Italien har blacklistet online gaming-sider uden italiensk licens (men licens i et andet EU-land), men det må støvlelandet ikke længere efter sagen har været for EU-Domstolen...


Det italienske Parlement var ellers indstillet på en hård kurs overfor spiludbydere, da der bl.a var et forslag om 1års totalforbud mod gambling. Et forslag, der dog var meget svært at gennemføre, da der allerede var udstedt omkring 200 spillelicenser, der gav en skatteindtægt på 7,5 milliarder euro.

Italien har længe kørt med politik om at blackliste poker-sider og andre spiludbydere, der ikke levede op til landets regulering, men de blokerede online-sider har klaget over dette, da det er i strid med EU-lovgivningen.

Nu har EU-Domstolen behandlet sagen, og givet spiludbyderne ret. Italien må ikke blokere for sider, som har licens i et andet EU-land, og denne sag kan få effekt for andre medlemslande, der har kopieret den italienske model.

England er bl.a ved at indføre en skrappere spillelovgivning med en 15% beskatning og øgede krav til licensindehaverne, men denne sag kan måske få ret markant indflydelse på de enkelte landes muligheder for at gribe overfor spiludbydere.

Læs mere