Værdi i overspil i denne uge. Se spiltankerne om den nye runde i den bedste franske fodboldliga: Kampanalyser med trupnyt, oddsforslag og løbende forumuddybning.

Jeg ramte alle mine tip i seneste runde og fik også overskud på de løse spiltanker. Samlet går det pænt for de første, fremragende for de sidste.

Der skal smedes mens jernet er varmt, så i denne uge har jeg ud over et par løse spiltanker indtil videre kastet hele fem deciderede tip på bordet. Her hvor sæsonen lakker mod enden, og en del hold har brug for sejre mens andre kan spille frit, har jeg fundet værdi i nogle Over-spil, og så er der igen et par udehold med gods i.

Runden rummer i øvrigt et storklubsbrag mellem PSG og Monaco, noget der de seneste sæsoner har været lig med en absolut topkamp. Det er ikke tilfældet i år hvor monegaskerne ligger i den tunge ende af tabellen, men det kan meget vel være at de alligevel kan drille pariserstjernerne; PSG er fraværsramt og et stykke fra topformen. Fik senest tæv med 1-5 hos Lille.

I følgende optakt leveres en gennemgang af hvert opgør i denne runde, med kig på de væsentligste elementer, herunder trupnyt. 

Humlen er naturligvis: Er der værdi i oddsene? Det vil jeg langt fra altid kunne svare på når optakten udlægges. Men hvis jeg ikke har et decideret tip, vil jeg ofte have foreløbige idéer. Tættere på kampene kan det være at jeg får nye idéer der måske endda går imod de oprindelige spiltanker, men det er fint nok. Jeg opdaterer så i forum. Det er netop meningen med disse optakter – at vi løbende skal analysere, opdatere og blive klogere.

Hjælp meget gerne med input i forum: Spørgsmål og spilforslag.

Dijon – Rennes

Spilles fredag 19/4 kl 19:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker: X til odds 3,35 hos

Nedrykningstruede Dijon har mest at spille for – Rennes kan stadig nå en EL-plads, men har også næste uges pokalfinale mod PSG at tænke på. Da lille Dijon viser pæn form, kunne ettallet måske friste, men Rennes har et godt hold og smider sig næppe med vilje.

Dijon (nr 18)
Kvikfodet og teknisk offensiv med fint potentiale. God sæsonstart, men så skidt efterår. Trænerskifte i januar til Kombouaré fulgt af hvedebrødsdage med fin dynamik, men så sank holdet ned i noget der lignede apati. Impotens fremme (bortset fra kreatør Sliti), usikkerhed i forsvaret. Senest dog bedring.

Form: 1-2-8 i seneste 10 kampe. Men 1-1-1 i seneste 3.

Senest: 0-4 hjemme mod PSG og 0-1-tab hos bundholdskollega Guingamp. Her var forsvaret dog ganske godt, minus en ringe målmand Allain. 0-1 hjemme mod Nice. Forsvar igen ok (dog svag modstand), men offensiv igen ringe. Nice dog endnu ringere, så ret uheldigt tab. Bestemt ikke hjuplet af dumt rødt til Sammaritano. 3-1-sejr hos Lyon. Trods fravær af vigtige Dijon-hold og trods Lyon-føring i 1. minut. I 7. minut stod der allerede 2-1 til Dijon. Dog to ret heldige mål. 0-0 hjemme mod Amiens. Uheldigt. Amiens havde kun 4 forsøg/1 inden for rammen. Dijon 18/5. Kamp afbrudt i 5 min pga racistiske råb rettet mod Amiens-forsvarer Gouano.

Trupnyt: Ny karantæne: midterforsvarer/def-midtbanemand Lautoa. Tvivlsomme: def-midtbanemand Abeid (misset seneste 3 kampe) og venstreback-afløser Rosier.

Rennes (nr 11)
Med unge, men dygtige, Stéphan ved trænerroret siden start-december er Rennes et velorganiseret hold der samtidig via dribler Ben Arfa og hurtige folk som Sarr er dygtigt til at bringe modstanderne ud af balance. En del boldtab af fx Ben Arfa betyder dog også muligheder til modstanderen, men godt forsvar bremser de fleste.

Pokalfinale mod PSG 27. april.

Form: 7-5-5 i L1 siden start-dec. 1-4-3 i seneste 7 ligakampe (dog + sejr i pokalsemifinale i Lyon).

Senest: lidt heldig 1-1 i Bordeaux. 0-1-tab hjemme mod Lyon i kamp ret fattig på store chancer; men Lyon var bedst. Rennes dog med 3 karantæner. 3-2-sejr i Lyon i pokalkamp; ikke ufortjent. 3-3 i Angers i underholdende kamp. 1-3-tab i Nîmes. 0-0 mod Nice. Chancefattig kamp, dog med Rennes som farligst (3 på træværket).

Trupnyt: Karantæne: def-midtbanemand André (2. af 2). Skadestvivl: venstrebacks Bensebaini, Baal og Zeffane (reserve Doumbia har spillet seneste kampe; virker usikker). Nok stadig ude: førstekeeper Diallo (afløser Koubek er habil) samt nogle marginalfolk, fx angriber Siebatcheu og midtbaneafløser Siliki.

Lyon – Angers

Spilles fredag 19/4 kl 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Over 3 mål til odds 1,87 hos

Lyon hungrer efter sejr efter 3 nederlag i træk, mens Angers med det tunge forsvar og den kvikke offensiv kan spille frit. Den ellers stærke Lyon-offensiv har skrantet, men har scoret alligevel. Det tegner underholdende.
Læs hele analysen

Guingamp – Marseille

Spilles lørdag 20/4 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Over 2,25 mål til odds 1,88 hos

Begge hold spillede målrigt i sidste weekend, og begge har brug for sejr. Marseille må undvære angrebses Balotelli, men med kreatør Payet tilbage i form og venstrekant Ocampos tilbage efter karantæne, ser offensiven ok ud alligevel.
Læs hele analysen

Nice – Caen

Spilles lørdag 20/4 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Løse spiltanker: Under 2 mål til odds 1,98 hos

To mere eller mindre impotente hold: Det lugter kedeligt og målfattigt. Nice har lynhurtige Saint-Maximin, men ellers er offensiven temmelig tynd. Agterlanterne Caen har scoret 2 mål i seneste 5 kampe.

Nice (nr 7)
Nice har i store perioder af denne sæson haft svært ved at producere chancer, og offensiven virker ret så afhængig af den lynhurtige angriber Saint-Maximin samt højrekantsmand Atal. Men når det kører, er det hurtigt og teknisk stærkt. Defensiv generelt solid, men der er udfald.

Form: 2-2-1 i seneste 4 kampe, 3-2 i målscore.

Senest: fortjent 0-1-tab hos lokalrival Marseille fulgt af uheldig 1-1 hjemme mod Toulouse og 1-0-sejr i Dijon. Heldig: hjulpet af rødt til hjemmeholdet der – uden at spille godt  var bedre end Nice (hvor def-midtbanemand Danilo dog var god). Svage offensiver. 1-0 over Montpellier. Her var offensiv, endda uden Atal, i hopla. Ikke mgt effektivitet, men mht chancekreation. Hjemmeholdet voldte store problemer på kanterne og fik diverse dødbolde. 0-0 i Rennes. Chancefattig kamp, dog med Rennes som farligst (3 på træværket).

Trupnyt: Tilbage efter først skade, så indskiftning mod Rennes: højrekantsmand Atal. Tvivlsomme: midtbanemand Danilo og angriber Diaby (skadede mod Rennes). Stadig ude: midtbanemand Cyprien (2. kamp i træk), angriber Maolida (ude længe), backafløser Jallet.

Caen (nr 20)
Enkelte gode spillere, men overordnet tynd trup. Og rutinerede kræfter som midterforsvarer Baysse har svigtet. Stadig: God midtbanetekniker i Fajr, hurtige kanter i Ninga og Beauvue og snu centreforward i Crivelli (der dog ind i mellem bruges som højrekant; mærkeligt).

Ekstra træner: I slut-februar blev erfarne Courbis hentet ind som hjælper til uerfarne Mercadal. Courbis troede han skulle være chefen, men blev i slut-marts sat på plads af klubben; er kun assistent. Uelegant.

Form: 1-2-10 i år.

Senest: 0-5 hjemme mod et ellers meget mandefaldsramt Saint-Étienne-hold. Sæsonens elendigste indsats af normannerne. Men lige efter landskampspausen 1-0-sejr hos stærke Monaco (der dog havde en del fravær). Temmelig heldigt; hjemmeholdet burde have scoret, og normannerne fokuserede næsten udelukkende på forsvar efter tidlig føring. Men altså: Sejr! Men så: 0-2-tab i Nïmes. Efter gensidigt bleg forestilling, men hvor Caen ville mest, blomstrede hjemmeholdet til sidst og scorede 2 sene mål. 0-1-tab mod Angers. Fortjent. Caen kun 8 forsøg/2 inden for rammen.

Trupnyt: Ny karantæne: midtbanemand Fajr. Nok stadig ude pga skader: angrebsafløser Bammou, forsvarsafløser Genevois og midtbaneafløser Ndom. Midterforsvarer Baysse nok fortsat sat af. 

Nîmes – Bordeaux

Spilles lørdag 20/4 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

X2 til odds 1,75 hos

Bordeaux ser klart bedre ud efter Sousa tog over i marts. Senest tab i Saint-Étienne, men to folk tilbage fra karantæne kan styrke forsvar og angreb. Oprykker Nîmes er farlig hjemme, men har en løs og fraværsramt defensiv.
Læs hele analysen

 

Strasbourg - Montpellier

Spilles lørdag 20/4 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Over 2 mål til odds 1,8 hos

Strasbourg spiller frit, og det har givet mange mål i begge ender i seneste par kampe. Montpellier var bleg i seneste udekamp, men kom tilbage på scoringstavlen i sidste weekend og har brug for sejre. Det kan blive et sjovt opgør.
Læs hele analysen

Nantes – Amiens

Spilles søndag 21/4 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker: X til odds 3,3 hos

Nantes har en onsdagskamp mod PSG i ben og hoveder og kan få svært ved at nedbryde Amiens der er uden nederlag i seneste 7 kampe. Amiens er dog til gengæld uden sejr i seneste 7 udekampe. Kryds ser plausibelt ud.

Nantes (nr 15)
Efter tung sæsonstart klare fremskridt efter trænerskifte i oktober til erfarne og viljestærke Halilhodzic der ynder direkte spil med lav risiko for farlige boldtab. Defensiv generelt solid. Men januarsalg af topscorer Sala og hans død ved flystyrt medførte sorg og en del ustabilitet, og selv om afløser Coulibaly kan være god, er offensiven mindre slagkraftig nu.

Form: 4-1-4 i seneste 9 kampe.

Senest: 2-3 hjemme mod Lille. Nantes foran 2-0, men fortjent tab, selv om Pallois (ellers god kamp) begik stor fejl ved Lilles sejrsmål, og selv om Eysseric brændte straffe til sidst. 0-3-tab i Paris i pokalsemifinale (og fraværsramte PSG brændte straffe i 2. halveg); Nantes kunne dog have fået straffe i 1. halvleg. 0-1-tab i Toulouse der brændte straffe. Dog: Nantes 10 mod 11 i 75 min. Flot kamp af målmand Tatarusanu. 2-1 over Lyon, trods fravær af Pallois, Ie og Girotto. Fortjent sejr. OPDATERING efter onsdagens kamp mod PSG: fortjent 3-2-sejr (PSG dog meget mandefaldsramt).

Trupnyt: Tilbage efter karantæne: def-midtbanemand Girotto. Tvivlsom: offensivmand Eysseric (starter/indskifter). Stadig ude: angrebsindskifter Mancé.

Amiens (nr 17) 
Defensiv er ikke supergod, men kan stå kompakt og drille, og målmand Gurtner er dygtig. Uden at sprudle ser offensiv klart bedre ud fra februar med Konaté tilbage fra skade, Ghoddos vendt hjem fra Asian Cup og lejesvend-angriber Guirassy kommet til.

Form: 3-4-1 i seneste 7 kampe, 2-4-0 i seneste 4 kampe og nydeligt spil. Dog bedst hjemme.

Senest: Fortjent hjemmesejr over Nîmes fulgt af ret heldig 0-0 i Angers (der brændte straffe). 0-0 hjemme mod Bordeaux. Havde fortjent bedre; holdt girondinerne helt fra fadet og havde selv en del forsøg. 2-2 hjemme mod Saint-Étienne trods rødt kort i 32. Scorede endda til 2-1 10 mod 11. Stærkt kæmpet. 0-0 i Dijon. Ret heldigt: forkølet indsats og kun 4 forsøg/1 inden for rammen. Dijon 18/5. Kamp afbrudt i 5 min pga racistiske råb rettet mod Amiens-forsvarer Gouano.

Trupnyt: Ny karantæne: def-midtbanemand Gnahoré. Tilbage fra karantæne: midterforsvarer Lefort Tvivlsom: offensivmand Ghoddos, ude med skade i seneste 2 kampe.

Toulouse – Lille

Spilles søndag 21/4 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker: Toulouse +0,5 til odds 1,71 hos

Toulouse har kun tabt (snævert) til ligaetter PSG i seneste 8 hjemmekampe og kan meget vel drille Lille der senest bankede netop PSG, og som i øvrigt er vældigt udestærk, men Pepe & Co har måske ikke fået armene ned efter triumfen.

Toulouse (nr 14)
Mange sommerudskiftninger, inkl på trænerposten. Kvikke offensivfolk, især Gradel. Men problemer i efteråret, bl.a. pga forsvarsskader. Spil har generelt været en del bedre i 2019.

Form: 2-2-4 i seneste 7 kampe.

Senest: fortjent 1-0 hjemme over Guingamp og 1-1 i Nice. Her var spillet dog tungt, og pointet ret heldigt. 0-1 hjemme mod PSG i tæt kamp. Pariserne havde dog mange fravær. 1-0 over Nantes. Forjent. Gradel brændte endda straffe. Dog: Nantes 10 mod 11 i 75 min. 1-2-tab i Montpellier.

Trupnyt: Stadig ude: målmand Goicoechea (havde ellers erobret en startplads i slut-marts; normal førstemand Reynet dog ok i seneste kampe). Stadig ude: fløjiindskifter Jean.

Lille (nr 2)
Solidt forsvar. Hurtigt, pågående offensivkæde: Pepe, Ikoné og Bamba. Centreforward mindre skarp, men hjulpet i 2019 med unge Leao fra start og rutinerede Rémy som indskifter.

Form: 8-3-1 i 2019.

Senest: meget fortjent 1-0-sejr i Saint-Étienne, men derefter fortjent 0-1 mod Monaco hvor kun målmand Maignan udmærkede sig (højreback Celik og kantspiller Pepe dog ok). 3-2-sejr i Nantes. Nantes foran 2-0, men fortjent Lille-sejr, selv om Nantes-forsvarer begik stor fejl ved Lilles sejrsmål, og selv om Nantes-offensivmand brændte straffe til sidst. 1-1 i Reims. Ret uheldigt: Lille spillede bedst i det meste af kampen. Reims hankede dog op i spillet til sidst. 5-1 over PSG. PSG dog uden Neymar, Cavani, Di Maria og Marquinhos. Desuden uheldigt selvmål, to tidlige skader og (forkert) rødt.

Trupnyt: Tilbage efter karantæne: angriber Leao pga karantæne. Tvivlsomme: midterforsvarer Soumaoro (skadet mod PSG; afløser Gabriel dog også god) og def-midtbaneafløser Maia.

Reims – Saint-Étienne

Spilles søndag 21/4 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Saint-Étienne +0,25 til odds 1,76 hos

Saint-Étienne virker klart mere formstærk end Reims der sjældent taber, især hjemme, men som har set bleg ud i seneste runder. Helgenklubben lukkede 2 mål ind mod 10 mand i seneste udekamp, men har siden foretaget god omrokering i forsvaret.
Læs hele analysen

PSG – Monaco

Spilles søndag 21/4 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter. 

PSG har onsdagskamp i benene, diverse sandsynlige fravær og pokalfinale næstfølgende lørdag. God mulighed for Monaco (nr 16, men god trup)? Måske, men monegaskerne har et par fravær og tvivl om flere vigtige folk, mens PSG har Mbappé med friske ben og muligvis får fx Neymar tilbage på banen efter skadespause. Værdi? Jeg skal lige tænke lidt mere over det.

PSG (nr 1)
Fører L1 klart trods 6'er-problemer og skader (og dårlig stemning mellem træner Tuchel og sportschef Henrique, samt mellem Tuchel og nogle af spillerne; især de unge lidet brugte). Men elimination mod bundhold Guingamp i ligacuppen i januar. Uheldig, men også dum (og arrogant), CL-elimination mod Man Utd i marts og senest stort nederlag mod Lille.

Pokalfinale mod Rennes 27. april.

Form: 8 ligasejre i træk (+ sejr i pokalsemifinale) fulgt af uafgjort og to nederlag.

Senest: Uoverbevisende indsats og 1-0-sejr i Toulouse (dog mange fravær). 3-0 over Nantes i pokalsemifinalen (Nantes kunne dog have fået straffe i 1. halvleg). 2-2 mod Strasbourg (dog mange fravær og ret uheldigt; bl.a. ekstrem afbrænder på målstregen af Choupo-Moting). 1-5-tab i Lille (PSG dog uden Neymar, Cavani, Di Maria og Marquinhos. Desuden uheldigt selvmål, to tidlige skader og forkert rødt). Onsdag: Fortjent 2-3-tab i Nantes efter skidt og viljesvag indsats (men MANGE fravær, inkl sparede Mbappé).

Trupnyt: Klar efter karantæne: venstreback Bernat (OPDATERING: nej, han er stadig i skammekrogen) og midtbanemand Verratti. Tvivlsomme: kreatør Neymar (ude siden januar), angriber Cavani (februar), offensivmand Di Maria, midterforsvarere Silva og Marquinhos. Stadig sat af: midtbanemand Rabiot. Fortsat skadet: højreback Meunier.

Monaco (nr 16)
Efter elendigt efterår (bl.a. pga mange skader, men også pga træner Jardims udbrændthed og afløser Henrys uerfarenhed) har diverse januartransfers (tilgang, bl.a., af Fabregas og fløjspiller Martins) og Jardims tilbagevenden til trænerposten i samme måned betydet klar fremgang. Der er dog stadig lakuner, især defensivt. Monaco har diverse individualister og stor potentiel slagkraft, men rigtigt sammenspillet er holdet ikke endnu. 

Form: 4-5-1 i L1 siden Jardim vendte tilbage.

Senest: Ret uheldig 1-1 hjemme mod Bordeaux. Meget fortjent 1-0-sejr hos Lille. Trods fravær af bl.a. topscorer Falcao. 0-1 hjemme mod bundhold Caen. Ret uheldigt (og der var 3 karantæner + Fabregas-skade). 1-1 i Guingamp. Tidlig G-føring via hjørnespark/hovedstød og derefter stædigt forsvar (inkl en masse film og tidsudtrækning, især af Roux). Dog nogle store monegaskerchancer (trods en del forvirring i opspillet) og udligning til sidst. 0-0 mod Reims. Uheldigt. Klart chanceovertag.

Trupnyt: Ny karantæne: højreback Sidibé. Ny skade: angriber Jovetic. Var lige vendt tilbage efter skade, scorede mod Guingamp og blev alvorligt skadet mod Reims. Skadestvivl om angriber/topscorer Falcao (han missede Guingamp og var kun indskifter mod Reims) og om midtbanemand Fabregas (udgik mod Reims pga skade).

Regnskab


Seneste optakt

Tip
Antal & indsats: 4
Overskud: 3,65
Tilbagebetalings%: 191
Tipodds-lukkeodds: fald 0,16

Løse spiltanker
Antal & indsats: 4
Overskud: 1,2
Tilbagebetalings%: 130
Tipodds-lukkeodds: stigning 0,33

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 58
Overskud: 3,56
Tilbagebetalings%: 106
Tipodds-lukkeodds: fald 0,93

Løse spiltanker
Antal & indsats: 57
Overskud: 17,77
Tilbagebetalings%: 131
Tipodds-lukkeodds: fald 4,28