BetXpert er igen i år vært for Unibets Medieliga, hvor en række af landets skarpeste fodboldjournalister krydser klinger i Europa og Champions League. Der står hæder, ære og ikke mindst håneret på spil.

De tjener alle til føden ved at gøre sig kloge på det smukke spil, men nu bliver de 32 deltagere for alvor testet, når der i aften er kick off på Medieligaen.

Champions League-gruppespillet sparkes nemlig i gang tirsdag aften, og det betyder samtidig at 2017-udgaven af Medieligaen også begynder.

32 højt profilerede og skarpe fodboldhjerner deltager i dysten, og du kan se listen over deltagerne her. En liste der, blandt mange andre, byder på prominente navne som Flemming Toft, Tina Müller, Andreas Kraul, Kian Fonoudi og Liga-holdet på DRs P3.

Flemming Toft er havnet i Dødens Gab.

500 units pr. runde

De 32 eksperter er delt ind i otte grupper med fire deltagere i hver. Gruppeinddelingen kan findes her, og der dystes i efteråret, indtil gruppefasen er slut i både Europa og Champions League. Herefter vil der i foråret være en knockout-fase. Deltagernes tips kommer fra de to turneringer, og derfor køres Medieligaen synkront med disse.

Runderne foregår altså i de uger, hvor der spilles europæisk fodbold (tirsdag til torsdag), og her spiller deltagerne på en enkelt eller to kampe fra Unibets udbud. De har hver 500 units til rådighed pr. runde, men skal minimum spille for 100 units pr. kamp. Det fulde regelsæt til Medieligaen kan findes her.

"Dødens pulje" gange otte?

Drillerier og selvpromovering af den vittige slags har for vane at køre rundt på Twitter blandt de deltagende sportsjournalister. Det hele foregår under hashtagget #medieligaen. 

Optakten og Twitter-drillerierne er allerede i gang, og her er et par puljer allerede blevet udnævnt som de stærkeste. Jacob Ravn, sportsredaktør på Jyske Vestkysten, har kaldt Gruppe G for "Dødens gruppe", og det kan vi kun give ham ret i.

De øvrige deltagere er nemlig 6'erens ekspert Mikkel Bischoff, TV2's sportsjournalist Jimmy Bøjgaard og sidst, men absolut ikke mindst, selveste Team BetXpert. I sandhed en dynamitpulje.

Andetsteds er der også store forventninger. Kommentatorlegenden og hutlihut-opfinderen Flemming Toft har nemlig også været klar i spyttet og meldt Gruppe D til at være "Dødens gab".

Puljen er da også profileret ved ud over Hr. Toft at indeholde Rudi Dalsgaard fra Frederiksborg Amtsavis, Unibet-værten Anders Sigdal og sidste års vinder Jacob Hansen, der slår sine folder som spilekspert hos Tipsbladet og Ekstra Bladet.

Det bliver spændende, intenst, god lir, men også alvor. De 32 kløgtige sportsjournalister går alle efter at kunne kalde sig mester af Medieligaen i maj måned

Find Medieligaen og se stilling, regler og tips på BetXperts forside under bookmakere.