Så nåede vi endelig frem til onsdag og braget i Parken, hvor Danmark møder Tyrkiet i et opgør om overherredømmet i VM-kvalifikationsgruppe 2. Jep, pt ligger Ukraine på andenpladsen - efter Tyrkiet, men foran Danmark - men selv ikke Andrej Shevchenkos mor kan benægte, at det ER gruppens to bedste hold, der i aften mødes i København...

Europamestrene fra Grækenland? Ligger fortjent og roder på en næstsidsteplads med 2 uafgjorte og et nederlag i 3 kampe... Man har set mønstret før - fx i kvalifikationen op til VM-94, hvor Danmark, dengang forsvarende europamestre, håndterede overgangen fra underhund til favorit ekstremt dårligt. Sådan går det, når holdet reelt ikke er bedre og ikke har flere facetter at spille på end defensiv/kontra. Danmark dengang, Grækenland i dag...

Men tilbage til aftenens kamp i den skære efterårskulde i København. Selv om tyrkiske fans - en stor del af dem herboende - vil møde talstærkt og larmende op, har Danmark stadig hjemmebanefordel. VM-bronzevinderne fra Tyrkiet er et godt hold, også ude (fik senest 0-0 i Grækenland), men har også vist svaghedstegn på det seneste. I lørdags blev det ganske vist til en 4-0-sejr på egen grund over svage Kazakhstan, men i forrige hjemmekamp blev det kun 0-0 mod Georgien. Omvendt var Danmark heller ikke alt for overbevisende hjemme mod Ukraine (1-1)...

Overbevisende var danskerne heller ikke i lørdags i Tirana mod Albanien (hvor det dog blev til en 2-0-sejr og 3 point), men kampen mod Tyrkiet bliver forhåbentlig en anden. Dels fordi Tyrkiet trods udebane næppe spiller så defensivt som Albanien, dels fordi Danmark traditionelt spiller bedre mod gode hold.

Det tyrkiske mandskab, der er nogenlunde skadesfrit, stiller sandsynligvis med Emre som styrmand på midten (blev sparet i lørdags) - og det bliver spændende at se, om Gravesen får has på den lille boldkunstner med det store overblik. Til gengæld slipper Danmark for en anden tyrkisk profil, angrebsstjernen Hakan Sükür, der slet ikke er udtaget. Men spørgsmålet er, om det tyrkiske hold ikke er bedre uden den efterhånden temmelig stivbenede og langsomme bomber fra Galatarasay. I hvert fald har angriber Fatih Tekke scoret 3 mål (topscorer i gruppe 2) i Tyrkiets hidtidige 3 kval-kampe - og han støttes godt af offensivmanden Karadeniz.

Danmark må igen undvære Peter Madsen, og i skrivende stund er det usikkert, om Morten Olsen vælger Henrik "Tømrer" Pedersen eller Jon Dahl Tomasson som centerforward. Og om Martin Jørgensen skal spille på kanten eller centralt - hvilket selvfølgelig afhænger af, om Jon Dahl skal spille helt i front eller som hængende angriber... Er Dennis Rommedahl inde eller ude - og hvad med Kenneth Perez...? Grønkjær burde være sikker, men der er i sandhed mange kombinationsmuligheder. Bagude er opstillingen til gengæld mere forudsigelig. Peter Skov afløser igen Thomas Sørensen i målet, og i Martin Laursens skadesfravær er Per Krøldrup efterhånden fast mand i midterforsvaret ved siden af Thomas Helveg. Mens Niclas Jensen og sandsynligvis Brian Priske er henholdsvis venstre og højre back.

Slaget skal stå på midten, hvor Gravesen nok igen sekunderes af Christian Poulsen. Tyrkiet stiller sandsynligvis med een angriber - og 5 mand på midtbanen. Det er derfor altafgørende, at de danske fløje kommer med i spillet, ikke bare offensivt, men sandelig også defensivt. Ellers bliver Graveen og Poulsen oversvømmet. Får danskerne fat i de letbenede tyrkiske teknikere - og kan Gravesen styre temperamentet? Kan tyrkerne? Tyrkiet er ikke just kendt for at spille overdrevent fair. Og visse af danskerne kan som bekendt også spille med musklerne.

Uha, det bliver spændende. Blænd op for TV2 i aften - kampen fløjtes i gang kl. 20.

Men læs først analyserne skrevet af BetXperts landsholdsekspert, Brian Nielsen, der i lørdags fik en tilbagebetaling på 154% for sine 6 tip. Denne gang har han udlagt 8 tip og anbefaler bl.a. spil på dansk sejr:

http://www.betxpert.com/ekspert/lk/