Til weekenden har La Liga-ekspert Anders Rosengren fundet både spiltips og spilovervejelser frem til 23. spillerunde i den bedste spanske række. Der ses værdi i Sevillas forsøg på at genetablere sig i ligaen ovenpå Copa del Rey-exiten i sidste uge, og efter samme opskrift forventes der værdi på i Gironas hjemmebaneopgør mod Huesca. De to spiltips samt andre spilovervejelser udgør ugens spanske fiduser til weekendens kommende runde. Læs med og kom endelig selv med indspark.

Den forgange runde forløb forholdsvist diskret. Der var ingen spiltips til runden, men i alt fire spilovervejelser hvoraf halvdelen gik hjem. Vi vandt på Leganés +0,25 bettet ude mod Rayo i mandagens lokalbrag samt i Celtas hårdt tiltrængte sejr hjemme over Sevilla på +0,50 handicappet til odds 1,82. Men,Real Madrid viste sig lidt for stærke i opstillingen mod Alavés og hentede en pligtsejr på 3-0.

Vi missede lige akkurat at få pengene tilbage på vores +2,00 bet med Marianos sene scoring til 3-0. Og allerede fredag røg den første spilovervejelse med et brag, da Huesca hev en voldsomt sjældent 4-0-sejr i hus hjemme over Valladolid. Kønt så det ikke ud efter kampen at have meldt Valladolid op til +0,25. Og hvilken forfærdelig demoraliserende start på betting-weekenden i Spanien. Men vi fik rettet op og kom ud med skindet på næsen til sidst.

Til den kommende runde ser jeg værdi i et par af kampene, og det er blevet til to spiltips samt yderligere to spilovervejelser. 

Espanyol - Rayo Vallecano

Spilles lørdag den 9. februar klokken 18.30. Se mere info i vores matchcenter

Det virker skørt at melde et af ligaens mest formsvage hold op mod et af ligaens formstærke. Men der er noget i match-uppen som tiltaler mig. Espanyol er hårdt presset til sejr, og de vil være absolut topfokuserede til weekendens kamp. Det samme er Rayo, som røg ned under stregen igen i sidste weekend, da man tabte hjemme mod Leganés, mens Celta slog Sevilla. Et blik nedover tabellen fortæller dog, at Espanyol stort set er lige så presset som Rayo. Taber man her, vil man faktisk kunne ende med at skifte plads med netop Rayo i nedrykningszonen, så der er ikke blot tale om en nedrykningsgyser for Rayos vedkommende, men i den grad også for Espanyol.

Styrkemæssigt peger min pil på Espanyol. Selvom formen er klart svagere end gæsternes, så ligner Espanyol et hold, der hjemme på Cornellá Prat vil kunne tryne Rayos til tider lidt for glade defensiv. Overordnet set står Espanyol for mig som et hold med en større organisation, og man skal ikke tage fejl af hjemmebanefordelen.

I kampe som den her, hvor der appelleres til klubånden i en presset tid kan Espanyol-supporterne godt skabe en god ramme om kampen. Opgøret er ualmindeligt vigtigt og måske mest for Espanyol, da man netop dels skal holde Rayo tre skridt fra livet, men i den grad også have bugt med den onde stime. Det er den stime, der kan koste nedrykningen i det lange løb, og den skal stoppes her mod en direkte rival.

Trupmæssigt er der et nyt fravær i Espanyol set i forhold til sidste weekends 2-2-kamp ude mod Villarreal. Den faste centerforsvarer Mario Hermoso er ude med karantæne, så den unge Lluis bør få chancen igen ved siden af generalen David López, da reserverne Naldo og Duarte fortsat er ude med skader. Hos Rayo er der pt også et nyt fravær. Den stærke og vigtige offensive midt Oscar Trejo sidder over med  karantæne set i forhold til sidste rundes 1-2-nederlag hjemme mod lokalrivalen Leganés.

Spilovervejelse: Espanyol-sejr til odds 1,83 hos Betsafe (nu odds 1,87 hos Bethard)

Espanyol er tvunget til sejr for at holde dagens modstander Rayo og hele bundzonen tre skridt fra livet.

Girona - Huesca

Spilles lørdag den 9. februar klokken 20.45. Se mere info i vores matchcenter

Girona er presset til sejr i lørdagens bundbrag mod Huesca. Der tales om 'finale' hjemme i Girona og fokusset er enormt på opgøret, som SKAL kaste tre point af sig, for at slukke den onde onde stime, man lige nu er inde i. Gæsterne møder op med frisk sejr over Valladolid, men har også flere vigtige fravær til weekenden som kan blive afgørende. Der er tale om et spiltip, så du kan læse en større analyse her.  

Spiltip: Girona-sejr til odds 2,00 hos Bethard

Girona skal kunne lukrere på vigtige fravær hos gæsterne fra Huesca, i hvad der ligner et vaskeægte sekspoints-brag i bunden af rækken.
Læs eksperttippet her

Sevilla - Eibar

Spilles søndag den 10 februar klokken 18.30. Se mere info i vores matchcenter

Sevilla er topmotiveret og dybt fokuseret til weekendens hjemmekamp mod Eibar. Man er røget ud af cuppen med et brag i sidste uge, og man tabte siden 0-1 ude mod Celta Vigo i ligaen. Kampen mod Eibar er derfor blevet af ekstra stor betydning, da man en gang for alle skal tilbage på vindersporet. Eibar er et hold, der er til at tale med på fremmed græs, så Sevilla øjner chancen for at få genetableret sig på ny med en triumf over baskerne hjemme på Sanchez Pizjuan. Kampen er et spiltip og en dybere analyse kan derfor læses i her.

Spiltip: Sevilla-sejr på asiatisk -0,75 handicap til odds 1,88 hos Bet365 (nu odds 1,92)

Sevilla ligner et godt spil her i hjemmekampen mod Eibar, da der er lovet fokus og koncentration fra første fløjt i bestræbelserne på at få vasket tavlen ren efter pokalskuffelsen mod Barcelona og det overraskende nederlag ude mod Celta i sidste weekend.
Læs eksperttippet her

Athletic Bilbao - Barcelona

Spilles søndag den 10. februar klokken 20.45. Se mere info i vores matchcenter

Bilbao er inde i sin bedste form overhovedet i hele sæsonen, og de er tilmed topmotiverede som altid, når et hold som Barcelona kommer på besøg. Og Barcelona møder op med en intens pokalkamp mod ærkerivalen Real Madrid i benene, så meget peger på ingen måde i retning af et bet på Barcelona. Og så alligevel. Messi fik kun den sidste halve time mod Real Madrid, og han er altså mere eller mindre veludhvilet til opgøret mod baskerne. Han betyder - som alle ved - ufatteligt meget.

Generelt har Barcelona det godt mod Bilbao i Baskerlandet. Man har vundet fire af sine seneste fem besøg på San Mamés i liga-regi, og man overmatcher oftest altid Bilbao på det tekniske. Bilbao presser intenst i de her kampe, men har en tendens til at spille mere med hjertet end med hjernen. Det er her, at Barcelona oftest har sat tænderne i mod netop Bilbao. De har været klogere, teknisk som taktisk, og det kan de især blive igen. Man møder op med en pokalkamp i benene, som netop kræver, at Barcelona tænker sig om taktisk her mod Bilbao. Der skal doseres rigtigt, men alle kender vigtigheden af opgøret, og især fordi man lagde point til i sidste weekends ligakamp hjemme mod Valencia. Så selvom Barca lige har afviklet El Clásico i Copa del Rey i midtugen, så bør det blive et endog meget fokuseret Barca-hold, som møder op på San Mamés. Barca undervurderer netop aldrig Bilbao på eget græs. Man spiller altid med fokus og respekt på San Mamés, fordi man kender alt til baskernes styrke. 

Der kan blive roteret lidt i Barcelonas 11'er, men Messi bør blive mønstret fra start, og man har ikke pokal-retur at se til eller Champions League i den kommende midtuge, da man først afvikler returen mod Real Madrid i næste måned, mens Barcas CL-kamp kamp mod Lyon først spilles den 19. februar. Så Barcelona har netop for første gang i lang tid udsigt til at kunne holde en uges "pause" efter weekendens ligakamp.

Trupmæssigt set er der kun et nyt fravær i Barcelona, da den stærke back Jordi Alba er i karantæne. Dog forventes offensiven Dembele at vende tilbage fra skade.
Hos Bilbao er der et nyt fravær i form af backen Capa, som har karantæne. Ellers er der pt ingen nyheder om nye skader i truppen.

Spilovervejelse: Barcelona-sejr til odds 1,72 hos Bwin (nu odds 1,71 hos Bethard)

Trods nyligt afviklet pokalbrag mod Real Madrid bør Barcelona have kræfterne til at tæmme løverne i Bilbao - især med en forholdsvis frisk Messi ved roret.

Det samlede kampprogram for 23. spillerunde i La Liga

Sidste rundes regnskab                           

Spiltip i sidste uge:                      
Antal og indsats: 0                                       
Overskud:  0
Tb%: 0

Spilovervejelser i sidste uge:
Antal og indsats: 4
Overskud: -0,25
Tb%: 93,75

Samlet regnskab

Spiltip ialt:  
Antal og indsats: 2
Overskud:  - 0,10
Tb%: 95

Spilovervejelser ialt
Antal og indsats: 16
Overskud: + 2,68
Tb%: 116,75