En reklame med Ryan Giggs' bror, Rhodri, der blandt andet beskriver, hvordan loyalitet ikke fører dig nogen steder, må ikke længere vises i britisk TV, da den glamouriserer gambling. Læs mere i ugens industrinyheder.

Rhodri Giggs blev for nogle år siden verdensberømt, da det kom frem, at hans storebror, den tidligere Manchester United-legende og nuværende walisiske landstræner, Ryan, havde haft en mangeårig affære med hans kone.

I en kontroversiel reklame for bookmakeren Paddy Power gav Rhodri tidligere på året lidt igen med flere mere eller mindre subtile bemærkninger om, at loyalitet ikke fører nogen steder.

Den britiske regulator af reklamer, ASA, har modtaget flere klager over, at reklamen forherliger og glamouriserer gambling, blandt andet fordi Rhodri Giggs mod slutningen af reklamen takker Paddy Power for, at han kører en smart bil og  - mener ASA -  indikerer, at Rhodri har vundet penge til bilen hos den irske bookmaker.

Paddy Power erklærede sig uenig i den påstand, blandt andet fordi det i reklamen kommunikeres, at Rhodri er ambassadør for Paddy Power, og at der på bilen står, at det er en ambassadør-bil. 

ASA har dog valgt at forbyde reklamen.

Læs mere

06/05 Oddset ny sponser for det danske kvindelandshold i basketball 

Det danske kvindelandshold i basketball var nødt til at samle 200.000 kroner ind via crowdfunding for at få råd til at spille EM-kvalifikation. Da det kom Danske Spil for øre, tog den statsejede bookmaker initiativ til at indgå et sponsorat med landsholdet, der sikre spillerne bedre forhold i første omgang frem til og med EM i 2021.
Læs mere

07/05 Svenska Spel anklaget for at bryde svensk spillelov

Den svenske brancheforening har anmeldt den statsejede spiludbyder, Svenska Spil, for at bryde svensk spillelov. Konkret drejer det sig om promovering af flere af Svenska Spels produkter herunder Keno og Lotto i morgenshows og andre familievenlige programmer.
Læs mere

07/05 Det svenske marked omsatte for seks milliarder i første kvartal af 2019

Det svenske spilmarked blev liberaliseret 1. januar 2019, og det har det svenske folk taget imod med åbne arme. I første kvartal af 2019 omsatte de svenske spiludbydere for seks milliarder kroner, oplyser den svenske spillemyndighed.
Læs mere

08/05 Spillemyndigheder i Gibraltar og Sverige indgår samarbejde

Det skal være nemmere for spillemyndigherne i Sverige og Gibraltar at udveksle oplysninger, og det har fået de to myndigheder til at etablere et officielt samarbejde.
Læs mere

09/05 Fox Sports køber 5 % af Stars Group

Sportskanalen Fox Sports har købt 5 % af spiludbyderen Stars Group for mere end halvanden milliard kroner og forventer at lancere en bettingapp i løbet af efteråret.
Læs mere

10/05 Danske Spil er årets digitale virksomhed

Ved årets Danish Digital Awards løb Danske Spil med flere af priserne - herunder prisen som årets digitale virksomhed 2019.
Læs mere