Tennis-sæsonen lukker og slukker 2.-4. december med Davis Cup-finalen (hold-VM for mænd) mellem Spanien og Argentina. Læs optakten...

World Tour Finals i november markerede afslutningen på den individuelle tennis-sæson, men i denne weekend sættes det endelige punktum for sæson 2011, når Spanien møder Argentina i Davis Cup-finalen, dvs hold-verdensmesterskabet for mænd.

Kampene spilles på Spaniens hjemmebane: ”La Cartuja” i Sevilla, en multiarena, der blev bygget i 1999, da der var VM i atletik. Kampene spilles indendørs på hvad der vurderes som en glat og relativt hurtig grusbane. Der spilles bedst af 5 sæt. 4 single-kampe og 1 double-kamp.

De to lande mødtes også i finalen i 2008 hvor Spanien vandt 3-2 i Argentina på indendørs hardcourt.

Eksperttips

BetXperts tennis-eksperter vil løbende udlægge analyser og tips til Davis Cup-kampene. Netop nu foreligger der er tip til fredagens kamp (kl. 14) mellem Nadal og Monaco:

http://www.betxpert.com/ekspert/tips/rafael-nadal-juan-monaco-9-5-2

Medlevende fans

Opbakningen til disse Davis Cup-kampe giver ofte en enormt god stemning på lægterne. Selvom Spanien er på hjemmebane, så er argentinske fans kendte for at lave en del larm og vise deres opbakning til landsmændene på banen.

Det har fået de spanske spillere og træneren til at opfordre det spanske publikum til at larme mindst lige så meget.

Nadal og Co er klare favoritter

 Spanierne fremstår som meget store favoritter til at snuppe årets Davis Cup-titel. Odds 1,15 (NordicBet*) får man hvis Nadal og Co. vinder. Argentina giver odds 5,10.

Spanien stiller med grusrotterne Nadal og Ferrer, som begge deltog i sæsonfinalen i London i november (Nadal røg ud i indledende gruppe, Ferrer nåede semifinalen). Desuden stiller de med spillerne F. Lopez og Verdasco, som forventes at spille double. Begge disse spillere kan også spille single, men Ferrer og Nadal har et højere niveau på underlaget såfremt de er 100 % klar.

Spansk træthed oven på ATP-finalen

Nadal og Ferrer har udtalt, at de er trætte efter ATP-finalekampene i London, og at Argentina må have en klar fordel på den baggrund.

Spanierne kan dog ikke komme uden om at de er store favoritter. Dels pga. et generelt højere niveau, dels grundet underlaget. Nadal har i sin seniorkarriere kun tabt een gruskamp nogensinde i bedst af fem sæt, hvilket var mod Söderling i French Open 2009. Hans Davis Cup record lyder på 18-1 og han har ikke tabt en kamp i den sammenhæng siden 2004.

Argentina skal ikke afskrives

Både Nadal og Ferrer har – i et yderligere forsøg på at dæmpe forventningerne - peget på, at det er svært at omstille sig fra indendørs hardcourt (underlaget i London) til indendørs grus.

Desuden bør underlaget bør passe argentinerne bedre end det ville have gjort på en udendørs grusbane. Den relativt hurtige og glatte bane i La Curtaja bør gavne en spiller som Del Potro i en match mod Nadal og Ferrer. Samtidig kan Nalbandian være et trumfkort såfremt banen er hurtigere end forventet.Argentina er klare underdogs, men kan muligvis godt stå for en overraskelse. Med spillere som Del Potro, Nalbandian, Monaco og Schwank har de spillerne til at kunne overraske hvis Nadal og Ferrer er trætte.

Del Potro har trænet med en forbinding om det ene knæ, da han vred om på knæet i weekenden. Ellers må argentinerne siges at være i fysisk topform. De har haft nogle ugers fri og har kunnet forberede sig til denne event.

Dopingtest tidligt torsdag morgen

Argentinas sidste forberedelser var dog ikke optimale, da de torsdag morgen, dagen inden deres første vigtige kamp, blev vækket kl. 6:30 for at afgive en dopingprøve. Argentinerne har også haft lidt problemer med sollyset der bliver reflekteret igennem de få ruder, der er i taget i Sevilla-arenaen.

Chela (der var med i semifinalesejren over Frankrig) var udtaget til at starte med, men holdkaptajn Vazquez byttede ham ud med Schwank, som er lige så god en doublespiller som Chela – måske endda bedre.

Monaco foretrukket frem for Nalbandian

Monaco spiller den første kamp for Argentina, hvilket måske virker lidt halvtosset, når man har en skadesfri Nalbandian til rådighed. Sidstnævnte er dog oppe i årene og har været meget skrøbelig, og Monaco kommer med en rigtig god form og kan med sin defensive spillestil muligvis trætte Nadal.

Bemærk: Selv om programmet umiddelbart ser ud til at være fastlagt, så har begge hold mulighed for at bytte spillere ud, som de ønsker. Dvs. at det ikke nødvendigvis er Del Potro, der møder Nadal i 4. rubber, da holdkaptajn Vazquez kan disponere over alle sine fire spillere, som han ønsker.

Kampprogram

En Davis Cup-dyst (som Spanien-Argentina) kaldes en “tie”. De enkelte kampe i dysten kaldes “rubbers” (terminologien er hentet fra cricket)..

Fredag kl. 14:001. rubber: Rafael Nadal vs. Juan Monaco2. rubber: David Ferrer vs. Juan Martin Del Potro

Lørdag kl. 16:003. rubber: Feliciano Lopez/ Fernando Verdasco vs. David Nalbandian/ Eduardo Schwank

Søndag kl. 13:004. rubber: Rafael Nadal vs. Juan Martin Del Potro5. rubber: David Ferrer vs. Juan Monaco