Sæsonafslutninger har det med at byde på pudsige situationer, hvor det at tabe kan være en fordel. Således også i denne SAS Liga-sæson, hvor FC Midtjylland som tabende pokalfinalist har en klar interesse i, at Brøndby vinder mesterskabet. I så fald får FCM nemlig den UEFA Cup-plads, der er bundet i halen på pokalturneringen, mens BIF tager Champions League-pladsen...

Sådan er det; det er fakta. Men betyder det, at FCM vil lægge sig med vilje (eller ubevidst) - eller bare spille halvhjertet - når midtjyderne i aften kl. 20 i den flotte SAS Arena møder netop Brøndby...?

Tjah. Vel er jyder - og midtjyder især - gode krejlere (og FCMs sportsdirektør har bestemt en rem af krejler-huden), der forstår en fin fidus, når de ser den. Men derfra og til at gå ud fra, at ærekære FCM vil smide enhver stolthed og tabe med vilje, på egen bane endda - er der vist et skridt eller to.

Sagen er jo, at BIF med seks runder tilbage er 8 point foran FCK - så selv med et nederlag til FCM i dag, kan mesterskabet vel næsten ikke glide Vestegnens drenge af hænde. I øvrigt kan FCM stadig nå en andenplads og dermed erobre en UEFA-plads af egen drift. Klubben er pt 4 point efter FCK. Endelig har FCM jo revance til gode efter pokalnederlaget - dén kamp har hverken spillere eller fans vist glemt.

Budskab: Der kan siges for, men så sandelig også imod. Og hvis BIF er et godt spilobjekt i aften, er det næppe (alene) pga diverse konspirations-spekulationer, men i givet fald, fordi Brøndby råder over et bedre hold end FCM...

Nu ligger det imidlertid sådan, at BIF må undvære to nøglespillere i Agger og Elmander. Så alt i alt forstår man måske godt, at SAS-ekspert Anders Kristensen har undladt at anbefale spil på kampen og nøjes med en info-analyse.

Info-analysen findes på vores SAS Liga-side, mens man i forum kan finde en længere debat om FCM-dilemmaet: http://www.betxpert.com/forum/display.asp?threadID=13755&ForumID=1#18

Også andet på tapetet

Ved siden af FCM-BIF er der i øvrigt 5 andre SAS-kampe - og her kan det nok især betale sig at holde øje med Esbjerg, der hjemme møder et svækket Silkeborg-mandskab.

Læs alle analyserne af dagens SAS-runde, skrevet af Anders og Rasmus B. Olesen: http://www.betxpert.com/ekspert/dan/