Kyllingen fløj sig majestætisk til etapesejr og de eftertragtede mæslinger, mens mennonitten måtte kravle op ad bjerget og blev bombet tilbage til middelalderen...

Årets kongeetape i Tour de France var en dramatisk affære, et fantastisk løb med alt hvad cykelfan-hjertet kunne begære. 182 kilometer med fire bjerge, heraf to uden for kategori. En ordentlig mundfuld, skulle man synes, men det skræmte ikke Michael Rasmussen, der gik i udbrud kort efter starten og aldrig så sig tilbage, før han i triumf kørte alene over målstregen i La Toussuire. En pragtpræstation af Kyllingen fra Tølløse, og det indbragte ham ikke bare etapesejren, men også den prikkede bjergtrøje. "Jeg har fortjent den, den tilhører mig," sagde han efter etapen. Så sandt som det er sagt.

Lidt tidligere var der også blevet sagt noget rammende om Rasmussen, af Eurosports kommentator: "Like all great climbers he seems slightly bonkers..."

Kærligt ment, men noget er der om det: Lidt skør skal man vist være...

Landis ramte muren

Mens Rasmussen fløj mod tinderne, havde hans holdkaptajn Menchov store problemer med at følge favoritterne. Han blev sat på det sidste bjerg og tabte tid til folk som Klöden, Evans og Sastre. Men dagens store taber var nu ikke Menchov, men indehaveren af den gule trøje, Floyd Landis. Amerikaneren, der stammer fra et mennonit-samfund i Pennsylvania (Mennonitterne er en kristen sekt der stræber efter at leve nøje efter Bibelens ord; for visse menigheder er det også vigtigt at afvise moderne teknik, dvs leve som i middelalderen), stod nærmest stille og tabte godt otte minutter til de øvrige favoritter. En meget overraskende udvikling, før sit sammenbrud blev Landis anset som sikker vinder af løbet.

Nu er det helt åbent. Forrest ligger Pereiro, der primært nyder godt af den tid han scorede på et indianerudbrud tidligere i løbet. Han kørte dog godt onsdag og kan måske også holde fast i trøjen på torsdagens etape, der udgør den sidste bjerg-rute i årets Tour. Og så er spørgsmålet, om den dygtige temporytter Klöden kan indhente tidsforskellen (pt 2 minutter og 29 sekunder) på lørdagens lange enkeltstart. Sandsynligvis, og tyskeren ligner lige nu en vinder af løbet.

Sastre skal angribe

Medmindre CSC og Carlos Sastre kan stikke en kæp i det tyske hjul. Det danske hold (der er uden danskere i årets løb) fik etapesejren på Alpe d´Huez via Frank Schleck, og onsdag blev det til en andenplads ved Sastre. Og spanieren ligger nu også på andenpladsen i den samlede stilling - 1 minut og 50 sekunder efter Pereiro. Sastre er en habil enkeltstartsrytter, men kan ikke være sikker på hverken at kunne hente Pereiro eller holde Klöden bag sig på lørdag. Derfor bør den lille spanier angribe på torsdagens etape. Klassementes nr 2 SKAL angribe den gule trøje i denne fase.

Vi kan med andre ord forvente endnu en dramatisk dag i bjergene - også selv om etapen slutter med en nedkørsel. Forinden er der rigeligt med udasende knolde til at give en grimpeur som Sastre mulighed for at stikke.

Glæd dig til endnu en god dag i Frankrig - og tjek så lige vores kvalifikationsside, hvor to cykelekspert-aspiranter serverer Tour-tip til folket (spilstop kl. 11:45): http://www.betxpert.com/ekspert/kval/