Der har i de seneste år været en løbende mistanke om matchfixing i flere østeuropæiske lande, og Bulgarien er et af de lande, som hyppigst bliver i nævnt i den forbindelse. Det problem anerkender det bulgarske fodboldforbund (BFU), som nu beder landets indenrigsministerium om støtte.

Sofia-derby i fokus

I alt er syv kampe er under mistanke for matchfixing i skrivende stund. Blandt andet lokalopgøret mellem CSKA Sofia og Lokomotiv Sofia, hvor sidstnævnte lige præcis undgik nedrykning ved en 2-1 sejr, mens CSKA intet havde at spille for.

- Ja, den er en af de syv kampe, der er på listen, udtaler BFU's vicepræsident, Atanas Furnadzhiev, ifølge Reuters og tilføjer:

- Vi informerede indenrigsministeriet før kampen, så de kunne tage de nødvendige skridt og tjekke de relevante ting.

Fair play ikke eksisterende

Flere kampe i den bulgarske nedrykningsstrid har været under mistanke for at være fixede, og Furnadzhiev mener heller ikke, at der har været fair play i mange af opgørene.

- Der var ingen fairplay i flere kampe med nedrykningstruede klubber, og det er ærgerligt. Jeg håber, at denne undersøgelse vil skabe resultater, for der har været mange signaler i de seneste år, men de har ikke udmøntet sig i de ventede resultater, slutter Atanas Furnadzhiev.