FC Midtjylland skal i aften forsøge at spille sig videre til tredje runde af Champions League-kvalifikationen. BetXpert har samlet de bedste odds og de seneste trupnyheder.

Nu er det atter tid til en af de mest spændende perioder for danske fodboldpatrioter: Kvalifikationsturneringerne til Europa League og Champions League begynder, og vi skal dermed finde ud af, hvor mange danske hold, der skal repræsentere nationen i den kommende sæson. 

Bevares, kvalifikationsrunderne er allerede så småt gået i gang, men endnu mangler vi at få det første danske hold i aktion. Det sker i aften, når de danske mestre fra FC Midtjylland skal tage første skridt i bestræbelserne på at nå i Champions League-gruppespillet.

”Ulvene” træder ind anden ud af i alt fire kvalifikationsrunder. Her møder de sortklædte fra heden de bulgarske mestre fra de seneste ni sæsoner i streg, nemlig Ludogorets Razgrad. 

Bulgarerne spiller på hjemmebane og er af bookmakerne gjort til svage favoritter. 

Ludogorets – FCM: Odds på Champions League-kvalifikationsopgøret

Herunder finder du de bedste odds til kampen på væddemålene 1X2, over/under, begge hold scorer og hvem går videre. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Ludogorets Razgrad 2,50
Uafgjort 3,50
FC Midtjylland 2,90
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 2,05
Under 2,5 1,90
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,79
Nej 2,14
Hvem går videre? Højeste odds Bookmaker
Ludogorets Razgrad 1,76
FC Midtjylland 2,10

OBS: Odds er fra onsdag den 26. august klokken 10.40. 

Spil på Ludogorets - FCM hos Onsidebetting

Bulgarerne er med rette gjort til smalle favoritter til kampen. Holdet fik godt nok en skidt start på den nye sæson, men er senere kommet op på hesten igen. De lagde ud med at tabe med 0-1 til Lokomotiv Plovdiv i den bulgarske Super Cup og tabte herefter med 1-3 ude mod Botev Vratsa i sæsonpremieren i ligaen. Botev Vratsa blev blot nummer 12 ud af 14 hold i grundspillet i sidste sæson.

Men man kom som nævnt tilbage på vindersporet igen. Slavia Sofia og Cherno More, henholdsvis nummer fem og syv i sidste sæsons grundspil, blev besejret med 3-0 og 4-1. Imellem de to kampe spillede man ude mod Buducnost i første runde af Champions League-kvalifikationen. Den kamp blev vundet med 3-1.

Dermed peger pilen opad for Ludogorets, men der kan også findes hår i suppen. Holdet mistede op til denne sæson deres offensiv-es Marcelinho. Herudover må de til opgøret mod FC Midtjylland undvære yderligere to-tre faste spillere. Læs eventuelt mere om dette i trupnyt-afsnittet. 

Og apropos trupnyt. Det kom frem i går, at en enkelt spiller samt en stabsmedarbejder var blevet testet positive for corona. Dermed blev der spekuleret i, om FCM kunne få en skrivebordssejr eller skulle bøde et stærkt decimeret bulgarsk hold. Det er der imidlertid ikke meget, der tyder på, da de efterfølgende tests af holdet ikke fremviste flere positive resultater

Holdet fra Herning har endnu ikke spillet en gældende kamp siden afslutningen på Superligaen. Man har dog prøvet sig af mod et par gode mandskaber i nogle venskabskampe. Først tabte man med 1-3 mod Reims den 15. august.

Fem dage senere skulle den endelige generalprøve så stå mod 2. Bundesliga-holdet Hamburger SV. Her vandt man fortjent med 2-0, hvilket må siges at være en mere end godkendt optakt til dette opgør. Ved den lejlighed havde Brian Priske og kompagni ikke mindst held med det høje presspil og generobringerne. 

Én ting er dog at gøre det godt i en træningskamp mod et formentlig slagent HSV-hold, der smed alle chancerne for oprykning på gulvet i sidste sæson. Noget andet er at tage til Bulgarien og præstere mod de bulgarske mestre fra de seneste ni sæsoner i streg. Og dette endda i en altafgørende Champions League-kvalifikationskamp. 

Det tæller naturligvis til FC Midtjyllands fordel, at det er på et tilskuertomt stadion, men det skal med al sandsynlighed nok blive svært alligevel. Klarer ”Ulvene” at gå videre, vil de samtidig lukke munden på deres Europa-kritikere. I hvert fald for en stund. 

Spillerspcials til Ludogorets - FC Midtjylland

Vi har vanen tro samlet et udpluk af nogle af de mest interessante spillerspecials. 

Spillerspecials Højeste odds Bookmaker
Claudio Keserü scorer 2,60
Claudio Keserü scorer og får et kort 10,00
Cauly scorer 4,80
Anders Dreyer scorer 3,55
Anders Dreyer laver en assist 4,00
Sory Kaba scorer 3,30
Sory Kaba scorer 2 eller flere mål 20,00
Sory Kaba scorer på hovedstød 13,00
Alexander Scholz får kort 7,00
Erik Sviatchenko får kort 3,20
Erik Sviatchenko scorer 9,00

OBS: Odds er fra onsdag den 26. august klokken 11.20. 

Claudio Keserü kan meget vel blive manden, der skal score målene for hjemmeholdet. Den 33-årige angriber, som har en fortid i et væld af franske klubber, er lige kommet tilbage fra en skade og fik prikket sit første sæsonmål ind, da man senest vandt med 4-1 ude mod Cherno More. 

Anders Dreyer har været en rigtig god gevinst for midtjyderne, siden han kom hjem til dansk fodbold igen. Den lille, hurtige offensivspiller kan både score og assistere sine holdkammerater, så han kan meget vel få en nøglerolle i aftenens opgør. 

Alexander Scholz og Erik Sviatchenko kan meget vel få nok at se til nede i forsvaret. Sidstnævnte er endda en flittig målscorer af en forsvarer at være. Han vil helt sikkert være manden, som Ludogorets skal forsøge at dæmme op for på danskernes offensive dødbolde. 

BetXperts Matchcenter: Tendenser

BetXperts Matchcenter har du et væld af muligheder for at øge dine vinderchancer på betting. Du kan se statistik, tendenser, nyheder om holdene, de bedste odds med mere. 

I afsnittet med tendenser fremgår det til denne kamp blandt andet, at:

Tendenser: Ludogorets Razgrad - FC Midtjylland Højeste odds Bookmaker
Ludogorets har spillet til over 2,5 mål i deres seneste 4 kampe 2,05
Ludogorets har spillet til over 2,5 mål i deres seneste 3 kampe (Champions League) 2,05
Ludogorets har vundet i deres seneste 3 kampe 2,50
Begge hold har scoret i Ludogorets seneste 3 kampe (Champions League) 1,79
Begge hold har scoret i 4 af FC Midtjyllands seneste 5 kampe 1,79

OBS: Odds er fra onsdag den 26. august klokken 10.40. 

Spil på tendenserne hos Danske Spil

Skal man sætte sin lid til tendenserne, så peger det mod en målrig kamp, hvor begge hold meget vel kunne komme på tavlen. Nu er tendenser og statistikker som bekendt én ting, og der er selvfølgelig mange andre og vigtigere elementer, man skal have med i sin betragtning. Man skal derfor ikke spille blindt på statistikkerne. De kan dog bruges som et del af éns overvejelser, som dog altid bør være et fundament af argumenter for den enkelte kamp og ikke kun holdenes tidligere kampe. 

OBS: Bemærk, at mængden af tendenser og statistikker med mere i Matchcenteret kan variere fra kamp til kamp og liga til liga. 

Trupnyt:

Ludogorets Razgrad:
Hjemmeholdet har mistet den brasilianske talismand Marcelinho op til denne sæson. Han kom til klubben i 2011 og har siden spillet 341 kampe med 97 mål og 90 assists til følge. Man har ikke hentet nogen erstatning for denne vigtige offensivprofil. 

Cauly, der kom til klubben fra SC Paderborn tilbage i januar, ligner holdets løsning på en afløser. Han har indtil videre spillet ni kampe for Ludogorets, hvilket har resulteret i tre mål og tre assists. Slet ikke dårligt, omend tabet af Marcelinho nok stadig er til at tage at føle på. 

Wanderson (venstre wingangriber – fast) er ude med en skade. Det er Georgi Terziev (centerforsvar – primært fast) ligeledes. Fraværet af sidstnævnte betyder, at træner Pavel Vrba kun har to centerforsvarer til rådighed mod danskerne: 33-årige Dragos Grigore og 35-årige Cosmin Moti. 

Slutteligt er Plamen Iliev (målmand – fast) og Dominik Yankov (offensivspiller – reserve) også ude. Sidstnævnte sidder i coronakarantæne. 

FC Midtjyland:
Brian Priske råder ikke over brasilianske Evander (offensiv midtbane – fast) til denne kamp. 

Ronnie Schwartz (angreb – reserve) er heller ikke rejst med til Bulgarien.  

Mulige startopstillinger:

Ludogorets Razgrad (4-2-3-1):
Renan; Cicinho, Grigore, Moti, Nedyalkov; Abel, Badji; Tekpetey, Cauly, Tchibota; Keserü

FC Midtjylland (4-2-3-1):
J. Hansen; J. Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho; Onyeka, Cajuste; Dreyer, Kraev, Mabil; Kaba

Ovenstående FCM-opstilling var således, man stillede op til kampen mod Hamburger SV. Aftenens opstilling kunne meget vel være meget lig den.