Jacob Hansen blev i starten af året ansat som spilekspert hos Unibet* efter at have været det samme hos Tipsbladet gennem mere end 10 år. Selv finder han det ikke problematisk, at han skal finde et tip hver dag, eller at odds kun er fra Unibet*, men det betyder dog, at der nogle gange kommer spilforslag med minusværdi. 

Det var tid til nye udfordringer fra Jacob Hansen, og derfor skiftede han jobbet ud som spilekspert på Tipsbladet med jobbet som spilekspert hos bookmakeren Unibet*, hvor han dagligt kommer med spilforslag på deres blog. Men selvom han nu arbejder for en bookmaker, mener han ikke, at det ødelægger hans troværdighed som spilekspert. 

"Jeg håber da, at så mange år i branchen, som jeg har, efterlader en eller anden form for troværdighed. Nogen tror på, hvad jeg laver," siger Jacob Hansen. 

Han henviser til sine resultater fra årets første to kvartaler, hvor han har en samlet tilbagebetalingsprocent på 104. Han sætter op til 100 units per spilforslag, og samlet er der sat 10.803 units på højkant, mens der har været gevinster for 11.277,25 units. Det giver et samlet overskud på 474 units for hans spilforslag i blogindlæggene.

"Der skal nok være nogle, der efter de første to kvartaler synes, at jeg er ansat til at folk skal tabe penge på mine spilforslag. Men når de første to kvartaler har givet overskud, kan jeg hive dem frem og moddebattere med tallene. Og de (tallene, red.) kan jo indikere, om jeg er ansat til at levere penge til bookmakerne eller levere gode spilforslag til læserne," siger Jacob Hansen. Udvalgte spilforslag fra ham hos Unibet* vil nu være at finde på en annoncør-underside på BetXpert. 

Kan sagtens finde et tip hver dag

Jacob Hansen skal finde et spilforslag hver dag til bloggen med odds fra Unibet*. Og det er ikke noget problem, mener han.

"Det lyder overlegent at sige sagtens, men det synes jeg, at man kan. De fleste dage er det til at opstøve et eller andet," siger Jacob Hansen, der har fokus på fodbold og tennis i sine spilforslag. 


Hvordan kan man hver dag finde et spil fra en bookmaker, der er værdifuldt, inden for de to sportsgrene du beskæftiger dig med?

"Det kan du, hvis du ikke kun kigger efter 1X2-udfaldene. Langt de fleste dage er der jo ganske mange fodboldkampe, og man kan kigge mod antal mål, antal mål af hjemmeholdet, antal kort eller noget helt fjerde istedet for kun 1X2. Det kan godt lade sig gøre med et spilforslag hver dag," fortæller Jacob Hansen. 

Selv må han ikke spille hos Unibet*. Det må ingen ansatte ifølge bookmakerens spillepolitik. Jacob Hansen sætter derfor sine spil hos primært Bet365*, Danske Spil* og Betfair*

Når Jacob Hansen møder ind på arbejde, bliver den første del af arbejdsdagen brugt på at undersøge dagens kampprogram, hvor han samtidigt laver en shortlist over interessante kampe, som han finder. Derefter bliver de kampe undersøgt for argumenter både for og i mod et eventuelt spilforslag. 

"Jeg kigger blandt andet på formkurver, skadesituationen, karantæner, indbyrdes forhold mellem de to klubber og deres foregående kampe - skal et hold spille en lørdagskamp, hvorefter de skal spille en vigtig international kamp om tirsdagen? Det kigger jeg på i de her uger, hvor der er Champions League og Europa League," siger Jacob Hansen, der blandt andet bruger soccerway, whoscored og klubbernes hjemmesider til at undersøge potentielle spilobjekter. 

Forslag til TV-kamp med minusværdi

Det er ikke alle de spil, Jacob Hansen foreslår, som han selv sætter penge på. Forslagene i de forskellige blogindlæg gør, men ikke de forslag, der præsenteres i de forskellige tv-klip, der relaterer sig til ugens kampe i tv, og som dermed trækker større opmærksomhed. 

Til tv-kampene skal Jacob Hansen nemlig altid finde et spilforslag, og det er ikke let, når det er de samme store hold, der spiller, og det er på store oddsmarkeder, som er svære at slå.  


"Det er ikke hver gang, at der på tv-kampene er noget interessant at spille på. Det blandt andet vores optagetidspunkt, der gør, at der ikke altid er mange odds ude endnu, og så kan man også spørge 'hvad i alverden bliver man ved med at sige, hver eneste uge til Barcelona og Real Madrid?' De vinder jo højst sandsynligt," siger Jacob Hansen og fortsætter:

"Jeg prøver at give udtryk for, at det her foreslår jeg i mangel af bedre, og at jeg i virkeligheden nok bare ville holde mig fuldstændig væk fra kampen, fordi jeg synes, at det er svært at finde et godt spilforslag. Det har jeg intet problem med at sige i studiet."

Jacob Hansen håber - og forventer - at læsere, lyttere og seere godt kan gennemskue, når der kommer spilforslag med minusværdi. 


"Det tror jeg heldigvis, at de fleste kan. Vi skal tildele spil i studiet en indsats fra 0-200 kroner, og hvis jeg tildeler et spil 10-15 kroner, bør de interesserede seere tænke, at der skal holdes igen," siger Jacob Hansen.  

Ingen løbende statistik

Der offentliggøres ikke noget løbende regnskab over Jacob Hansens spil på Unibet-bloggen eller i de forskellige tv-indslag, men hvert kvartal skriver han et blogindlæg, hvor kvartalets spilforslag fra bloggen er registreret, og et regnskab fremlægges. Første kvartal i år gav en en tilbagebetalingsprocent på 104 efter 269 forslag med varierende indsatser, mens andet kvartal også gav en tilbagebetalingsprocent på 104. 

Den manglende løbende offentliggørelse af statistik over spilforslagene skyldes tekniske forhindringer, forklarer Jacob Hansen. 


"Jeg har intet problem med at lægge mit regnskab frem. Det blev det hver uge, da jeg var hos Tipsbladet. Systemet er ikke sat op til, at jeg på en nem måde kan sætte et regnskab op, så man kan se, hvordan det går dagligt. Det bliver for knudret og vil ikke se særlig smart ud," siger han. 

Statistik over spilforslagene i de forskellige tv-klip bliver ikke offentliggjort noget sted, udover at der i klippene er noget udvalgt statistik tilknyttet den enkelte ekspert. Det kan for eksempel være på den omtalte liga i tv-klippet eller for sæsonen indtil videre. Men det er slet ikke op til Jacob Hansen eller Unibet*, hvilken statistik der vises. Det bestemmer produktionsselskabet. 

Når nu spilforslagene har givet overskud, og Unibet* er blandt de bookmakere i Danmark, der limiterer vindende kunder, kan man så fortsætte med at spille Jacob Hansens spilforslag efter en længere periode med overskud? Det er ikke et spørgsmål, som han selv kan svare på, så i stedet for kommer svaret fra Unibets pressechef Per Marxen. 

"Vi arbejder som bekendt med individuelle kundeforhold, så hvad den ene kan, er ikke sikkert, at den anden også kan og omvendt. Men jeg håber da sandelig ikke, at det giver personlige limits at spille på Hansens spilforslag. Hvis Hansen pludseligt begyndte at lave forslag på mystiske ligaer eller begyndte at interesse sig voldsomt for polsk speedway eller bulgarsk strandvolleyball på sin blog, så kan det da godt være, at der vil opleves nogle begrænsinger, men så længe det er, som det er nu, kan jeg ikke forestille mig, at det skulle være tilfældet," siger Per Marxen. 

Det kan måske undre flere, hvorfor en bookmaker ansætter en spilekspert, der leverer overskudsgivende spilforslag, men det skyldes ifølge pressechefen, at man hos Unibet* har oprustet på indholdsfronten med forskellige medieplatforme. Og risikoen for, at deres kunder tjener penge på Jacob Hansens spilforslag, er en risiko, som Unibet* gerne tager. 


"Vi konkurrerer med andre bettingselskaber, men vi er et af dem, der har taget skridtet fuldt ud og har vores egne medieplatforme, hvor vi har tv, radio (podcast, red.) og en bloghjemmeside. Her vil vi gerne have de bedst skrivende og mest kompetente folk om bord - og Jacob Hansen er en af de mest erfarne, mest metodiske - og afgjort mest kompetente spileksperter i Kongeriget," siger Per Marxen.