Vi kan byder på masser af tips i denne weekend, der bl.a. byder på sidste Superliga-spillerunde før vinterpausen...

Kvindernes håndbold-VM startede fredag, men for de danske piger er det lørdag det går løs, når de spiller første gruppekamp mod Uruguay. I skrivende stund er der ikke analyser ude på weekendens kampe, men de kan komme – og indtil da kan vi byde på et enkelt tip for hele slutrunden; at Trine Troelsen bliver dansk topscorer.

Weekendens tips starter dog flere timer inden damerne går på banen i Brasilien, for allerede fra kl. 13 er vi klar med tips. Vi starter i den næstbedste tyske fodboldrække, hvor det er top (nr. 4) mod bund (nr. 17) når Greuther Fürth tager imod Hansa Rostock. Martin K. Andersen – der er klar med fire tips til hele weekenden, yderligere to lørdag og et enkelt søndag (alle fra den bedste række) – har fidus til en sejr på mindst to mål til værterne.

I Premier League tager sæsonens overraskelse fra Newcastle imod kriseramte Chelsea. Selvom Newcastle er kravlet forbi Chelsea i tabellen må gæsterne påtage sig favoritværdigheden, bl.a. i kraft af et par markante fravær hos Newcastle. Nicolaj Stage har fundet værdi i et velbetalt uafgjort resultat – der vil gå i tråd med de to indbyrdes møder i sidste sæson.

Lørdagens sene PL-opgør står mellem Aston Villa og Manchester United. Villa er svingende i denne sæson, mens United efter en god periode er begyndt at se lidt vaklende ud i den bageste kæde. Til odds 2,00 – der ligger et stykke over det øvrige marked – ligner det således at fint spil, at begge hold kommer på tavlen, mener Jesper Ambrosius

Vi kan også byde på tips fra de lavere engelske rækker. Janus Bødker er klar med to tips fra the Championship. Nigel Pearson er vendt tilbage til trænersædet hos Leicester og han skal i denne kamp op mod Hull – klubben, hvis trænersæde han forlod til fordel for Leicester. Leicester-sejren på udebane belønnes med odds 2,75. Senere lørdag tørner Bristol City og Middlesbrough sammen i hvad der ligeledes ligner et tæt opgør – ligesom Leicester er Bristol City stærkt kørende siden et trænerskifte, mens gæsterne trods en god udebanestatistik (5-2-2 for sæsonen) blot har vundet ét af sine seneste fem opgør på udebane. Også her slår vi til på odds 2,75.

Fra Blue Square Premier er Anders Jørgensen klar med et bud på kampen mellem York og Kettering. Værterne er klare favoritter, men uden værdi i spil på den rene sejr har Anders kigget i retning af et spil på at York fører ved pausen og også vinder opgøret, hvilket belønnes med odds 1,73.

Vores ekspert udi de lavere skotske rækker, Jonas Germannsen, har udset sig to lørdagstips – ét fra den skotske 1. division hvor han anbefaler Dundee FC DNB ude mod Hamilton og ét fra 3. division, hvor anbefalingen går på sejr til hjemmeholdet Elgin, der tager imod Stranraer.

Vi runder lørdagen af i Frankrig og Italien, hvor Jens Bøye og Steffen de Vries hver har udset sig en enkelt kamp. Jens er klar med et tip på Montpellier, der topper den franske række og er i god form, når de tager imod Lorient – Lorient besejrede Montpellier for blot fem uger siden, men det var i liga cuppen og ikke i ligaen, som denne. Steffen har kig på kampen mellem Napoli (uden sejr i fire ligakampe) og Lecce, hvor Napoli foruden tvivlsom form også må se bort fra et par nøglespillere, herunder topscorer Cavani, inden nøglekampen i Villarreal på onsdag i Champions League. Søndag har Steffen kig på et målscorerspil når Juventus og Cesena tørner sammen – Alessandro Matti har scoret i de seneste tre hjemmekampe og er kravlet til tops på holdets topscorerliste og til odds 2,40 satser vi på at han også i denne runde kommer på tavlen.

I de sene nattetimer står den på WBA titelkamp i letmellemvægt, hvor Loke Barrett i opgøret mellem Miguel Cotto og Antonio Margarito har udset sig et spil på Cotto, der skal vinde enten på point eller via teknisk afgørelse – et spil, der hvis det går hjem, belønnes med odds 2,38.

Søndag kort over middag går det atter løs i Italien, når Catania tager imod Cagliari. Gæsterne er uden tre mand og har tabt sine seneste fire besøg hos Catania, og Mark Mameli satser på at det også bliver udfaldet søndag.

Superligaens sidste spillerunde før vinterpausen byder på et opgør, vi har fået set nationalt nogle gange de seneste år, når FCN og FCM mødes. De seneste to sæsoners pokalfinalister mødtes også i pokalen tidligere på sæsonen – og her blev udfaldet det samme som i de to pokalfinaler: nordsjællandsk sejr. FCN spiller for at holde trit med FCK, mens FCM forsøger at lukket hullet op til netop FCN. Trods en sejr over OB i sidste runde har FCMs spil ikke har været overbevisende i den seneste tid (fire ligakampe i træk uden sejr inden mødet med OB), og FCN er trods det nylige hjemmebanenederlag til Lyngby ligaens statistisk bedste hjemmehold – Daniel Hedelund satser på at FCN vinder for ottende gang i denne sæson foran hjemmepublikummet.

Søndag eftermiddag runder vi af i Spanien, hvor den står på top mod bund, når Real Sociedad (nr. 17) tager imod Malaga (nr. 5). På papiret ligner det et ganske tæt opgør, og trods gæsternes gode form vurderer Martin Knuden at 3,16 på hjemmesejren er en tand for højt.

Weekenden rundes af i Sydamerika, hvor Frank Pilantra er klar med tre tips fra den bedste brasilianske række, herunder opgøret på neutral bane mellem Sao Paulo og Santos, hvor han satser på sejr til hjemmeholdet Sao Paolo mod et Santos-mandskab, der stiller med reserverne mens starterne lader op til VM for klubhold.

Der er masser at dykke ombord i – og mon ikke der også vil komme mere til i løbet af weekenden. Har du kig på en kamp, der ikke er analyseret, så kig forbi vores Match Center og byd ind med hvad du har på kampen - uanset om det er fodbold, tennis (hvor der jo spilles Davis Cup-finale), ishockey, håndbold eller noget helt femte.