Værdi mod Lyon. Hvad med PSG-Marseille? Se spiltankerne om denne runde i den bedste franske fodboldliga. Kampanalyser med trupnyt, oddsforslag og løbende forumuddybning.

Seneste omgang gav overskud på tip, underskud på løse spiltanker. Samlet har begge dele et lille, men nydeligt, overskud. Lad os se om vi kan gøre det større.

Denne runde byder på to meget interessante kampe. Fredagens brag mellem ligatoer Lille og storklubben Monaco der efter elendigt efterår er på vej opad i tabellen. Og søndagens ærkefjendedyst mellem PSG og Marseille.

Værdi? Jeg har fundet noget til Lille-Monaco og overvejer stadig mht PSG-Marseille. Men der er også værdi i de mindre glamourøse kampe i denne runde, inkl Lyon-Montpellier.

I følgende optakt leveres en gennemgang af hvert opgør i denne runde, med kig på de væsentligste elementer, herunder trupnyt. 

Humlen er naturligvis: Er der værdi i oddsene? Det vil jeg langt fra altid kunne svare på når optakten udlægges. Men hvis jeg ikke har et decideret tip, vil jeg ofte have foreløbige idéer. Tættere på kampene kan det være at jeg får nye idéer der måske endda går imod de oprindelige spiltanker, men det er fint nok. Jeg opdaterer så i forum. Det er netop meningen med disse optakter – at vi løbende skal analysere, opdatere og blive klogere.

Hjælp meget gerne med input i forum: Spørgsmål og spilforslag.

Nice – Toulouse

Spilles fredag 15/3 kl 19:00. Se mere info i vores matchcenter.

Når defensivt solide og offensivt tynde Nice spiller, er et Under-spil ofte værd at se på. Men i denne omgang er jeg nok for sent på den. Under 2 mål kunne være interessant, men er faldet fra 2,2 til 2,03 hos Bethard. Begynder der at være værdi i Over? Måske, men jeg er stærkt i tvivl.

Nice (nr 9) har i store perioder af denne sæson haft svært ved at producere chancer, og i år har holdets suverænt bedste offensivmand, lynhurtige Saint-Maximin, haft en periode i februar med dårligt humør og spil. Han var tilbage i hopla i 1-0 hjemme over Strasbourg i start-marts hvor offensiven også fik et boost af comeback efter skade til højrekantsmand Atal, normalt højre wingback, denne gang højrefløj. Men begge var blege i sidste weekend i Marseille (lokalrivalen vandt via mål af ex-Niceangriber Balotelli). Forsvar til gengæld solidt for anden kamp i træk (efter svage indsatser i februar), og nu er def-midtbanemand Barbosa tilbage fra karantæne. Men offensiv ser stadig halvtynd ud; jokermuligheder Maolida, Ganago og Le Bihan er stadig ukampdygtige.

8 kampe i træk uden sejr, kulminerede for Toulouse (nr 15) med 1-5-tab i Lyon i seneste udekamp. Men i sidste weekend blev det meget fortjent 1-0 (burde have været større) over Guingamp. Der fik rødt i 44. minut, men men Toulouse var også klart bedst før. Spørgsmålet er hvor meget man skal lægge i en hjemmesejr over rækkens agterlanterne, men det var opmuntrende for TFC at se offensiven, inkl angriber Sanogo, i storhopla, samtidig med at defensiven var solid. Def-midtbanemand Cahuzac har karantæne for anden kamp i træk, men han ville alligevel ikke være sikret en startplads efter fin indsats af Sangaré og Sidibé. Også ude: angrebsindskifter Iseka og højrebackafløser Moreira.

Lille – Monaco

Spilles fredag 15/3 kl 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Ballo-Touré får kort til odds 4,25 hos

Monaco-venstreback Ballo (ex-Lille) skal stoppe den hurtige Lille-topscorer Pepe & Co på våd bane, med striks dommer. Monaco har spillet meget bedre siden jan, men trækker mange kort og har tre fravær; især det ene gør det nok sværere for Ballo. 
Læs hele analysen

Angers – Amiens

Spilles lørdag 16/3 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Over 2 mål til odds 1,93 hos

Begge hold har spillet målrige kampe (med mål i begge ender) på det seneste. Amiens vil nok forsøge at stå kompakt, men plejer at indkassere på udebane. I den anden ende er Angers svækket uden midterforsvarer Pavlovic. 
Læs hele analysen

Caen – Saint-Étienne

Spilles lørdag 16/3 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

1X til odds 1,75 hos

Saint-Étienne viser dårlig form og må undvære en række markante spillere, inkl to nye karantæner. Caen ligger næstsidst og er uden sejr i seneste 9 runder, men normannerne har vist fremgang i seneste runder. 
Læs hele analysen

Guingamp – Dijon

Spilles lørdag 16/3 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

Ettal med præcist 1 mål  til odds 3,75 hos

Hvem er dårligst kørende af disse to bundhold? Guingamp ligger sidst og så skidt ud i Toulouse i sidste weekend. Men ellers har formen set nydelig ud fra slut-februar, så der kunne godt være værdi i hjemmesejr mod Dijon der ”kun” er tredjesidst, men viser elendig form under Kombouaré der sjovt nok blev fyret i Guingamp i efteråret. Det tegner tæt og intenst, men med hjemmeholdet i førersædet.

Efter skidt efterår (og trænerskifte) og tung start på 2019 (bortset fra ligacuppen) havde Guingamp (nr 20) en god periode i slut-februar og start-marts hvor defensiven for én gangs skyld virkede solid. Offensiv mindre skarp, men gode tendenser. Men senest gik det galt igen. 0-1-tab i Toulouse. Usynlig offensiv, især efter, men også før, halvvejs-udvisning, og usikkert forsvar. Nye fravær: midterforsvarer Eboa og fløjspiller Coco. Til gengæld er offensivmand Rodelin klar efter skade.

Guingamp har ligacup-finale at se frem til, og det kan ligge i baghovedet. Den spilles dog først næste lørdag, og her og nu bør en sekspoint-bundkamp mod Dijon være supervigtig.

Hvedebrødsdagene synes helt forbi i Dijon (nr 18) hvor trænerskifte til Kombouaré i januar gav dynamik i nogle kampe, især offensivt. I de seneste kampe har spillet været både forsigtigt og ringe. 0-1-6 i seneste 7 ligakampe med målscoren 2-12. Tvivl om kreatør Sliti og venstreback Haddadi der missede tirsdagens 0-4-nederlag mod PSG, men de er nok klar. Tilbage fra karantæne: midterforsvarer Coulibaly, men kollega Yambéré er skadestvivlsom.

Nîmes – Strasbourg

Spilles lørdag 16/3 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

Over 2,5 mål til odds 2,33 hos

Nîmes er generelt usikker i forsvaret, dynamisk og farlig i angrebet. Strasbourg har en mere forsigtig spillestil, og et mere solidt forsvar men kan blive inspireret af hjemmeholdets målsøgen.

Nîmes (nr 11) har et topniveau der er imponerende, men bundniveauet er temmelig elendigt, og indsatserne er ustabile. Lige nu to fortjente nederlag i træk, men man ved aldrig hvornår holdet svinger opad igen. Fortsat ude: angriber Depres, men der er diverse andre dygtige offensivfolk der kan være vældigt giftige når i hopla. Defensiv ofte hullet. Midterforsvarer Landré og def-midtbanemand Savanier dog tilbage efter karantæne og skadespause.

Strasbourg (nr 10) havde et godt efterår (efter systemskifte til tre midterforsvarere) og fik en stærk start på 2019, men formdykkede så og er lige nu oppe på 6 kampe i træk uden sejr. Dog: Efter svag indsats og tab i Nice var det opmuntrende at få 2-2 mod stærke Lyon (der dog havde Barca i tankerne). Godt kæmpet; var bagud 0-2. To mål af den store angriber Ajorque. Fortsat ude: midtbanemand Martin samt fløjindskifter Grandsir.

Lyon – Montpellier

Spilles søndag 17/3 kl 14:30. Se mere info i vores matchcenter.

Montpellier + 1,25 til odds 1,87 hos

Onsdagstævene på Camp Nou kan sidde i ben og hoveder på Lyon, og målmand Lopes er tvivlsom. Les Gones (nr 3) er vældigt gode hjemme, men solide Montpellier (nr 7) har i formstærke Delort en angriber der meget vel kan udnytte Lyons defensive kvaler. 
Læs hele analysen

Reims – Nantes

Spilles søndag 17/3 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

Nantes + asian 0 til odds 2,63 hos

Solide Nantes kan meget vel overrumple Reims der er bedre placeret, men som har det bedst som underhund.

Oprykker Reims (nr 5) har imponeret og er ubesejret i 2019. Efter et offensivt spagt (men defensivt solidt) efterår, har der været diverse sprudlerier i år. Det kneb dog i seneste hjemmekamp hvor kun januartilkommer Zeneli gjorde det godt i offensiven, og hvor forsvaret gjorde det uvanligt skidt, men alligevel fik holdet, lidt heldigt, 2-2 hjemme mod Amiens. Offensiv (igen bortset fra Zeneli) kneb også, 11 mod 10, i sidste weekends 1-1 i Dijon. Venstreback Koné stadig skadet, men afløser Kamara har generelt gjort det glimrende.

I start-februar havde de generelt solide bretonere (nr 14) et sjældent sammenbrud og lukkede 4 mål ind mod Nîmes, men siden har de kun lukket i alt 1 mål ind i 5 kampe. Samtidig har holdet dog kun selv scoret 4, heraf 2 mod en sekundaklub i pokalturneringen, og spørgsmålet er hvor de står nu – efter ikke at have været i kamp siden 6. marts. Offensiven fik et slag da topscorer Sala i januar blev solgt (og derefter på tragis vis omkom). Når i hopla er store Coulibaly en god afløser, men han er mere ustabil end sin forgænger. Til gengæld er der kommet mere krudt i kreationssektoren med januartilgang af Eysseric.

Bordeaux – Rennes

Spilles søndag 17/3 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Første kamp for Bordeaux efter trænerskifte – bliver det fugl eller fisk? Og hvor trætte er Rennes efter en torsdagslussing i London?

Bordeaux (nr 13): Efter mange kampes offensiv impotents blev sportschef/træner Ricardo fyret, og samtidig blev det meldt at medtræner Bedouet også er på vej væk. Han var dog stadig ved roret mod Montpellier hvor der faktisk var offensiv fremgang, men hvor forsvaret svigtede: 1-2-tab. Samt i Monaco hvor der også var spillemæssig fremgang i offensiven samt i forsvar, men ikke på midtbanen. 1-1 var ret heldigt (dels held, dels godt målmandsspil af Costil). Nu er den nye træner, Paolo Sousa, kommet på plads, og det bliver spændende at se hvad det betyder for spillet. Han melder selv: ”Ingen revolution”.

Med unge, men dygtige, Stéphan ved trænerroret siden start-december er Rennes et velorganiseret hold der samtidig via dribler Ben Arfa og hurtige folk som Sarr er dygtigt til at bringe modstanderne ud af balance. En del boldtab af fx Ben Arfa betyder dog også muligheder til modstanderen, og der lukkes en del mål ind. Sidste weekend 3-1 over Caen der kom foran tidligt, men blev presset bagud, fik rødt og måtte se sig fejet af banen. Torsdag tabte Rennes 0-3 hos Arsenal der var klart bedst; dog ret uheldig at bretonerne ikke scorede – de havde to afslutninger på træværket.

PSG – Marseille

Spilles søndag 17/3 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker

Balotelli får kort til odds 2,2 hos

Storbrag mellem ærkerivalerne og repræsentanterne for Frankrigs to største byer. Marseille har løftet sig markant efter tilkomst af Balotelli og ungdoms-saltvandsindsprøjtning på diverse pladser. Men tør træner Garcia holde fast i ungdommen og den offensive tilgang i denne svære udekamp? Og kan Balotelli holde temperamentet i ave?

PSG (nr 1): Trods 6'er-problemer (og dårlig stemning mellem træner Tuchel og sportschef Henrique) fører PSG L1 klart. Men efter parisercruising i efteråret har 2019 været en blandet landhandel, nok bl.a. pga skader til Neymar og Cavani – selv om offensivkollega Mbappé i mange kampe har løftet masser af ansvar i deres fravær. Året har bl.a. budt på ligacup-elimination mod bundholdet Guingamp, fortjent 1-2-tab i Lyon og en uheldig, men også dum, CL-elimination mod Man Utd. PSG spillede flot på Old Trafford og vandt, men blev for passiv på hjemmebane hvor det blev 1-3. Efter straffespark til allersidst efter en spilsituation hvor et par parisere undlod at løbe ordentligt med hjem. Arrogant. I tirsdags fik PSG et lille plaster på såret ved at vinde 4-0 i Dijon, og det er værd at bemærke at klubben melder sig klar til at forlænge kontrakten med træner Tuchel. Neymar mangler stadig, og Cavani er tvivlsom. Selv hvis han kan spille, er formen næppe i top efter skadespausen.

Marseille (nr 4): Efter ørkenvandring i dec og jan 5-1-0 i seneste 6 kampe. Markant bedring i spil og mere offensivt oomph. Det sidste især pga Balotellis tilkomst i slutjanuar. Selvisk, hidsig og ofte boldtabende, men scorer også en del og slider modstanderne op. Defensiv ser også bedre ud efter de unge og hurtige Kamara og Car har fået makkerchancen. Midtbanen har også fået et løft med de unge Sanson og Lopez i stedet for erfarne Strootman og Gustavo. Kreatør Payet har også tabt sin startplads. Spørgsmålet er: Tør træner Garcia holde fast i sin offensive 4-4-2-formation mod PSG? Og tør han holde fast i ungdommen? Trupnyt: Venstreback Amavi er tilbage efter to kampdages karantæne, men Sarr og Sakai har gjort det godt til højre og venstre.

Regnskab


Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 6
Overskud: 2,04
Tilbagebetalings%: 134
Tipodds-lukkeodds: fald 0,05

Løse spiltanker
Antal & indsats: 4
Overskud: -1,48
Tilbagebetalings%: 63
Tipodds-lukkeodds: fald 0,23


Samlet:

Tip
Antal & indsats: 40
Overskud: 2,27
Tilbagebetalings%: 105
Tipodds-lukkeodds: fald 0,47

Løse spiltanker
Antal & indsats: 41
Overskud: 2,7
Tilbagebetalings%: 106,5
Tipodds-lukkeodds: fald 3,26