Ovenpå gårsdagens dramatiske og nervepirrende opgør på Anfield Road hvor Liverpool med en heroisk mandfolke-indsats narrede Chelsea for den ene finaleplads i årets Champions League, bliver det sin sag for PSV og Milan at leve op til dramaet i dagens kamp om den anden finaleplads.

At det er PSV Eindhoven der står som den ene semifinalist er lidt af en overraskelse, ikke mindst i lyset af afskeden med flere markante spillere op til denne sæson, bl.a. Kezman, som blev solgt til Chelsea. Ikke desto mindre står de her nu - en bedrift der i høj grad kan tilskrives at holdet har fungeret som en disciplineret enhed under succestræner Guus Hiddink, og at forsvaret - anført af Alex og målmand Gomes i sit livs form - har formået at lukke af mens de offensive kræfter - ført frem af mindtbane-motoren Van Bommel - har slået til når de skulle.

Milans position som semifinaledeltager er derimod knap så overraskende. Vinderen fra 2002/03 har under træner Ancelotti holdt fast i de traditionelle italienske dyder med udgangspunkt i en bomstærk defensiv med Cafu, Maldini, Stam og Nesta foran målmand Dida - også i sit livs form. Dette krydret med offensiv kreativitet i form af især Kaka, og et angreb hvor Shevchenko og Crespo har puttet de matchvindende bolde i kassen - så har man et hold der absolut ikke ufortjent står med det ene ben i finalen.

På resultatsiden er det tydeligt at se at begge hold har nydt godt af et defensivt udganspunkt i årets turnering - et udgangspunkt som også Liverpool har benyttet flittigt, og som altså i går bragte dem overraskende i finalen. Nogle vil måske mene det er kedeligt at overvære - men til syvende og sidst: det er fandme effektivt!

Begge hold i aftenens semifinale har spillet 11 kampe hidtil i årets hovedturnering, incl. det første opgør i Milan.

Hele 9 af PSV´s kampe er gået under 2,5 mål (bemærk dog at en af de to kampe over 2,5 mål var det ubetydelige 1-4 nederlag i sidste gruppekamp ude mod Panathinaikos).

Milan har derimod "kun" ladet 8 af deres 11 kampe gå uder 2,5 mål - hvis man vel at mærke betragter resultatet af returkampen i kvartfinalen mod Inter som værende de 1-0 der stod på tavlen da kampen blev afbrudt efter 73 min. Den stærke Milan-defensiv illustreres også ved at målmand Dida har holdt "clean sheet" i hele 9 af de 11 kampe i år!

Med de statistikker in mente, og med tanke på at Milan med en 2-0 føring i bagagen ikke er tvunget frem på banen for at udrette noget, er det ikke underligt at vores Champions League ekspert, Benjamin Holm, spår en målfattig affære, hvor Milans defensiv får held til at neutralisere det forventede PSV-stormløb.

Dagens bedste spil på kampen er derfor - iflg. Benjamin - at kampen går under 2,5 mål. Et meget logisk spil, hvor der i skrivende stund er rigtig flotte odds 1,75 at hente hos bl.a. Globet.

Læs Benjamins analyse af kampen på http://www.betxpert.com/ekspert/cl/