Lørdag lyder startskuddet til årets første store etapeløb indenfor landevejscykling, Giro d´Italia. Løbet indledes i år med en mikro-prolog på sølle 1,15 km. på sydspidsen af Italien, og forude ligger hårde 3.464 km.

Vores cykelekspert, Thomas Foged Thomsen, har kigget i krystalkuglen og kommer med sine bud på hvem og hvad vi skal holde øje med i årets Giro.

Der er store forventninger til at Team CSC´s Ivan Basso i år kan blande sig helt fremme i toppen af klassementet, men flere andre - primært italienere - bejler til tronen som Giro-vinder.

Med fremme i kandidat-feltet findes flere tidligere Giro-vindere, primært sidste års vinder, den kun 23-årige Damiano Cunego, men også detroniserede mestre som Gilberto Simoni, Paolo Savoldelli og Stefano Garzelli vil gerne have et ord indført. Og bag dem ligger et felt af både unge og garvede ryttere, hvor flere kan tage en mere eller mindre overraskende podieplads.

Og så skal det blive spændende at se hvor lave odds man kan få på etapesejre til Alessandro Petacchi - manden der i sidste års Giro nappede ikke mindre end 9(!) etapesejre. Går det lige sådan i år, kan Zabel, McEwen, Cooke og slæng godt kigge langt efter bare et par af de obligatoriske etapevinder-kindkys...

Læs hele Thomas flotte optakt til Giroen på http://www.betxpert.com/themes/item.asp?id=30 hvor du også kan finde et par gode links til årets løb.

Og så skal det nævnes at Thomas, og hans ekspert-kollega, Jesper Friis, allerede er klar med de første tip og analyser til årets Giro på http://www.betxpert.com/ekspert/cykling

Thomas og Jesper planer naturligvis på at give tip og analyser til så mange af etaperne som muligt under løbet.