Da det danske fodboldlandshold i marts mødte Spanien på udebane, var det spanierne der efter en skidt start på EM-kvalifikationen SKULLE vinde kampen. I dag hvor Danmark tager imod på Århus Stadion, er det lige omvendt. Morten Olsen og co. er i pointnød og er tvunget til at sejre – ellers må man sige farvel til næste års slutrunde i Østrig/Schweiz. Hvorimod Spanien sagtens kan bruge uafgjort.

En i forvejen dårlig udgangsposition for Danmark blev forværret da Daniel Agger måtte slutte sig til Martin Jørgensen og Lars Jacobsen på skadesbænken. Og en overgang så det virkelig skidt ud for vores chancer mod den onde spanske ånd der så mange gange har stukket en kæp i det danske hjul.

Men så begyndte det spanske fort at krakelere. Skaderne begyndte at vælte ned, og faktisk må Spanien, sådan som det ser ud lige nu, undvære sådan cirka fem stamspillere, blandt andet den lynhurtige Liverpool-angriber Fernando Torres der ellers lignede en mand der kunne have skåret igennem det tunge danske midterforsvar som en varm kniv gennem smør.

Nu ser det noget mere positivt ud for Danmark, selv om Spanien stadig kan stille et godt mandskab, i hvert fald på papiret. Den værste hurdle ser faktisk ud til at være historien...

Læs analysen af kampen - og tjek også de mange forum-kommentarer: http://www.betxpert.com/ekspert/lk/#62781

Se også Torben N. Sørensens diverse tip til dagens EM-kvalifikationskampe: http://www.betxpert.com/ekspert/torben/

Triste minder

Spaniens indbyrdes regnskab med Danmark lyder på 10-3-2, og bag de triste tal gemmer sig deprimerende minder som 1984 (Preben Elkjær brænder i straffesparkskonkurrencen, og Spanien vinder EM-semifinalen), 1986 (VM-ottendedelsfinale: Jesper Olsen forærer bolden til Butrageno, og et ellers underlegent spansk hold vinder 5-1!) og 1993 (Bakero begår frispark mod Schmeichel, men det dømmes ikke, så Hierro kan score på hovedstød, hvormed Spanien snupper VM-kval-pladsen). Og naturligvis kampen i Sevilla i marts i år - hvor Nicklas Jensen blev udvist efter kun 20 minutter, og hvor vi tabte med 2-1.

Man må håbe at de danske spillere har de rette remedier med sig på banen i aften. For en vampyr som den spanske skal ikke bare tilføjes et nederlag; han skal have en træpæl gennem hjertet, hovedet skal skæres af – og munden skal proppes med hvidlæg. SÅ bliver man – måske – af med ham...