Se Jens Bøyes spiltanker om næste runde i den bedste franske fodboldliga. Kampanalyser med trupnyt, oddsforslag og løbende forumuddybning.

Seneste omgang gav underskud på tip, overskud på løse spiltanker, og det er også det samlede resultat indtil videre. Det er stadig et lille sample, men det kunne godt være jeg skulle være bedre til at følge mine umiddelbare indskydelser og gøre dem til deciderede tip.

To ekstra faktorer spiller ind i denne runde: landskampspausen (hvor nogle klubber har haft mange spillere afsted) og pokalkampe (som kan tage energi og fokus).

Værdi? Det vil jeg absolut mene der er, fx i de ligakampe der involverer Strasbourg og Guingamp der skal spille ligacup-finale denne lørdag og dermed måske er trætte når de skal i liga-ilden onsdag.

I følgende optakt leveres en gennemgang af hvert opgør i denne runde, med kig på de væsentligste elementer, herunder trupnyt. 

Humlen er naturligvis: Er der værdi i oddsene? Det vil jeg langt fra altid kunne svare på når optakten udlægges. Men hvis jeg ikke har et decideret tip, vil jeg ofte have foreløbige idéer. Tættere på kampene kan det være at jeg får nye idéer der måske endda går imod de oprindelige spiltanker, men det er fint nok. Jeg opdaterer så i forum. Det er netop meningen med disse optakter – at vi løbende skal analysere, opdatere og blive klogere.

Hjælp meget gerne med input i forum: Spørgsmål og spilforslag.

Rennes – Lyon

Spilles fredag 29/3 kl 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Rennes-træner Stéphan debuterede som chefansvarlig med udesejr over Lyon, og en ny triumf (fås til 3,4 hos Bethard) mod den ustabile storklub er ikke umulig. Bretonerne har dog 3 karantæner, bl.a. på backpladserne, og det kan de kvikke Gones-offensivfolk meget vel udnytte. Bemærk i øvrigt at samme klubber mødes på tirsdag i pokalsemifinalen.

Rennes (nr 8)
Med unge, men dygtige, Stéphan ved trænerroret siden start-december er Rennes et velorganiseret hold der samtidig via dribler Ben Arfa og hurtige folk som Sarr er dygtigt til at bringe modstanderne ud af balance. En del boldtab af fx Ben Arfa betyder dog også muligheder til modstanderen, men godt forsvar bremser de fleste.

Form: 7-3-3 i L1 siden start-dec. 1-2-0 i seneste 3 ligakampe.

Senest: 3-1 hjemme over Caen, 0-3-tab hos Arsenal (EL-exit efter 3-1-sejr hjemme) og senest en lidt heldig 1-1 i Bordeaux.

Pokalsemifinale mod Lyon på tirsdag.

Trupnyt: Nye fravær pga karantæne: de angrebsstærke backs Traoré (højre) og Bensebaini (venstre) samt den skudstærke kantspiller/midtbanemand Bourigeaud. Skadestvivl om midterforsvarer Silva vigtig pga sin speed (dog sandsynligt at han kan spille). Stadig ude: førstekeeper Diallo (afløser Koubek er habil) samt nogle marginalfolk, fx angriber Siebatcheu. Bemærk: været i landsholdstjeneste: angriber Niang, målmand Koubek

Lyon (nr 3)
Ustabilt hold. Når det kører, vældigt stærk offensiv (Depay dog humørspiller og sur når ikke bruges) og typisk god gang i chanceproduktionen. Men defensiv afgiver også mange chancer (især ved kontra), også når der spilles med tre midterforsvarere (Marcelo slasklangsom). Men målmand Lopes knalddygtig.

Usikkerhed om træner Genesio. Vil gerne blive i klubben i næste sæson, men mange fans vil af med ham, og præsident Aulas tøver.

Form: 3-1-1 i seneste 5 L1-kampe. Dertil kommer CL-exit mod Barcelona (0-0 hjemme, 1-5-tab på Camp Nou).

Senest: 2-2 hos Strasbourg (præget af at returkamp mod Barca skulle spilles få dage senere) og i seneste runde 3-2 hjemme over Montpellier. Temmelig skidt spil, undtagen højreback Dubois og centreforward Dembélé.

Pokalsemifinale mod Rennes på tirsdag.

Trupnyt: Fortsat ude: Venstreback Mendy. Målmand Lopes nok tilbage efter at have misset Montpellier. Skadestvivl om midterforsvarer Marcelo, men han kan nok spille. Bemærk: Været i landsholdstjeneste: midterforsvarer Denayer, venstrekant/angriber Depay, højrekant Traoré.

Marseille – Angers

Spilles lørdag 30/3 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Jeg har svært ved at finde værdi. (pt odds cirka 1,5 for ettal, 7,5 for 2tal). Storklubben Marseille viste god form op til landsholdspausen. Tabte ganske vist mod PSG, men stod godt i forsvaret. I offensiven havde Balotelli & Co en bleg dag, men de har ellers været stærke i 2019. Men: hjemmeholdet har 3 idealstartere i karantæne, og Angers kan godt drille på dagen. Angevinerne er dog også fraværsramte i forsvaret og måske også i angrebet.

Marseille (nr 4)
Det offensive topniveau er imponerende, men bundniveauet er lavt, både offensivt og defensivt (og målmand Mandanda ikke hvad han har været). Dog: Mere stabilitet siden skifte til 4-4-2 i januar. Desuden: Offensiv været klart mere slagkraftig siden selviske, men modstanderopslidende og målfarlige Balotelli kom til i januar, og både forsvar og midtbane har været i klar fremgang efter unge folk har fået chancen i stedet for rutinerede/mætte.

Form: 5-1-1 i seneste 7 kampe. 

Senest: 1-0 hjemme over lokalrival Nice; sejren burde have været større. Og 1-3-tab hos ærkerival PSG. Midterforsvar var dog nydeligt; til gengæld var offensiven bleg, bortset fra Germain.

Trupnyt: Nye fravær pga karantæne: Målmand Mandanda (afløser Pelé er også rutineret), den hurtige midterforsvarer Kamara (fx Rami er en bundrutineret, men langsom afløser) og den solide back Sakai (afløser Amavi har større potentiale, men er ustabil). Bemærk: Været i landsholdstjeneste: midterforsvarer Car, offensivindskiftere Njie og Radonjic.

Angers (nr 12)
Stærk fysik, velorganiseret defensiv (dog tungt midterforsvar), godt hovedspil (farlig på dødbolde) og gode kontraer. Men ofte ineffektiv foran mål.

Form: 3-4-1 i seneste 8 kampe, siden slut-januar hvor spilkvaliteten fik nogle nøk opad med skifte til tre midterforsvarere. Siden temmelig godt spil og nydelige resultater. Dog i marts: defensiv temmelig usikker, og offensiv ustabil. 

Senest: Efter flot comeback i Montpellier skuffende 0-0 hjemme mod Amiens. Men ret uheldigt; glimrende spil og brændt straffe.

Trupnyt: Midterforsvarer Pavlovic (vigtig) har stadig karantæne. Skadestvivl om angriber Bahoken. Problem hvis han mangler, især fordi kollega Kanga nok stadig er ukampdygtig. Bemærk: 6 Angers-folk har været i landsholdstjeneste: offensivmand Adelaide (starter/indskifter), midtbanemand Ndoye, højreback Bamba, midterforsvarer Traoré, midterforsvarsafløser Diaw, angrebsindskifter El Melali.

Amiens – Bordeaux

Spilles søndag 31/3 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

X til odds 3,2 hos

Bordeaux spillede godt i seneste runde, første kamp med Paolo Sousa ved trænerroret. Men vandt ikke, og Amiens ligner ikke en nem modstander. Dårlig placering, men formen op til landskampspausen var glimrende, især hjemme.

Amiens (nr 17) 
Generelt er defensiv ikke god (målmand Gurtner dog dygtig), men den kan stå kompakt og drille. Uden at sprudle ser offensiv klart bedre ud fra februar med Konaté tilbage fra skade, Ghoddos vendt hjem fra Asian Cup og med lejesvend-angriber Guirassy.

Form: 3-2-1 i seneste 6 kampe, 2-2-0 (4-3) i seneste 4 kampe og nydeligt spil. Dog bedst hjemme.

Senest: Fortjent hjemmesejr over Nîmes fulgt af ret heldig 0-0 i Angers (der brændte straffe).

Trupnyt: Ny karantæne: midterforsvarer Lefort (der er gode afløsere). Angriber Guirassy har stadig karantæne (afløser Timité er talentfuld, men har ikke helt samme slagkraft). Nyt skadesfravær: offensivmand Ghoddos. Bemærk også: 6 Amiens-folk har været i landskampstjeneste: højrebacks Krafth og El Hajjam, angriber Konaté, def-midtbaneafløser Zungu, midterforsvarsafløser Adenon og venstreback-/midterforsvars-afløser Dibassy.

Bordeaux (nr 13)
God trup, men uropræget sæson med to trænerfyringer, senest i start-marts. Talentfuldt forsvar hvor der begås en del fejl. Hurtige og pågående fløje, men de har haft mange formdyk, og angriberne (inkl Andreas Cornelius), ellers gode på papiret, har scoret for lidt.

Ny træner: Paolo Sousa. Stillede 3-4-3 i sin første kamp. Glimrende spil. Fx topscorer Kamano i klart bedre humør; var sur på Bedouet (som nu er trænerassistent i klubben). Er stadig sur. Så sur at han svinede ham til i et nyligt interview og efterfølgende måtte stå skoleret over for klubledelsen; han blev dog tilgivet.

Form: Uden sejr i seneste 5 kampe. Men efter 2 tab i træk 1-1 i seneste 2 kampe mod gode hold.

Senest: Ret heldig 1-1 i Monaco fulgt (første kamp med Paolo Sousa ved roret) af lidt uheldig 1-1 hjemme mod Rennes. Nydeligt spil.

Trupnyt: angrebsindskifter Cornelius (ude siden 20/2) er stadig ude. Nyt fravær: fløjspiller Kalu (starter/indskifter). Bemærk: Har været i landskampstjeneste: Off-midtbanemand Adli (indskifter).


Dijon – Nice

Spilles søndag 31/3 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Nice med asian handicap 0 til odds 2,14 hos

Nice virker mere solid og stabil end Dijon der vandt stort (dog lidt heldigt) i Nice i august, men nu viser elendig form og ligger næstsidst. Nice-offensiven er lidt tynd, men Saint-Maximin & Co er her oppe mod et dårligt forsvar. 
Læs hele analysen

Monaco – Caen

Spilles søndag 31/3 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

På papiret bundkamp, men storklubben Monaco har (pga og trods ”nyt” hold fra januar) gjort det godt i seneste mange kampe; er på vej op, mens Caen viser skidt form, især med seneste rundes ydmygelse mod fraværsramte Saint-Étienne. Monaco-angriber Falcao er nok træt efter Asien-tur med landshold, men han manglede alligevel i den flotte og fortjente sejr over Lille. Med 3 karantæner er monegaskerne dog svækkede, og odds for hjemmesejr er faldet markant, så jeg holder nok nallerne.

Monaco (nr 16)
Efter elendigt efterår har diverse januartransfers og Jardims tilbagevenden til trænerposten betydet klar fremgang. Der er dog stadig lakuner, især defensivt. Monaco har diverse individualister og stor slagkraft, men rigtigt sammenspillet er holdet ikke endnu. 

Form: 4-3-0 i L1 siden Jardim vendte tilbage.

Senest: ret uheldig 1-1 hjemme mod Bordeaux og meget fortjent 1-0-sejr hos Lille. Trods fravær af bl.a. topscorer Falcao.

Trupnyt: Venstreback Ballo, def-midtbanemand Silva og midterforsvarsafløser Jemerson er nye i karantæne. Angriber Falcao og midterforsvarer Badiashile tilbage fra skammekrogen. Def-midtbanemand Fabregas nok tilbage efter skade. Bemærk: Været i landsholdstjeneste: angriber Falcao (spillede i Sydkorea tirsdag). midterforsvarer Glik, venstrekants-indskifter Chadli.

Caen (nr 20)
Enkelte gode spillere, men overordnet tynd trup. Og rutinerede kræfter som midterforsvarer Baysse har svigtet. Stadig: God midtbanetekniker i Fajr, hurtige kanter i Ninga og Beauvue og snu centreforward i Crivelli (der dog ind i mellem bruges som højrekant; mærkeligt).

Ekstra træner: I slut-februar blev erfarne Courbis hentet ind som makker til uerfarne Mercadal.

Form: 0 sejre siden 18. december: 0-3-8. Lige nu 3 nederlag i træk, efter en pæn periode i februar med point i 2 kampe i træk.

Senest: 1-3-tab i Caen trods tidlig føring (fulgt af rødt) og 0-5 hjemme mod et ellers meget mandefaldsramt Saint-Étienne-hold. Sæsonens elendigste indsats af normannerne.

Trupnyt: Venstrefløj Ninga og venstreback Armougoum tilbage fra karantæne. Men skadestvivl om Ninga. Været i landsholdstjeneste: Kreatør Khaoui, midtbanefolk Fajr, Oniangué, Sankoh, Diomandé, samt venstrebackafløser Imorou.

Nantes – Lille

Spilles søndag 31/3 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

To hold ynder hurtige kontraer og forsøger at undgå at tage chancer i forsvar og på midtbane. Det lugter målfattigt, men oddsene er også derefter. 1X2: Ligatoer Lille er favorit, men formen var ikke i top i de seneste runder før landsholdspausen.

Nantes (nr 15)
Efter tung sæsonstart klare fremskridt efter trænerskifte i oktober til erfarne og viljestærke Halilhodzic der ynder direkte spil med lav risiko for farlige boldtab. Defensiv generelt solid. Men januarsalg af topscorer Sala og hans død ved flystyrt medførte sorg og en del ustabilitet, og selv om afløser Coulibaly kan være god, er offensiven mindre slagkraftig nu.

Form: 2-1-2 i seneste 5 kampe, målscore 2-2.

Senest: 1-0 hjemme over Bordeaux. Derefter lidt uheldig 0-0 hos Guingamp og chancefattigt, men fortjent 0-1-tab i Reims. Her var der for adgang forbudt for Nantes-fans; en ulempe.

Pokalsemifinale mod PSG på onsdag.

Trupnyt: Def-midtbanemand Girotto har karantæne, og kollega Krhin er skadet for 2. kamp i træk. Højre midterforsvarer/højreback Ie og venstrefløj Waris til gengæld tilbage efter en lille måneds og en måneds skadespause.

Lille (nr 2)
Solidt forsvar. Hurtigt, pågående offensiv af især Pepe og Bamba. Dog centreforward-problem, men hjulpet i 2019 med unge Leao fra start og rutinerede Rémy som indskifter.

Form: 7-2-1 i 2019, men 2-2-1 i seneste 5 kampe. Efter stærkt efterår og flot start på 2019 offensiv kadencesænkning med 2 blege uafgjorte og kun 1-0 hjemme over et svagt Dijon-hold. Derefter god indsats mod Saint-Étienne, dårlig mod Monaco.

Senest: meget fortjent 1-0-sejr i Saint-Étienne, men derefter fortjent 0-1 mod Monaco hvor kun målmand Maignan udmærkede sig (højreback Celik og kantspiller Pepe dog ok).

Trupnyt: Har været i landsholdstjeneste: Kreatør Ikoné, højrefløj Pepe, venstreback Koné, midterforsvarer Fonte, højreback Celik

Toulouse – PSG

Spilles søndag 31/3 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

Toulouse +2 asian handicap til odds 1,7 hos

Suveræne PSG er naturligvis klar favorit, også på udebane, men Toulouse kan måske godt få point eller i hvert fald undgå at tabe stort. Pariserne har haft mange folk i landskampstjeneste, og på onsdag skal der spilles pokalsemifinale.

Toulouse (nr 14)
Mange sommerudskiftninger, inkl på trænerposten. Kvikke offensivfolk. Men problemer i efteråret, bl.a. pga forsvarsskader og pga talentfuld (hurtig, hovedstødsstærk og boldfast) midterforsvarer Todibo der blev sat af fra 12. runde fordi han ville væk (rejste i januar). Spil har generelt været en del bedre i 2019.

Stor fangruppe truer med at boycotte PSG-kampen i protest mod høje billetpriser.

Form: 1-2-2 i seneste 5 kampe inkl 1-5-tab i Lyon, men 1-1-0 i seneste 2.

Senest: fortjent 1-0 hjemme over Guingamp og 1-1 i Nice. Her var spillet dog tungt, og pointet ret heldigt.

Trupnyt: Def-midtbanemand Cahuzac klar efter karantæne. Fløjiindskifter Jean er skadet. Bemærk: Været i landsholdstjeneste: midterforsvarer Shoji (i Japan tirsdag), offensivfolk Gradel og Durmaz

PSG (nr 1)
Trods 6'er-problemer (og dårlig stemning mellem træner Tuchel og sportschef Henrique) fører PSG L1 klart. Uheldig, men også dum, CL-elimination mod Man Utd.

Form: 7 ligasejre i træk.

Senest: 4-0-sejr i Dijon og 3-1 hjemme over ærkerival Marseille. Flot spil, især, af offensivmand Di Maria.

Pokalsemifinale mod Nantes på onsdag. Kan sagtens være at dén kamp prioriteres højere end Toulouse.

Trupnyt: Kreatør Neymar stadig ude (siden januar). Skadestvivl om højrebacks Meunier og Alves. Bemærk: Været i landsholdstjeneste: forsvarere Silva (Europa), Marquinhos (Europa), Kimpembé, Keherer, Bernat, Kurzawa, midtbanefolk Verratti og Paredes, offensivfolk Mbappé, Choupo-Moting

Saint Étienne – Nîmes

Spilles mandag 1/4

Svær at greje, denne kamp. Saint-Étienne er en større klub, er bedre placeret og vandt, trods diverse fravær, stort i seneste runde. Men på billig baggrund, og Nïmes med det høje topniveau kan måske godt drille et hjemmehold der stadig er svækket uden topscorer Khazri og nok også forsvarsstyrmand Perrin.

Saint-Étienne (nr 5)
Helgenklubben spiller gerne positiv, boldbesiddende fodbold under Gasset – med driblestærke Cabella og Khazri som iøjnefaldende offensivfolk. Og det går generelt godt (ind i mellem koster det mod gode kontrahold). Men Saint-Étienne KAN også være solid og forsigtig. Dog langsomt midterforsvar. Og generelt for lidt brug af Beric i angrebet, til fordel for hurtigere, men ufarligere Diony.

Form: 2-0-3 i seneste 5 kampe. Efter periode med tungt spil, storsejr i Caen trods mange fravær. Dog billig baggrund; elendigt spil af hjemmeholdet.

Senest: Fortjent 0-1-tab hjemme mod Lille, men så 5-0-sejr i Caen. Bl.a. stærkt spil af angriber Beric (sjælden start) der bør få genvalg.

Trupnyt: Angriber/topscorer Khazri har stadig karantæne, men højreback Debuchy er tilbage fra skammekrogen, men Khazri får selskab af træner Gasset. Forsvarsstyrmand Perrin er nok stadig ukampdygtig. Skadestvivl om angriber Diony. Bemærk: Været i landsholdstjeneste: midtbanemand Benasser, angriber Beric

Nîmes (nr 11)
Oprykkerklubbens topniveau er imponerende, men bundniveauet er temmelig elendigt, og indsatserne er ustabile. Offensiv dynamisk og modig. Defensiv ofte hullet. Målmand Bernardoni hurtig på stregen, men usikker i luftspillet.

Form: 3-0-2 i seneste 5.

Senest: Fortjent 1-2-tab i Amiens fulgt af bedre spil og uafgjort hjemme mod Strasbourg hvor Nimes flot og fortjent vendte 0-2 til 2-2.

Trupnyt: Ny karantæne: Landre. Skadestvivl om højreback Alakouch – bliver dog nok klar. Fortsat ukampdygtig: angriber Depres (bedste frontløber; der er dog diverse andre dygtige offensivfolk der kan være vældigt giftige når i hopla). Bemærk: Været i landsholdstjeneste: angriber Alioui, højrefløj Thioub

Montpellier – Guingamp

Spilles onsdag 3/4 kl 19:00. Se mere info i vores matchcenter.

Ettal til odds 1,82 hos

Montpellier er bedst i alle kæder. Det eller solide forsvar har skrantet, men vigtige Mendes er nok tilbage. Guingamp har forbedret defensiven og er ikke længere sidst, men offensiven halter, og denne lørdags ligacup-finale tager nok en del energi. 
Læs hele analysen

Strasbourg – Reims

Spilles onsdag 3/4 kl 19:00. Se mere info i vores matchcenter. 

Reims +0,5 til odds 1,63 hos

Reims (nr 5) har gjort det flot og er ubesejret i 2019. Det kniber med at vinde på udebane, og Strasbourg har et glimrende hold, men alsacianerne spiller ligacup-finale denne lørdag, og det fylder mest hos klubben der ligger lunt i tabelmidten. 
Læs hele analysen

Regnskab


Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 4
Overskud: -2,57
Tilbagebetalings%: 64
Tipodds-lukkeodds: fald 0,09

Løse spiltanker
Antal & indsats: 4
Overskud: 2,08
Tilbagebetalings%: 152
Tipodds-lukkeodds: fald 0,28

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 44
Overskud: -0,29
Tilbagebetalings%: 99
Tipodds-lukkeodds: fald 0,56

Løse spiltanker
Antal & indsats: 45
Overskud: 4,78
Tilbagebetalings%: 110,5
Tipodds-lukkeodds: fald 3,54