Se odds og spilforslag til det danske Melodi Grand Prix, lørdag d. 13/2, som byder på sange af både Emmelie de Forest og ABBA-børnebørn! Highroller guider dig igennem årets begivenhed. 

Se vores store optakt til Dansk Melodi Grand Prix 2017 med odds og stærke spilforslag her

Efter sidste års skuffelse, hvor danske Anti Social Media røg ud i semifinalen, ser årets 10 danske kandidater ganske lovende ud. Mange udenlandske medier spår Danmark en god chance for at få en pæn placering.

I år har der hurtigt vist sig en stor favorit til at tage sejren, Simone Egeriis, som vi tidligere har set i Melodi Grand Prix, hvor hun i 2013 fik en 3. plads. Desuden er der også populære Anja Nissen, som vandt det australske The Voice. Anja Nissen optræder med en sang skrevet af ingen ringere end Emmelie de Forest.

Desuden er det ikke hver dag man ser en gruppe bestående af to børnebørn af selveste Benny Andersen fra ABBA. Felix og Charlie er to af de tre medlemmer i gruppen Bracelet, som stiller op med sangen Breakaway.

Alt tyder på et brag af en melodifest næste lørdag, både i Horsens og hjemme i stuerne.

Du kan herunder se oddsene, lytte til de 10 sange, finde spilforslag og se en beskrivelse den ændrede stemmeprocedure, uden points og med omsang til de 3 bedste, hvor seerne i sidste ende bestemmer.

Se odds og optakt til Eurovision semifinale 2019

Odds og tips - Melodi Grand Prix 2016

Hold øje med vinderspil og H2H-spil fra BetXperts eksperter:

Highroller (pt. 2 spil ude)

Artist Vinder Top 2 Top 3 Bookmaker (Vinder)
Simone Egeriis 1,75 1,10 1,08
Danske Spil
Kristel Lisberg 10,00 3,80 1,75
NordicBet
Anja Nissen 9,00 2,15 2,25
Danske Spil
Muri og Mario 11,00 3,80 1,75
Unibet
Lighthouse X 17,50 7,50 3,00
NordicBet
Sophia Nohr 21,00 7,50 4,00
Unibet
Bracelet 21,00 5,00 3,50
Betfair Sportsbook
Jessica 42,00 14,50 6,00
Betfair
David Jay 51,00 24,00 9,00
Bet365
Veronicas Illusion 75,00 35,00 11,00
NordicBet

De viste Top 2 odds findes hos Nordicbet og Betsafe, mens Top 3 findes hos Danske Spil.

Ovennævnte bookies har desuden tre head-to-head spilmuligheder: Simone (1,28) vs Nissen (4,50), Bracelet (2,75) vs Anja (1,40) og Muri og Mario (1,92) vs Kristel (1,90). Betfair har odds på ESC 2016, semifinale mm.

Lyt til de 10 sange - Melodi Grand Prix 2016

1. David Jay - Rays of Sunlight

Prediction: nr. 6-10. Nummeret er funky, men desværre også forudsigeligt og kedeligt i længden. Der er med andre ord ikke noget nyskabende i melodien. Eneste gode er at den har lidt maskulint over sig, som en af de få sange i feltet. Den er faldet støt i odds de sidste par uger. Jeg gætter på en 9. plads.

2. Simone - Heart shaped Hole

Prediction: nr. 1-2. Her har vi formentlig vinderen. Simones popsang er nuanceret og afvekslende, og Simone er efterhånden scenevant på MGP gulvet. Udlandet, polls og kommentarer er glade for Simones sang og Danmark ligger i top 10 til at vinde Eurovision i maj... et godt tegn, måske vurderet ud fra en Simone-sejr. Sangen ligger ikke i supertoppen i min personlige smag, men jeg tror alligevel på den som vinder. Den er faldet konstant i odds, fra 2,75 til nu 1,75. Mit gæt: 1. plads.

Simone slår Anja Nissen til odds 1,28 hos Danske Spil

Simone er bookmakernes favorit, og i denne duel mod Anja stemmer H2H-oddset ikke helt overens med bookmakernes vindersandsynlighed. Der er værdi i odds 1,28. Læs analyse her.

3. Bracelet - Breakaway

Prediction: nr. 4-6. ABBA-drengene ender formentligt med en midterplacering. Den lød i mine ører fin ved første gennemlytning, men jeg tror ikke den vil vinde efter nogle gennemlytninger. Kompositionen er fin og der er lidt 'fodbold-sing-a long' i den. Dog mangler den lidt individualitet. Dens fordel ligger i at reglerne tillader playback af kor mm. i den danske konkurrence. Desuden er den folkelig og rock'et. Jeg gætter på en 5. plads

4. Sophia Nohr - Blue Horizon

Prediction: nr. 5-8. Blue Horizon er sød og cachy, men forudsigelig og triviel. Den låner lidt fra mange genrer, og har taget lidt grooves fra Basims sang forrige år. Den får ikke de store lovprisninger fra udlandet, og selvom Sophia har deltaget i X Factor, så tror jeg hun ryger ud igen trods sin flotte stemme. Danmark vil have nytænkning, fest og farver! Sophias nummer tilbyder intet nyt. Jeg gætter på en 7. plads.

5. Veronicas Illusion - The wrong Kind

Prediction: nr. 9-10. Helt sikkert 'the wrong kind' i denne konkurrence. Sangen er techno/danceagtig men slet ikke på den gode måde. Der er simplethen for meget synthesizer over den. Sangen har helt fra start ligget højest i odds. Gud forbyde at den vinder, med mindre den laves markant om. Jeg gætter på en 10. plads.

6. Lighthouse X - Soldiers of Love

Prediction: nr. 4-7. Lighthouse X er en drengegruppe, som her kommer med et meget sødt og mainstream popnummer. Der er mange som er glade for nummeret, da det har lidt chill-faktor. Nummeret er meget feminint især idets omkvæd, og jeg savner personligt lidt maskulint i denne sang. Den glade sang låner fra mange hits og høster nok point for sin chill-faktor, men bliver nok ikke nogen landeplage. Der mangler aha-oplevelsen, wow-effekten. Odds har hele tiden ligget i semitoppen. En nydelig midterplacering. Jeg gætter på en 6. plads.

7. Kristel Lisberg - Who needs a Heart

Prediction: nr. 2-3. Ballade-elskere vil elske denne sang, feltets eneste sang i 3/4 takt. Tidligere danske afstemninger har dog ikke altid vist tegn på at danskerne er til ballader. Lidt ærgerligt, fordi denne ballade er utrolig velproduceret og noget af det bedste jeg personligt har hørt i årevis. Den minder lidt om Islands Yohanna i 2009, som blev nr. 2 efter Alexander Rybak. Lyd, komposition og production er i top, men den kan tabe lidt på sin ensartethed. Bookmakerne har svinget lidt op og ned fra odds 5-15. Jeg gætter på en 2. plads.

Kristel Lisberg i top2 til odds 3,80 hos Nordicbet

Ballade-sang når det er bedst. Danmark er ikke altid helt klar på disse ballader, men denne er velproduceret og kunne godt 'overraske' ved at havne i toppen af resultatlisten. Læs analyse her.

8. Jessica - Break it Good

Prediction: nr. 6-10. Jeg elsker reggae-beatet og må samtidig sige at den ikke har en chance. Der er intet nyskabende ved sådanne melodier, som traditionelt ikke vil kunne klare sig ved Eurovision. God i høretelefoner men ikke på en scene. Oddset startede omkring 15 og er steget støt. Jeg gætter på en 8. plads.

9. Muri og Mario - To Stjerner

Prediction: nr. 3-7. Feltets eneste sang sunget på på dansk og feltets største dark horse. Den kan overraske begge veje, og måske ende i top 3. Der er kapow og badboy over den, hvilket jeg tror en del seere vil elske, men nok ikke de ældre eller juryen. Enten elsker man den eller også hader man den, men MGP handler jo netop om stemmer. Odds har vekslet fra 30 til 10. En ulempe at den ikke er særlig diggi-loo-diggi-lei-agtig. Fordelen ved denne sang er at den skiller sig meget ud. Intet Birte Kjær over den. Mit gæt: en 4. plads

10. Anja Nissen - Never Alone

Prediction: nr. 2-4. Der er mange som elsker dette nummer, og Anja er en stjerne i Australien. Sangen er bl.a. skrevet af Emmelie de Forest. Jeg må tilstå at sangen i mine ører lyder skrækkelig. Jeg må også tilstå at mange med forstand på musik elsker den, og i polls har den også scoret ok. Den har svinget fra odds 5-15. Jeg bøjer mig og lader flertallet tale. Måske den afgiver stemmer til noget andet pop, fx Simone. Jeg gætter på en 3. plads.

Ny procedure i år 

Efter sidste års skuffelse, hvor Anne Gadegaard tabte pga. jurypoints har producenten DR lavet nye regler for hvordan vinderen findes: En ikke-regional jury tæller 50% og seerstemmer tæller 50%. Der kan stemmes via gratis app og sms. Point vises ikke. Herefter skal de tre bedste ud i en omsang hvor kun seerne bestemmer den endelige vinder.

Indspillet kor, supplerende vokaler, lyde mm. er tilladt i den danske konkurrence, men ikke i den Europæiske.

Husk at musiksmag er meget forskellig, ligesom livretter omkring mad, og hvad der måske er din klart værste sang, kan sagtens ende i top 3 hos den brede befolkning.

----------------------------------------------------------------------------------

Giv din mening til kende herunder og lad os få en god dialog i gang!