Groft sagt er baseball vel bare rundbold tilsat stereoider og en bold, der gør ondt. Men det er også amerikanernes yndlingssport - og det er der en grund til: Selv om det er en holdsport, er den nemlig bygget op omkring en klassisk amerikansk arketype: DUELLEN.

Gutten med bolden (the pitcher) står over for fyren med battet (the batter). Kommer der en hård, lige bold eller en skruet luskekrabat? Og kan batteren slå en homerun - dvs slå bolden så langt væk, at han selv når hele vejen rundt om banen - eller kikser han? Mand mod mand. Som en revolverduel high noon på den støvede hovedgade udenfor saloonen.

Og så er der selvfølgelig også statistikkerne... Baseball er FYLDT med tal, lister og rekorder - og amerikanerne elsker det.

Hvad med europæerne? Tjah, at dømme efter den sidste uges forum-aktivitet i aften- og nattetimerne, er der i hvert fald en del BetXpert-brugere, som synes, at baseball er fascinerende. MLB-sæsonen er lige gået i gang, og stort set hver eneste dag byder på en masse kampe på den anden side af Atlanten.

Og der er fine spilobjekter iblandt, det handler bare om at finde dem. Her på BetXpert er vi så heldige at have fået fingre i én der kan: Nicklas Knudsen, en 21-årig baseball-nørd der simpelthen lever og ånder for dette spil. Det er hans uhyre kompetente analyser, der den sidste uges tid har sat gang i MLB-debatten i forum.

Efter en lille uges kvalifikation - med langt over 30 tip! - er Nicklas Knudsen blevet medlem af BetXperts ekspertpanel og har fået sin egen ekspertside. Dermed kan hans analyser læses hér: http://www.betxpert.com/ekspert/mlb/

Sidder man med et spørgsmål om baseball, kan man spørge i forum, hvor Nicklas helt sikkert vil være behjælpelig. Og sidder man og følger en kamp, fx på mlb.com eller sportsline.com, kan man være temmelig sikker på, at det gør Nicklas også... Til smalltalk om kampe er vores chatrum i øvrigt ideelt: www.betxpert.com/chat