Sveriges største musikshow Melodifestivalen er lige om hjørnet, og spændingen stiger! I weekenden er der Melodifestivalen finale, hvor vinderen rejser til Malmø for at forsvare den svenske ære i maj. Med 12 spændende bidrag, der spænder over pop, rock, dansband og endda metal, er konkurrencen hård.

Spil på Melodifestivalen hos Expekt

Melodifestivalen odds 2024: Hvem vinder den svenske musikshow?

Favoritterne ved Melodifestivalen

Men hvem er favoritterne til at løbe med sejren og repræsentere Sverige i Eurovision Song Contest 2024?

  • Marcus & Martinus
    Den norske tvillingeduo er bookmakernes absolutte favoritter. Med deres store fanbase og fængende popmelodier er de et stærkt bud på vinderen. Men spørgsmålet er, vil Sverige acceptere at blive repræsenteret af et norsk par?

  • Jacquline
    Jacquline er kendt af de fleste i Sverige via sin deltagelse i Idol 2021, hvor hun endte på 2. pladsen. Med Effortless leverer hun et spændende popbidrag, der gør hende til en af favoritterne i dette års Mello.
  • Danny Saucedo
    Veteranen Danny Saucedo kæmper for sin fjerde sejr i Melodifestivalen. Hans stærke vokal og erfaring gør ham til en seriøs konkurrent.Kan han endelig bryde forbandelsen og få den Eurovision-drøm, han har jagtet i årevis?
  • Liamoo
    Efter flere skuffende placeringer håber Liamoo på endelig at ramme plet med sit nye bidrag. Hans moderne popballade er både personlig og kraftfuld, og kan måske blive hans gennembrudsmoment.

Udfordrerne lurer

  • Smash Into Pieces
    Rockbandet er kendt for deres energiske liveshows og fængende melodier. Kan de få Melodifestivalen til at rocke og sikre sig en finaleplads?
  • Dotter
    Hun har deltaget i Melodifestivalen flere gange tidligere, men aldrig helt nået toppen. Hun er tilbage med endnu et pop banger, der kan overraske med sit catchy hook og positive energi.
  • Jay Smith
    Den alsidige artist kan både rappe, synge og underholde. Hans genreblandende bidrag vil helt sikkert skille sig ud og kan overraske positivt.
  • Cazzi Opeia
    Hun er tilbage med endnu et elektronisk popnummer, der både er cool og dansevenlig. Hendes unikke vokal kan fange både fans og juryens opmærksomhed.

Spændende dark horses

  • Maria Sur
    Den ukrainske flygtning gjorde indtryk sidste år, og er tilbage med en rørende ballade. I en tid præget af krig, kan hendes følelsesladede sang resonere stærkt med publikum.
  • Fröken Snusk
    Med sit humoristiske og provokerende image skaber hun altid debat. Men hendes dansable nummer kan måske overraske og blive festens højdepunkt.
  • SCARLET
    Melodifestivalen er sjældent uden et metalindslag. Kan bandet overbevise seerne om, at rock også har en plads i sangkonkurrencen?

Hvad skal man overveje, når man spiller på Melodifestivalen odds?

  • Favoritter vinder ikke altid
    Historien viser, at den bookmakernes favorit sjældent ender med sejren. Vær åben for overraskelser!
  • Sprog har betydning
    Siden 2006 har ingen sang på svensk vundet Melodifestivalen. Kan den trend ændre sig i år?
  • Stemmesystemet er komplekst
    Både en international jury og en national afstemning afgør sejren. Hold øje med både sangenes styrker og publikums reaktioner.

Husk også:

  • Melodifestivalen er kendt for sine spektakulære live shows med pyroteknik og dansere. Det visuelle udtryk kan også påvirke stemmerne.
  • Hold øje med mediernes reaktioner og sociale medier for at få en fornemmelse af, hvilke sange der skaber buzz.

Sådan afgøres Melodifestivalen 2024

Det svenske Melodi Grand Prix består af i alt 6 programmer, hvor de første 5 er indledende runder. Fra hver runde går 2 bidrag direkte til finalen, mens de næste to ender i en afstemning. I de indledende runder er det kun publikumsstemmer, der tæller med.

Afstemningen finder sted umiddelbart efter, at den 5. indledende runde er afsluttet, og vil resultere i en bekræftelse af de sidste 2 finalister.

Med i alt 12 bidrag i den svensk Melodi Grand Prix-finale tæller publikumsstemmerne 50%, mens en jury står for 50% af stemmerne.

Finalen af Melodifestivalen 2024 finder sted den 11. marts. Hvem løber med den prestigefyldte sejr? Spændingen stiger, og uanset hvem der vinder, bliver det en musikfest uden lige!

Sveriges internationale vinderbidrag

År Kunstner Titel
2023 Loreen "Tattoo"
2015 Måns Zelmerlöv "Heroes"
2012 Loreen "Euphoria"
1999 Charlotte Nilsson "Take me to your heaven"
1991 Carola "Fångad av en stormvind"
1984 Herreys "Diggi-Loo Diggi-Ley"
1984 ABBA "Waterloo"

Glem ikke, at vi også har en oversigt over Melodi Grand Prix til weekendens danske finale!

Hvornår afgøres Melodifestivalen 2024?

Den svenske Melodifestivalen afvikles over ialt 5 heat og årets vindersang, der skal repræsentere Sverige ved Eurovision, bliver fundet ved det store finaleshow den 11. marts.

Hvor mange gange har Sverige vundet det internationale Melodi Grand Prix?

Sverige har vundet det internationale Melodi Grand Prix syv gange. Første gang var i 1974, hvor ABBA vandt med ´Waterloo´. Derudover har Sverige vundet i 1984, 1991, 1999, 2012, 2015 og 2023.