Se Jens Bøyes spiltanker om næste runde i den bedste franske fodboldliga. Kampanalyser med trupnyt, oddsforslag og løbende forumuddybning.

Årets franske rundeoptakter har ikke længere overskud. Dvs, de løse spiltanker er stadig samlet i sort trods underskud i sidste uge, men mine deciderede tip fik igen stryg og er nu nede på 98%.

Nu gælder det næste runde hvor jeg endnu ikke har fundet værdi, hverken løst eller fast, men det skal nok komme. Runden byder på topkamp mellem Saint-Étienne og PSG, nr 4 og 1, samt mellem Lille og Montpellier, nr 2 og 5. Desuden Derby de la Garonne mellem Bordeaux og Toulouse.

I følgende optakt leveres en gennemgang af hvert opgør i denne runde, med kig på de væsentligste elementer, herunder trupnyt. Humlen er naturligvis: Er der værdi i oddsene?

Det vil jeg langt fra altid kunne svare på når optakten udlægges. Men hvis jeg ikke har et decideret tip, vil jeg typisk have foreløbige idéer. Tættere på kampene kan det være at jeg får nye idéer der måske endda går imod de oprindelige spiltanker, men det er fint nok. Jeg opdaterer så i forum. Det er netop meningen med disse optakter – at vi løbende skal analysere, opdatere og blive klogere.

Hjælp meget gerne med input i forum: Spørgsmål og spilforslag.


Nîmes – Dijon

Spilles fredag 15/2 kl 19:00. Se mere info i vores matchcenter.

Nîmes imponerede i sidste weekend og forstærkes nu i forsvaret. Dijon var sløv. Spørgsmålet er om Krokodillerne der primært brillerede på kontra mod Nantes, kan nedbryde et sandsynligvis defensivt sennepshold. Jeg er fristet af ettallet, men slår næppe til medmindre oddset kommer tættere på 2,0 (pt 1,9).

Nîmes (nr 11) gjorde flot comeback i sidste weekend. Oprykkerholdet blev totalt domineret i 1. halvleg i Nantes der var foran 2-0, men i anden halvleg viste Krokodillerne tænder, slog effektivt kontra mod et fortsat pressende hjemmehold og vandt 4-2. Hjulpet af elendigt Nantes-forsvarsspil, men Nïmes-offensiven skal have ros for sin selvtillid og dynamik. Nu får forsvaret tiltrængt forstærkning af styrmand Briancon og højreback Alakouch, tilbage efter karantæne. Angriber Depres mangler stadig, men offensiven kan åbenbart uden ham. Men kan den også hvis modstanderen graver sig ned? Det lykkedes mod Angers 23/1, men kiksede fx mod Toulouse 19/1. Generelt er krokodillerne bedst på kontra.

Dijon (nr 17) spillede derimod skidt i 1-2-tabet mod Marseille der langt fra imponerede, men altså lige var en tak bedre og mere effektiv end den blege sennepsklub. Noget tyder på at den positive effekt af trænerskiftet til Kombouaré er ved at fortage sig. Efter en del kampe med positiv indstilling, trak Dijon sig tilbage – for langt tilbage – efter føring mod Marseille og blev straffet. Det skal dog med at holdets bedste offensivmand Sliti startede ude pga en mindre skade; han bør være helt klar nu. Offensivkollega Jeannot (starter/indskifter) mangler dog stadig.
 

Lyon – Guingamp

Spilles fredag 15/2 kl 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Storklubben Lyon er naturlig favorit hjemme mod bundproppen. Men Les Gones svinger en del i kvalitet og har nok mindste et halvt øje rettet mod tirsdagens CL-kamp mod Barcelona. Jeg synes odds cirka 1,3 er for lidt for ettallet. Værdi i Guingamp, evt med asian handicap? Måske.

Efter en tung start året gjorde Lyon (nr 3) – godt hjulpet af kreatør Fekir i formfremgang – store fremskridt og vandt 4 i træk, inkl seneste hjemmekamps fortjente 2-1 over ligaetter PSG. Men i sidste weekend var det tilbage til misèren da det blev til 0-1-tab i Nice. Forsvaret var pænt solid (Nice-offensiven er dog ret eendimensionel), men midtbanen der strålede mod PSG, faldt igennem, og offensiven var bleg.

Guingamp ligger sidst, men bortset fra en ydmygende lussing i Paris (hvor PSG vandt 9-0) har det bretonske spil vist fremskridt i år. I hvert fald offensivt; det kniber stadig defensivt. Og med resultaterne. I sidste uges 0-2-tab mod Lille var der lyspunkter, men indsatsen var ujævn.

Marseille – Amiens

Spilles lørdag 16/2 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

To sejre i træk, Balotelli i selvisk hopla, og det lysner på skadesfronten. Marseille er favorit mod lille Amiens. Der dog har en defensiv der KAN være solid, en forbedret offensiv og muligvis kan drille.

Marseille (nr 6) har vundet 2 kampe i træk! Stor nyhed for den ellers skrantende storklub der havde en lang sejrsløs ørkenvandring i december og januar. Men selv om Balotelli scorede sit andet mål i tre kampe for sin nye klub, kneb det gevaldigt for spillet for ham og for holdet i 2-1-sejren i Dijon. Balotelli er selvisk, træffer en masse forkerte beslutninger og smider ditto bolde væk. Men han slider også forsvarerne op og har altså (ind i mellem) evnen til at stå det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Forsvaret med Car og Kamara er noget kvikkere på fødderne end de gamle Rolando og skadede Rami (tvivlsom), og de unge ser ud til at have fået noget tiltrængt selvtillid, men målmand Mandanda – supergod engang - ligner mere og mere et svagt punkt. På midtbanen tvivl om Strootman (og om Gustavo der missede Dijon). Kreatør Payet (ude de seneste uger) også tvivlsom. Publikum i øvrigt tilladt på stadion efter tomme tribuner mod Bordeaux.

Amiens (nr 16) har en defensiv med temmelig dårlige tal, men på dagen kan den være stædig - holdt fx PSG fra fadet i 57 minutter. Og den ellers blege offensiv så klart bedre ud i sidste weekends 1-0-sejr over Caen hvor Konaté (klar efter skade) og Ghoddos (tilbage fra Asian Cup) var foregangsmænd. Een ting er dog begrænsede Caen, noget andet Marseille der har mange flere våben. I forhold til sidste uge hvor de stod over pga småskader, er midtbaneveteran Bodmer og offensivmand Otero klar for udeholdet. Def-midtbanemand Zungu er også tilbage, men efter lang skadespause er formen næppe i top, og han er næppe startklar. Kantafløser Cornette mangler stadig.
 

Angers – Nice

Spilles lørdag 16/2 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Angers (nr 12) har hanket op i sig selv efter en skidt start på året: Godt spil i seneste 3 kampe og sejr i seneste 2. I sidste weekends 2-1-sejr i Strasbourg manglede endda holdets bedste kreatør Tait; til gengæld gjorde angrebsreserven Kanga det superflot med to mål i en sjælden start. Normalt spiller Angers 4-3-3, men i Strasbourg gik det rigtigt godt med 5-3-2. Mon ikke der holdes fast i det system og Kanga som makker til Bahoken i front. Tait er muligvis tilbage, men kan så spille på midtbanen i stedet for venstrekanten. I midterforsvaret har det hjulpet at få Traoré tilbage efter skade, men makkerne Pavlovic og især Thomas er ret langsomme.

Nice (nr 7) har været som dag og nat de seneste tre runder. Flot spil og 2-0 hjemme over Nîmes. Elendig indsats og 0-4-tab i Lille. Og i sidste weekend god kamp og 1-0 hjemme over Lyon. Nu gælder det en udekamp, og Nice har stadig det problem at hurtige Saint-Maxmin er holdets eneste offensivmand af klasse – hans speed og pågåenhed kan dog drille det tunge Angers-midterforsvar. Nice-defensiven er generelt solid. Højre wingback Attal mangler igen, men afløser Burner gjorde det pænt mod Lyon.
 

Monaco – Nantes

Spilles lørdag 16/2 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Monaco er giftig fremme, usikker bagved. Kan Nantes - solid bortset fra ekstrem offday mod Nîmes - snyde hjemmeholdet?

Den tilbagevendte træner Jardim førte i forrige weekend Monaco (nr 18) til hjemmesejr over Toulouse, og den problemplagede storklub hoppede dermed væk fra en direkte nedrykningsplads. Opmuntrende. Defensiven var igen usikker, men store fremskridt i offensiven (især er nytilkomne Martins fremragende). Det samme kan siges om sidste weekends 2-2 i Montpellier. Nu må holdet undvære midterforsvarer Jemerson der i de seneste par kampe har vikarieret på habil vis på den defensive midtbane, og da def-midtbanemand Vainqueur nok endelig er karantænefri, men til gengæld er skadet, er spørgsmålet hvad Jardim gør på 6'er-pladsen. Desuden er kreatør Golovin skadestvivlsom.

Nantes (nr 14) har generelt gjort det godt efter topscorer Salas salg og død; sorgen er blevet brugt positivt til gejstfyldte indsatser. Men i sidste weekend var der en offday i det ellers solide forsvar, og det kostede trods flot kampstart og 2-0-føring et 2-4-tab mod Nîmes. Soliditeten var dog tilbage i onsdags i 1-0-sejren i Caen (om end modstanderen her var af en noget lavere offensiv kaliber). Spørgsmålet er om midtugekampen sidder i benene. Desuden: Fløjspiller Boschilia må ikke være mod Monaco (som ejer ham).
 

Bordeaux – Toulouse

Spilles søndag 16/2 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

To hold i tvivlsom offensiv form, men med pænt potentiale. Bliver det fugl eller fisk i dette Derby de la Garonne?

Bordeaux (nr 13) har tabt 4 kampe i træk og viser dårlig form, især offensivt – bl.a. præget af at topscorer Kamano ikke har været sig selv siden et salg til Monaco gik i vasken, fløjkollega Karamoh er sat af pga dårlig gejst, og en anden fløjkollega Kalu har karantæne. Kamano gjorde dog fremskridt i sidste uges 0-1-tab hos PSG, og i den anden side var De Préville også ok – men angriber Briand var bleg, og afløser Cornelius får typisk kun korte indskiftninger. I midterforsvaret må man undvære klassespiller Pablo; tungt tab. På midtbanen mangler Sankharé.

Toulouse (nr 15) sprudler heller ikke ligefrem – 2 mål i seneste 4 kampe. Dog én undtagelse: Fløj/angriber Gradel var vældigt god i sidste weekends 1-1 mod Reims. Forsvaret var ok trods fravær af Amian, Moubandjé og Sylla. De er tvivlsomme til denne kamp, ligesom kreatør Dossevi.
 

Caen – Strasbourg

Spilles søndag 16/2 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

To hold i dårlig form. Især Caen virker helt væk, så måske Strasbourg, der har en mere solid basis, snuppe sejren i Normandiet? Måske, men oddset er faldet fra cirka 2,6 til cirka 2,45.

Caen (nr 19) er også uden sejr i seneste 6 ligakampe. De seneste 5 er tabt; de seneste 4 uden at normannerne har scoret. Inkl onsdagens 0-1 mod Nantes. Nej, det kører ikke pt for Caen.

Efter lang tids stærkt spil har Strasbourg (nr 7) pludselig tabt to i træk, og indsatsen i onsdagens 1-2-tab i Saint-Étienne var temmelig svag. Trods fransk medieforventning om systemændring holdt træner Laurey fast i sit tremands-midterforsvar, men den vanlige soliditet var væk, og på højrekanten savnedes den skadede wingback Lala. Han er tvivlsom til denne kamp. Den stærke midtbanemand Martin mangler stadig, og det gør venstre wingback Carole nok også.
 

Lille – Montpellier

Spilles søndag 16/2 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Fortsætter Lille sejrsstimen, eller kan solide Montpellier stikke en kæp i hjulet?

Lille (nr 2) er nu oppe på 5 ligasejre i træk. Efter sprudlerier i 4-0 over Nice var der mindre bling over sidste uges 2-0-sejr i Guingamp, men det var effektivt, især af den talentfulde angriber Leao (og indskifter Rémy). Nu er midterforsvarer Soumaoro klar efter karantæne. Opdatering: Han har stadig karantæne, og han har nu selskab af træner Galtier.

Montpellier (nr 5) var mindre defensivt solid end vanligt i sidste søndags 2-2 mod Monaco, men modstanderen havde så også stor offensiv kvalitet, og Montpellier formåede at svare igen. Ikke dårligt. Nu er der dog skadestvivl om topscorer Delort (der desuden netop er blevet idømt 2 års fængsel, dog betinget, for at true en færdelsbetjent) og om højre wingback Aguilar (hvis afløser Suarez desuden er skadet). Men kreatør Mollet er nok tilbage efter skade.
 

Reims – Rennes

Spilles søndag 16/2 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

To velorganiserede hold. Rennes med mere oomph i offensiven, men bretonerne har en torsdagskamp i benene.

Reims (nr 10) er generelt solid i forsvaret, bleg i offensiven. Der er undtagelser, men sidste uges 1-1 i Toulouse var ikke én af dem (dog stærk indsats af målscorer Oudin). Hjemmeholdet, der dermed kom op på 10 kampe i træk uden nederlag, må fortsat undvære angriber Chavarria, offensivmand Doumbia (OPDATERING: Doumbia er tilbage) og venstreback Koné, men har klaret sig nydeligt uden.

Rennes (nr 8) har været velorganiseret siden unge, men dygtige, Stéphan overtog trænerposten i december. I modsætning til slut-2018 kneb det for offensiven i start-2019, men klare fremskridt i seneste kampe. Inkl sidste weekends 3-0 over Saint-Étienne og torsdagens 3-3 mod Betis i EL. Nu er den kamp dog i benene, og efter 4 hjemmekampe i træk kan det blive svært at omstille sig til at spille på udebane. Tvivl om flere spillere, men de er ikke deciderede idealstartere. Venstreback Bensebaini tilbage efter skade.
 

Saint-Étienne – PSG

Spilles søndag 16/2 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Har PSG fået Old Trafford-armene ned? Kan offensivt farlige, men midterforsvarstunge, Saint-Étienne drille ligaetteren?

Uden Neymar og Cavani (begge mangler fortsat) overraskede PSG i tirsdagens CL-kamp med 2-0-sejr på Old Trafford. Midtbanen som jeg på forhånd havde udpeget som svageste punkt, var stærkeste element. Spilfordeler Verratti var fremragende trods nylig skadespause (kræfterne slap dog op, og han blev udskiftet i 59.), og Marquinhos,  midterforsvarer der i denne sæson, og langt fra altid med succes, har vikarieret som def-midtbane, udfyldte 6'er-rollen med bravour, både som oprydder og med bolden. Har pariserne fået armene ned? Det tror jeg. De er professionelle (fører ligaen suverænt, men vil gerne vinde alle kampe). Men der kan godt ske noget turnover – fx af Verratti (evt start til nytilkomne Paredes der blev skiftet ind tirsdag).

Saint-Étienne (nr 4) var også i kamp i midtugen; onsdag hjemme mod Strasbourg. 2-1-sejr. Efter nogle dårlige kampe var  der store fremskridt. Midterforsvaret gjorde det endelig godt (Subotic er dog stadig grumt langsom), og nytilkomne Benasser strålede på midtbanen. Og i angrebet fik Beric, truppens eneste rigtige centreforward, endelig startchancen ved siden af topscorer Khazri, og det gik strygende. Fløjspiller Hamouma har karantæne, men han var ikke savnet mod Strasbourg.
 

Regnskab


Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 4
Overskud: -1,1
Tilbagebetalings%: 72,5
Tipodds/lukkeodds: fald 0,13

Løse spiltanker
Antal & indsats: 5
Overskud: -1,57
Tilbagebetalings%: 69
Tipodds/lukkeodds: fald 0,58

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 30
Overskud: -0,6
Tilbagebetalings%: 98
Tipodds/lukkeodds: fald 13

Løse spiltanker
Antal & indsats: 34
Overskud: 4,05
Tilbagebetalings%: 112
Tipodds/lukkeodds: fald 2,53