The League Cup er ikke så prestigiøs som The FA Cup, den store engelske pokalturnering. Men lillebror har også en vis status og en vis traditions-nimbus, og man kan være sikker på at de to deltagere i søndagens finale vil strække sig langt for at kunne løfte pokalen. Det gælder både de forsvarende vindere fra Chelsea og udfordrerne fra Tottenham Hotspur, begge fra London.

The League Cup der blev indstiftet i sæsonen 1960/61, har siden 2003 heddet Carling Cup efter hovedsponsoren, Englands største bryggeri. I år vender finalen for første gang siden 2000 tilbage til Wembley. I den mellemliggende periode har man været i eksil på Millenium Stadium i walisiske Cardiff, og det var her Chelsea i 2007 vandt pokalen med 2-1 over Arsenal.

Arsenal nåede i år semifinalen, men her tabte The Gunners til ærkerivalen Tottenham, med hele 5-1. Det var Spurs’ første sejr over Arsenal siden 1999, og storsejren og det faktum at den udløste en finaleplads var egentlig bare icing on the cake. Men en fin glasur.

Samtidig vandt Chelsea over Everton og kvalificerede sig dermed til sin anden ligacup-finale i træk, den sjette i alt. Kun een finale har Chelsea tabt, i 1972; fire er vundet. Det er en tak bedre end Tottenham der også har fem finaler i bæltet; heraf tre vundne. Den seneste Spurs-triumf kom i 1999; tre år senere tabte man til Blackburn på Millenium Stadium.

Men hvad med i år? Tjah, svært at sige. Begge hold stiller sandsynligvis i stærkeste opstilling, og så er Chelsea jo nok bedst, mand for mand. Men alt kan ske i en finale, og Tottenham har i Juande Ramos en snu pokal-ræv ved roret. Lennon, King, Berbatov, Keane og co. ser desuden ud til være i noget bedre form end Terry, Lampard, Drogba og de andre dyre drenge fra Chelsea.

Læs Nicolaj Stages analyse af kampen (fløjtes i gang søndag kl. 16) og se det medfølgende tip: http://www.betxpert.com/ekspert/engcup/#64328