I anden del af den store optakt til den danske ishockey-turnering Metal Ligaen tager Mike Larsen et kig på de fem hold, han regner med slutter øverst i den kommende sæson. Ligesom med bundkampen, så er der også lagt op til en yderst tæt topkamp. Læs en grundig gennemgang, hvor Mike Larsen også for hvert hold gør sig nogle tanker om, om bookmakerne nu også har vurderet holdet rigtigt.

Første del af optakten kan læses her. Denne anden del vil centrere sig om topkandidaterne.

Alle holdene ligger meget godt til hinanden, og det ser meget tæt ud. Dog er der et enkelt, som jeg synes, skiller sig ud med en komplet trup på nuværende tidspunkt.

Jeg gennemgår holdene efter hvilken placering, jeg tror de får i grundspillet.

Forventet slutstilling i grundspillet

Som nævnt forventer jeg, at det bliver en meget tæt liga, hvor der ikke kommer til at være meget, der skiller de første 5 hold i tabellen.

1. Esbjerg Energy

2. SønderjyskE
3. Herning Blue Fox
4. Rungsted Ishockey
5. Frederikshavn White Hawks
6. Odense Bulldogs
7. Rødovre Mighty Bulls
8. Gentofte Stars
9. Aalborg Pirates
10. Herlev Eagles


Det er dog meget svært helt at ligge sig fast på en stilling, for SønderjyskE har f.eks. mulighed for at forstærke sig med en udlænding eller to til den nye sæson.

Odds på Metal Ligaen 2015/16

Følg Mike Larsens odds og spilforslag fra Metal Ligaen 2015/16 gennen hele sæsonen her.

Vinderodds - Metal Ligaen 2015/16 (inkl. slutspil)

Bedste odds Bookmaker
SønderjyskE 2,20
Danske Spil
Herning Blue Fox 5,0
Unibet
Frederikshavn White Hawks 7,00 Danske Spil
Esbjerg Energy 7,50
Danske Spil
Rungsted Ishockey 18,00 Danske Spil
Odense Bulldogs 18,00 Danske Spil
Rødovre Mighty Bulls 51,00
Unibet
Aalborg Pirates 125,00 Danske Spil
Herlev Eagles 150,00 Danske Spil
Gentofte Stars 250,00 Danske Spil

Der er enkelte bookmakere på det danske marked, der endnu ikke er kommet med odds på det. Ligeledes er der også nogle underlige odds på markedet. Bet25 ligger f.eks. med odds 6,00 på Rungsted Ishockey - det er dykket gevaldigt efter, at Lars Seier blev annonceret i klubben. De ligger også med odds 8,00 på Herning Blue Fox og odds 75,00 på Rødovre Mighty Bulls, hvis man skulle have de lyster.

Tipico ligger desuden med kun odds 10,00 på Herlev Eagles, hvilket slet ikke giver nogen mening i min optik.


Frederikshavn White Hawks - kan blive alt mellem 1-5

Træner: Peter Johansson
Assistent: Markus Karlsson

Første 3 kampe:
18/9 - Aalborg (ude)
19/9 - Aalborg (hjemme)
22/9 - Herning (ude)

Forventning: Nr. 5 i grundspillet

Frederikshavn har holdt på store dele af holdet fra sidste sæson, og det er bestemt en fordel i det lange løb. Man har gamblet lidt på målmandsposten, og det er en gambling, som jeg hilser velkommen. Man er stærke nok til slutspillet, og det bliver dagen, der kommer til at blive afgørende, hvordan de ender i top5.

 

Sidste sæson

Frederikshavn kom sikkert i slutspillet på en 3. plads, og de valgte at møde Aalborg Pirates i kvartfinalen. Frederikshavn havde ikke de store problemer med at afgøre den serie i 5 kampe til egen fordel. Frederikshavn kunne dog ikke stille noget op mod SønderjyskE, der sejrede ligeså sikkert i 5 kampe. Bronzemedaljer blev det dog til efter 2 tætte kampe mod Herning.

 

Vigtigste transfers

Amerikanske Joe Fallon var en sikker sidste skanse i sidste sæson for Frederikshavn. Dog var der lidt udsving, men det er der som regel altid over en sæson. Han er kommet til Lausitzer Füchse i den næstbedste tyske række. Som erstatning har man hentet en mindre satsning, som jeg kommer ind på senere i teksten.

 

Den svenske back Niclas Edman havde en flot sæson i Gentofte, hvor han var en af de bedste spillere sidste sæson. Han var den bedste spiller, når det kommer tiol +/- stats, og han endte på 5. pladsen på den interne topscorerliste. En helt igennem god sæson for den store fysisk stærke back. En klar gevinst for Frederikshavn i denne sæson.

 

Den hurtige wing, Lasse Lassen, tager en pause fra ishockey grundet hans uddannelse, hvor han skal have et semester på et universitet i Australien. Han var en gevinst for Frederikshavn i sidste sæson. 17 mål blev det til, men han kunne ikke helt finde sit spil i slutspillet, hvor han blev lukket godt ned af SønderjyskE.

 

Nøglespillere

Den store danske back, Mads Bech, har masser af erfaring, som han skal dele ud af til de unge spillere. Han har spillet hele sin karriere i Frederikshavn og han vil være en oplagt spiller som kaptajn i denne sæson. Bundsolid back, der fylder godt i defensiven, og modstanderne har svært ved at komme udenom ham.

 

Amerikanske Adam Miller kom til Frederikshavn midtvejs i sæsonen, og han slog igennem med det samme. Han endte med 29 point i 21 kampe i grundspillet, og i slutspillet blev det til 20 point i 12 kampe. Helt flotte stats, og han er en stærk playmaker, der har et godt øje for medspillerne, men hvis de ikke er fri, så har han også et glimrende skud. En af de mest komplette spillere i den danske liga.

 

Amerikanske Colin Vock er tilbage i Frederikshavn efter en sæson, hvor han i store dele af sæsonen ikke helt levede op til de forventninger, der var til ham. Da Miller kom til klubben, så lysede Vock op og blev en bærende spiller for klubben. Han skal igen bruge hans gode speed på isen til at komme forbi modstanderne og udnytte de chancer, som han vil få i kampene.

 

Bundsolide Mark Müller Larsen, der dog starter sæsonen med en skade, hvilket svækker defensiven i starten af sæsonen. En god defensiv back, der lukker godt ned i egne rækker. Han er ikke den store målscorer, men alligevel en vigtig brik i defensiven.

 

Hold øje med

Den store satsning, som jeg priser velkommen er målmanden, George Sørensen, der er kommet til fra Herning. En lille målmand, der er rigtig hurtig på stregen, og fortsætter hans udvikling, så kunne han sagtens være den næste danske målmand i NHL. Trods en ung alder, så er han rolig i sit spil og god til at læse spillet.

 

Emil Birk Christensen er fremtidens mand i defensiven hos Frederikshavn. Han minder rigtig meget om Christian Schoildan både i spil og statur. En kæmpe back, der som regel er placeret foran målmanden i powerplay til at skrabe pucken over stregen på en returpuck. Han spiller hårdt, men kun til grænsen, og får ikke mange udvisninger i kampene.

 

Oddstanker - Frederikshavn White Hawks

Jeg forventer, at Frederikshavn kommer med i en top5. Om det bliver 1 eller 5 er dog svært at sige. De ligger alle meget tæt i toppen af Metal Ligaen.

Jeg tror, at bookmakerne nok kommer til at overvurdere dem en smule på hjemmebane og undervurdere på udebane.

Odds 7,0 hos Danske Spil* på Frederikshavn er noget i underkanten af, hvad der er interessant, som jeg ser det. Det store spørgsmål bliver, hvem de kommer til at møde i kvartfinalen, om de går videre derfra. Ender de på 5. pladsen, så kan det meget muligt blive en meget tæt serie.


 

Rungsted Ishockey - Lars Seier er den store joker

Træner: Per Holten Møller
Træner: Olaf Eller

Første 3 kampe:
18/9 - Odense (ude)
22/9 - SønderjyskE (hjemme)
25/9 - Herlev (ude)

Forventning: Nr. 4 i grundspillet

Rungsted er på papiret det sjællandske hold, der har det bedste hold i denne sæson. Spændende talenter til fremtiden, men også spillere, der har stor erfaring, som de kan lære af. Lars Seier (Saxo Bank) har skudt penge i klubben, hvilket har fået oddset til at falde gevaldigt. Jeg tror dog ikke, de kan vinde DM. Dog har de fået en stor personlighed, der kan tiltrække andre sponsorer i den sportslige del, hvilket er positivt for fremtiden.

 

Sidste sæson

Rungsted var et af de hold, der overraskede en del i sidste sæson. De fik flere flotte sejre i løbet af sæsonen især på udebane, hvor de bl.a. sejrede i Herning og Odense. I kvartfinalen var de millimeter fra at slå Herning ud, da Rungsted var foran med 1-3 i kampe, men Herning fik vendt det hele og sejrede med 4-3 i kampe. Samlet set var det en stor sæson af Rungsted, hvor mange havde regnet med, at de skulle kæmpe for at komme med i slutspillet.

 

Vigtigste transfers

Rutinerede Morten Green vender hjem til klubben, hvor det hele begyndte for en masse år siden. Masser af rutine til holdet, og en spiller, der kommer til at gå forrest. Både på og udenfor isen, hvor han kommer til at hjælpe de unge spillere en del. En god playmaker, der bliver en vigtig del i powerplay og boxplay for holdet. En af de spillere, der kommer til at få mest spilletid i denne sæson.

 

Adam Estoclet var den store playmaker sidste sæson i Rungsted. Han var her, der og alle vegne over sæsonen. Hans papirer skulle først lige behandles, men han blev en stor succes i den danske liga indenfor meget kort tid. 30 point i 22 kampe i grundspillet, hvor han viste godt overblik for sine holdkammerater, og hvis de ikke var fri til afslutning, så havde han også selv et rigtig godt skud.

 

Den store overraskelse på Rungstedholdet var Lauris Bajaruns, der inden sæsonen lignede lidt en lottokupon, for han havde ikke alverdenen af stats. Han endte med at tage Rungsted med storm med nærgående spil foran mål, og prøver på et godt skud. Det sikrede ham en try-out til KHL inden denne sæson, men endte i den slovakiske liga.

 

Nøglespillere

En amerikaner skal erstatte en anden amerikaner i målet. Mike Clemente skal erstatte Zane Kalemba i målet, og det bliver spændende at se, om han kan leve op til de forventninger. Clemente har CV'et i orden, og kunne ligne en målmand, der bliver en af ligaens bedste i denne sæson. Clemente kommer lige fra Nordamerika, så han skal lige vende sig til den større isflade.

 

Drew Schiestel kommer direkte fra DEL (bedste tyske række) og til Rungsted. Det ligner en stor spiller, som Rungsted har scoret her. Han har spillet 5 sæsoner i AHL, og er blevet draftet til NHL for bare 8 år siden. Han kommer med en del fysik og gode lederegenskaber til defensiven. Det bliver en spændende spiller at følge i Rungsted.

 

Johan Andersson, svensk playmaker, er der store forventninger til i Rungsted til denne sæson. Han er en spiller med et godt overblik, og har et godt blik for spillet og holdkammerater. Han er tidligere svensk juniorlandsholdsspiller og mangeårig spiller i Allsvenskan og har haft 2 sæsoner i SHL. Teknisk stærk center, der kan spille wing, hvis det er nødvendigt, og spiller ikke meget fysisk hockey.

 

Ossi Saarinen, finsk sensation, der er kommet til fra Gentofte Stars, hvor han scorede en masse mål. Han endte som topscorer for Gentofte, der blev sidst i grundspillet sidste sæson. Han spiller med et godt overblik, og har et rigtig godt skud, hvilket vi så mange prøver på sidste sæson.

 

Hold øje med

Nicolai Weichel, talentfuld back. Bare 17 år og han fik sin debut sidste sæson. Han har et godt skøjteløb og et godt skud. Han har talentet til at gå langt og med hårdt arbejde, så skal det nok lykkedes på et tidspunkt. Det blev kun til ét mål i sidste sæson, hvilket kom i slutspillet mod Herning, hvor han klappede den ind fra blueline.

 

Forward Jonas Røndbjerg havde jeg allerede nævnt sidste sæson, og nu har han fået en sæson under bæltet i Metal Ligaen. Hans talent kommer til at bringe ham langt, og allerede som 16-årig kan han spille med i Metal Ligaen, hvilket vidner om hans talent og muligheder i fremtiden. Det er muligt, at det er hans sidste sæson i Danmark, inden han tager videre til Nordamerika, hvis han skal udvikle sig derovre.

 

Rungsted - bedste hold på Sjælland i grundspillet: odds 1,45 Betsafe/Nordicbet

Der er ikke den store tvivl for mig. Rungsted er det klart bedste sjællandske hold - kun Rødovre kan drille lidt. Jeg betragter dog Rungsted som værende bedre på alle pladser. Min CV ligger på ca. 80%. (Det er dog et specialbet, derfor lave limits og intet offcielt spil fra mig)

I sidste sæson var Rungsted undervurderet i alle kampene stort set. Havde man spillet på hodlene Rungsted i alle kampene, så var de det hold, som man havde haft størst overskud på. Den har bookmakerne dog luret, så jeg tror ikke på en gentagelse i år. Rungsted kommer til at få nogle gode sejre på udebane i denne sæson, men det gælder bare lige om at ramme dem.

Odds 18 hos Danske Spil* som danske mestre er ikke et odds, der frister mig ret meget i denne sæson. Faktisk har jeg et mindre spil ude på dem som danske mestre, men det var da markedet åbnede med odds 251 på Rungsted (Bet25) samt odds 150 (Betsafe). Jeg vil ikke anbefale spil på dem til de nuværende odds.

Herning Blue Fox - ikke så stærke som tidligere

Træner: Mario Simioni
Assistent: 

Første 3 kampe:
18/9 - Esbjerg (ude)
22/9 - Frederikshavn (hjemme)
25/9 - Rødovre (ude)

Forventning: Nr. 3 i grundspillet

En traditionsklub i dansk ishockey. De er altid med i toppen af dansk ishockey uanset, hvordan holdet har set ud. En stærk ungdomsafdeling har leveret masser af spillere til klubben i mange år og bliver ved med det. Herning har hentet godt ind på trænerfronten, hvor Mario Simioni er vendt tilbage til dansk ishockey. En topplacering skal man have, men ellers plejer erhvervslivet at stå klar i kulissen med penge til nye spillere.

 

Sidste sæson

Det var lige før, at det var den værste sæson i Herning i mange år. Man sluttede godt nok med at vinde grundspillet foran SønderjyskE, og derfor havde man lov til at vælge sin modstander i kvartfinalen. Her endte valget på Rungsted, og det var utrolig tæt på, at Herning var røget ud. Herning var bagud med 1-3 i kampe, inden man kom tilbage og vandt med 4-3 i kampen. Semifinalen blev endestationen for Herning, da Esbjerg var for stærkt og vendte med at vinde 4-2 i kampe. Bronzemedaljer tabte man også til Frederikshavn efter et par tætte kampe.

 

Vigtigste transfers

Henrik Eriksson, den helt store målscorer i sidste sæson, bliver en svær mand at erstatte. Han scorede masser af mål i kampene, og var en evig trussel. Han faldt dog igennem i slutspillet, hvor han ikke fik så meget plads til at boltre sig på. 71 point i 35 kampe er ganske imponerende, og det kommer man nok ikke til at se fra en forward i denne sæson i Herning.

 

Brad Schell. Jeg tror ikke, at der har været en større assistkonge i ligaen siden Mathias Månsson var i Aalborg for nogle sæsoner siden. Schell var ikke den store målscorer på noget plan, så man kunne altid være sikker på, at han ville aflevere pucken, men alligevel producerede han masser af point. Stort overblik, og havde teknikken til at gøre noget uventet, der lige gav det ekstra plads på isen.

 

Jerred Smithson, passioneret NHL-spiller, der ikke spillede sidste sæson. Han er 36 år gammel, og har spillet 642 kampe i NHL, men har aldrig været den store målmaskine i NHL. Han er en klar arbejdshest med mere force i det defensive arbejde. Han kommer til at blive en profil, men jeg tror ikke, at han kommer til at score masser af mål for Herning.

 

Nøglespillere

Lubos Pisar, slovakisk målmand, der igen er det sikre valg i målet for Herning. En klar profil, der skal i gang med sin 12. sæson i den danske liga. Han er en stærk målmand, der ikke laver mange fejl i løbet af kampene. Derudover har han også et stærkt forsvar foran sig, og han kan let kommunikere med dem, da hans danske er meget godt.

 

Daniel Nielsen, stærk landsholdsback. Han er kaptajn for Herning, og han er en spiller, der træder til, når det hele brænder på. Stærk skud, hvor han især i powerplay er en trussel fra blueline. Han arbejder også rigtig godt i de defensive opgaver til kampene. Et sikkert valg på holdkortet som en af de første spillere. En leder både på og udenfor isen, og en spiller, som Simioni kommer til bruge en del overfor de unge spillere.

 

Kyle Essery, canadisk forward, der kom til Gentofte op til sidste sæson. Der viste han høj arbejdsmoral, der var med til at sikre ham en kontrakt i Herning. Han havde det svært i Gentofe på et hold, der ikke helt havde klassen til at være med i ligaen. En god spiller i en 3. kæde, hvor der bare skal skøjtes hårdt og stresses modstandere.

 

Bjørn Uldall, stærk defensiv back. Han var længe rygtet til udlandet, men endte med at blive i Herning. Han har kvaliteterne til at komme til udlandet at spille, men han valgte altså de trygge rammer i Herning. Lukker godt ned for modstanderen, og har været en perfekt makker til Daniel Nielsen i længere tid.

 

Hold øje med

Markus Jensen havde ikke sin bedste sæson sidste år, og man kan håbe på, at det bliver bedre i løbet af denne sæson. Han er mere en udpræget playmaker, der også tænker defensivt. Han har et rigtig godt skud og et rigtig godt blik for spillet og sine holdkammerater. Det kunne ligne hans gennembrudssæson i Herning, hvis han kommer til at få en del mere ansvar end sidste sæson. Sidste sæson endte han mere i de sidste kæder, hvor der er mulighed for mere i denne sæson.

 

Sebastian Andersen er lillebror til NHL-målmand, Frederik Andersen, men han spiller en god defensiv back, hvor han er stærk til at lukke ned til for modstanderen. Han er stadig ung, og laver nogle fejl i kampene, men ellers lærer han hver dag i Herning. Holder modstanderen med ryggen mod målet, og dermed bliver det sværere for modstanderen at score mål.

Oddstanker - Herning Blue Fox

Bookmakerne kender Herning ud og ind efterhånden, og de laver sjældent fejl med deres odds på dem. Herning skal nok være med i toppen af ligaen, da de har en stor vinderkultur, og med Mario Simioni bag roret, så kommer de også langt i denne sæson. Dog bliver det spændende at se, hvordan Mario kommer til at arbejde med de unge spillere, da han normalt ikke gør det.

Odds 5,50 hos Unibet* på Herning som dansk mester kan jeg ikke se den store idé i, selvom Herning nok skal komme langt med en stærk defensiv, men jeg synes, at der mangler offensiv bredde på holdet til sæsonen. Oddset må være sat efter deres historik, og forventningen om, at der kommer en del spil på Herning som mestre.


SønderjyskE - har kun få udlændige i år

Træner: Dan Ceman
Assistent: Christopher Straube

Første 3 kampe:
18/9 - Herlev (hjemme)
22/9 - Rungsted (ude)
25/9 - Gentofte (hjemme)

Forventning: Nr. 2 i grundspillet

SønderjyskE bliver spændende at følge i den kommende sæson. De starter kun med 4 udlændinge, og flere af de danske talenter får mere og mere spilletid. Det er positivt for dansk ishockey. En stærk målmand og defensiv, mens offensiven mangler lidt i bredden. Der er dog plads til at hente en forstærkning eller 2 ind på holdet i løbet af sæsonen.

 

Sidste sæson

Det blev en sæson, hvor man først deltog i Champions Hockey League, hvor man overraskede store dele af hockey Europa med flotte resultater. Man kunne dog ikke vinde pokalturneringen, da man igen kom i finalen mod Herning Blue Fox. Slutspillet var dog en anden historie for SønderjyskE, der gik hele vejen til finalen, hvor de besejrede overraskelsen, Esbjerg Energy, med 4-1 i kampe. Det var SønderjyskEs tredje mesterskab i træk.

 

Vigtigste transfers

Nick Dineen spillede en god sæson i SønderjyskE sidste sæson, hvor han scorede en del mål, og var altid farlig, når han kom ind i modstanderens zone. En god spiller med et godt skud, og der er umiddelbart ikke hentet det store ind på holdet for at erstatte ham.

 

Den danske forward, Steffen Frank, har haft flere gode sæsoner i Danmark, hvor han også har været omkring det danske landshold. En stærk wing med god fart og træfsikkerhed. Hans arbejdsmoral bliver svær at erstatte i SønderjyskE denne sæson, og der er ikke hentet mange spillere ind på holdet til denne sæson.

 

Warren Peters spillede meget fysisk hockey, hvor han flere gange lænede sig op af en del udvisninger. Han fik ikke mange udvisninger over sæsonen, men der var ikke meget sympati for ham i de andre klubber. En offensiv forward, der ikke arbejder så meget hjem af isen, hvilket kostede nogle mål i løbet af sæsonen.

 

Nøglespillere

Finske Joni Myllykoski kom til klubben sidste sæson op mod transfervinduet, og var den 4. målmand, der startede en kamp for SønderjyskE i løbet af sæsonen. Han var dog den helt rette målmand til klubben, hvor han lavede mange flere gode redninger. Han blev også udnævnt til All-star holdet, hvilket viser, hvor vigtig han var for holdet sidste sæson.

 

Tyler Gotto må betegnes som en stærk defensiv back, der også har gode kvaliteter i det offensive arbejde. Han spiller sin tredje hele sæson i SønderjyskE, hvilket må betegnes som en positiv tilgang til spillet fra SønderjyskE. Han spiller powerplay, hvor han er en stor trussel fra blueline for SønderjyskE, hvilket har givet en del point.

 

Draftet af New York Rangers i 2012, og så spiller Thomas Spelling stadig i Metal Ligaen. Han er hyperfarlig, og har et farlig og præcist skud, der har givet en masse mål i løbet af sæsonerne. Han er efter min overbevisning for god en spiller til Metal Ligaen. I slutspillet var han helt ustyrlig, hvor det blev til 30 point i bare 15 kampe. Imponerende statistik, der også gav en plads på det danske VM-landshold.

 

Cory Quirk, forward. Han havde egentlig skrevet kontrakt med en tysk klub, men der var nogle komplikationer med kontrakten og holdet, så han kom tilbage til SønderjyskE. Det er de ikke kede af i Vojens denne sæson. Quirk er farlig med pucken og har et rigtig godt skud, og han har været en del af en farlig duo sammen med Thomas Spelling de seneste sæsoner.

 

Hold øje med

Henrik Nielsen, ung forward, der har udviklet sig godt i de seneste sæsoner. Han er et af de største talenter, der er kommet fra SønderjyskE de seneste sæsoner. Han har i Champions Hockey League spillet sammen med Spelling og Quirk i første kæden, hvilket er ganske imponerende. Han ser ud til at få sit store gennembrud i denne sæson. Han skal dog kæmpe for pladsen, da det er sandsynligt, at SønderjyskE henter en udenlandsk forstærkning på holdet.

 

Søren Dau Mortensen har altid været et godt talent i SønderjyskE, men der har været et problem med attituden fra hans side. Simioni kæmpede med det, og det kunne se ud til, at Dan Ceman har fået det under styr. God med pucken og har et godt skud, men han skal blive spændende at følge, om han får det store gennembrud i denne sæson.

 

Oddstanker - SønderjyskE

Jeg forventer, at bookmakerne overvurderer SønderjyskE i en del kampe, da der vil komme betydelige indsatser på dem i deres kampe. De er trods alt tre-dobbelte danske mestre, og det plejer som regel at give ekstra spil på dem i deres kampe.

Bookmakerne har gjort dem til favoritter til DM-titlen, hvor man kan få odds 2,25 hos Danske Spil*. Ikke just et odds, der frister mig, når man kigger på holdet til sæsonen. Dog kan de hente forstærkninger ind på holdet i løbet af sæsonen og dermed blive stærke. Især på hjemmebane har de været gode, hvor små 5.000 fans ligger pres på dommerne med larm og stemning fra lægterne. 


Esbjerg Energy - det kan blive vestjydernes år

Træner: Mark Peterson
Assistent: Thor Dresler

Første 3 kampe:
18/9 - Herning (hjemme)
22/9 - Herlev (hjemme)
25/9 - Frederikshavn (hjemme)

Forventning: Nr. 1 i grundspillet

Esbjerg bliver et meget spændende bekendtskab i den kommende sæson. De ser ud til at have en komplet trup. Det er lykkedes at holde på nogle af de stærke udenlandske spillere, som de havde sidste sæson. Dertil har de krydret truppen med flere gode spillere.

 

Sidste sæson

Esbjerg endte med at komme hele vejen til finalen, hvor de på papiret nok havde haft den sværeste vej til finalen, men den klarede de flot. Det endte dog med et klart nederlag på 4-1 i kampe mod SønderjyskE. Esbjerg var blevet nummer 5 i grundspillet, og det var mest grundet en farlig offensiv, der scorede mål på samlebånd. Først var det Odense i kvartfinalen (4-0 i kampe) og siden Herning Blue Fox i semifinalen (4-2 i kampe).

 

Vigtigste transfers

Andrew Clark var den store pointkonge i sidste sæson, og han endte med 75 point i 36 kampe i grundspillet, og han blev ved i slutspillet med 25 point i 15 kampe. Han var altid en farlig spiller på isen, hvor han fungerede godt sammen med Mark Derlago, der også er væk i Esbjerg.

 

Mark Derlago var kommet til Esbjerg fra Aalborg, og han blev igen en stor succes. Han lavede 65 point i 36 kampe i grundspillet og var også en del af en meget farlig førstekæde sidste sæson. Han vil blive savnet en smule i Esbjerg, hvor man dog har hentet et par gode forstærkninger ind.

 

I januar kom Kyle Wharton til klubben, og han blev med det samme den spiller i defensiven, som Esbjerg havde savnet hele sæsonen. Inden hans ankomst lukkede man masser af mål ind i kampen, men da han kom til klubben, så lukkede man ikke mange ind. En stærk defensiv back, der lukkede modstanderne ude af kampen.

 

Nøglespillere

Så vidt jeg kan huske, så er det første gang, at vi har en hollandsk spiller i den danske liga. Mike Dalhuisen er kommet til fra Nordamerika, hvor han har forsøgt at slå sig igennem. Ligesom Wharton, så er Dalhuisen en defensiv back, der fik debut ved VM som bare 17-årig.

 

Amerikanske Mario Lamoureux kommer ud af en stor ishockeyfamilie, hvor hans 3 brødre og 2 søstre spiller ishockey, mens hans svoger, Brent Davidson, kender vi til i Danmark, da han spillede i Herning i 2012/13. Mario har spillet en del tid i ECHL, men har enkelte gang været omkring AHL, hvor han har scoret 3 mål i 8 kampe. Han bliver en klar profil i den danske liga i denne sæson, hvor han også kunne være et bud på en topscorer.

 

Matthew Pistilli er en stærk playmaker, der har et godt øje for sine medspillere, og hvis de ikke er fri, så har han bestemt også et godt skud selv. Han bliver en profil i den kommende sæson i Metal Ligaen. Han har spillet 211 kampe i AHL indtil videre i karrieren, men ikke været omkring NHL.

 

Brock Nixon er ikke den store målscorer, men mere en kriger, der arbejder godt for holdet. God defensiv center, der arbejder godt i begge ender af isen. Han havde god succes i ECHL i sidste sæson, og det er bestemt en mulighed, at han kan ramme samme niveau som Scott Howes, der har forladt klubben op til denne sæson.

 

Hold øje med

Anders Koch kommer til at kæmpe om pladsen som den sidste og 6. back på holdkortet. Han ender nok lige udenfor de første 6 backs, men der er bestemt mulighed for at få spilletid, da der nok skal komme lidt småskader i løbet af sæsonen. Sidste sæson var han på holdkortet i 36 kampe i grundspillet og han fik en enkelt assist.

 

Han var center i 2. kæden sidste sæson, hvor Søren Nielsen blev flankeret af 2 stærke udenlandske spillere, som han lærte en del fra. Igen i denne sæson ser det ud til, at han skal spille den plads. Det må siges at være en stor cadeau til sådan en ung forward. Kun 18 år, men skal i gang med sin fjedre sæson i Metal Ligaen.

 

Dansk mester 2015/16: Esbjerg Energy til odds 10,00 hos Betsafe

Esbjerg ser ud til at have et komplet hold i år, som sagtens kan gå hele vejen. Man var tæt på allerede sidste sæson, hvor man tabte med 4-1 i kampe til SønderjyskE i finalen. Nu har de forstærket de positioner, hvor man var svag i sidste sæson. Man har fået mere styr på defensiven til denne sæson, og de har holdt samme styrke i offensiven som minimum.

Odds 10,00 hos Betsafe på Esbjerg som mestre skal have et forsøg. Jeg tror, at Esbjerg bliver undervurderet i den kommende sæson, hvilket man så klart i pokalkampene mod SønderjyskE. Se tippet her (bemærk, odds er faldet lidt)