Regeringen har fremlagt en ny lov, der dikterer, at du fra januar 2022 skal bruge et spilkort i alle fysiske butikker, hvor du kan spille væddemål. 

Sidste år introducerede Danske Spil deres spilkort. Det betyder, at når du i dag spiller hos Danske Spil i kiosker, brugser, spillehaller og alle andre fysiske butikker, så skal du benytte dig af et spilkort for at kunne spille. 

Fra og med januar 2022 bliver det et lovkrav for alle fysiske butikker, at du kun kan spille, hvis du har et spilkort. Det skriver DR.dk i dag. 

Foruden Danske Spil kan du i Danmark spille hos Cashpoint og Tipwin i fysiske butikker. 

Som at spille på internettet – krav om personlig maksgrænse

Fremtidens forhold for spil på væddemål i fysiske butikker bliver meget lig de forhold, vi kender fra internettet i dag. Du skal blandt andet fastsætte en maksgrænse for, hvor meget du højst må spille for. Det siger skatteminister Morten Bødskov (S) ifølge artiklen fra DR.

- I fremtiden bliver det, som man kender det fra onlinespil. Man skal registrere sig og sætte en grænse for, hvor meget man vil spille.

For at få spilkortet skal du være fyldt 18 år, og du skal registrere dig hos den enkelte spiludbyder med NemID. Herfra vil systemet bag spilkortet registrere dine spilmønstre for at se, om du har et mistænkeligt spilmønster i forhold til hvidvaskning, om du er registreret i ROFUS, og hvor meget du har spillet for – hvis du når din personligt satte maksgrænse, kan du ikke spille for mere i den pågældende måned. 

Initiativet er sat i værk for at komme hvidvaskning til livs. Herudover også for at forhindre spilafhængighed og økonomiske kvaler i forbindelse hermed – ikke mindst blandt de unge under 18 år. 

Hos Danske Spil er man glade for dagens nyhed om, at de andre spiludbydere også skal benytte et spilkort fra nytår:

Gælder ikke ved Lotto og skrabelodder

Du behøver ikke at bruge spilkortet i forbindelse med køb af Lotto og skrabelodder. Dette fordi disse slags spil kun meget sjældent fører til spilafhængighed, siger Michael Bay Jørsel, centerleder hos Center for Ludomani. 

- Lotto og skrabelodder har slet, slet ikke den samme betydning. Det er ikke det, vi ser nogen komme til os for at få hjælp til.

Centerlederen uddyber, hvorfor det forholder sig således:

- Altså, hvis du satser noget på Lotto om onsdagen, så skal du vente helt til lørdag, før lottotrækningen kommer. Så det er et meget langsomt spil, mens det er især de hurtige spil, der trækker de mennesker, som kommer for at få hjælp på Center for Ludomani.

Den nye lov om det obligatoriske spilkort træder som nævnt først i kræft fra januar 2022. Derfor er det indtil da stadig muligt at spille uden spilkort i Cashpoint og Tipwins fysiske butikker rundtomkring i landet.