Det er brydningstid i Spille-Danmark. Regeringen vil nedlægge Danske Spils monopol på poker, casino og sportsbetting - og give andre spilleselskaber legal adgang til det danske marked. Der så til gengæld skal lukkes effektivt for firmaer uden dansk licens.

Med andre ord vil det danske marked sådan set blive MERE lukket end nu hvor man via internettet kan spille hos alverdens spiludbydere (læs denne artikel og læs nyheden om den seneste udvikling i Folketinget).

En spændende tid, for både spillere og spiludbydere (og Tipsmiddel-modtagere). For det er stadig uvist præcist hvor mange selskaber der har tænkt sig at søge licens og betale statsafgiften på 20%. Og det er uvist hvad denne afgift kommer til at betyde for de danske spillere (særligt lave odds, fx?).

Interviews med bookmakere
Mens vi venter på at den nye lov bliver ført ud i livet, har BetXpert interviewet en række bookmaker-repræsentanter for at høre hvordan de ser på nutiden og fremtiden.

Kan de fx mærke den famøse Finanskrise? Hvad er deres syn på og forventning til det danske marked? Vil de selv søge dansk licens, og hvor mange selskaber regner de med at se i Danmark? Har de mon noget guf i lommerne til spillelystne danskere, fx til VM? Hvad med bonus - og hvad med limits?

Etc, etc, etc...

Ved siden af indblikket i en bookmakers tanker, er der en bonus til de læsere der er nysgerrige efter at vide hvem sådan en bookmaker-starut egentlig er. I hvert interview lægger vi nemlig ud med at præsentere vores "offer" på behørig vis - inklusive et kig på hans uddannelse og vej ind i branchen.

6 bookmakere plus en spillebørs: Sportingbets tur
Vi lagde ud d. 25. januar med Ladbrokes, siden fulgte Nordicbet* og spillebørsen Betfair* - og i dag er vi nået til Sportingbet.

Bemærk at interviewet er foretaget før den seneste udvikling i Folketinget (hvor der d. 4. februar blev truffet en aftale om den kommende lov).

Bemærk i øvrigt at hvis man ikke synes at interviewet kommer godt nok rundt - at der simpelthen bør stilles flere spørgsmål - så er man velkommen til at komme med disse spørgsmål i en kommentar til denne artikel. Derefter vil vi opsøge Sportingbet endnu en gang og køre en opsamler. Vi kan ikke garantere at vi vil få svar på alle spørgsmål - men forsøget vil blive gjort.

Tidsplan for interviews
I den kommende tid følger tre andre bookmaker-interviews, efter denne plan (med forbehold for ændringer hen ad vejen):

Mandag 25. januar: Richardt Funch, Ladbrokes

Torsdag 28. januar: Rune Brandt, NordicBet

Mandag 1. februar: Peter Weinreich, Betfair

Torsdag 4. februar: Henrik Jensen, Sportingbet

Mandag 8. februar: Thomas Petersen, Bet24

Torsdag 11. februar: Per Marxen, Unibet*

Mandag 15. februar: Søren Hansen, Danbook


Interview med: Henrik Jensen, Sportingbet

INTRO

Hvad er din stilling, hvor længe har du været hos ansat i dit nuværende job, og hvad er din baggrund for at arbejde i branchen?

Territory Manager for Sportingbet, hvilket jeg har haft siden 1. april. Min baggrund for at arbejde i branchen er dels interesse, men også uddannelse indenfor markedsføring da jeg er cand. Merc EMF. Derudover har jeg 5 års erfaring fra forskellige mediabureauer og endelig 3 års erfaring fra Ladbrokes i Danmark. 

Hvordan adskiller jeres bookmaker produkt sig fra de øvrige udbydere på markedet?

Jeg synes vi tilbyder vores kunder hurtige og nemme ind- og udbetalinger. Ligeledes har vi nogle gode Live produkter, hvor man kan finde aktion 24/7.

Sportingbet har været rigtig mange år på det danske marked og folk skulle gerne opfatte os som et troværdigt og sikkert firma at spille hos.

Kan du nævne nogle generelle nøgletal fra jeres regnskab?

Vores seneste regnskab viste at omsætningen på sport var steget med 21,4% sammenlignet med sidste år. Vi forventer at det er et tal der vil fortsætte med at stige de kommende år. Vi oplyser ikke tal specifikt for Danmark.

MARKEDET - I DAG


Hvordan vil I karakterisere det danske marked i dag, sammenholdt med det globale/europæiske marked som helhed?

Det danske marked er et stærkt konkurrencepræget marked og minder på mange måder om det engelske. Den danske spiller er typisk rimelig fokuseret på odds, men lægger også stor vægt på kundeservice og mulighed for hurtige udbetalinger uden for mange problemer. Danskerne har ligesom resten af spilverden taget Live Odds til sig og spiller mere og mere på det..

Har I aktuelle planer om udvidelser eller nye tiltag overfor det danske marked?

Nu er vi generelt ikke meget for at dele ud af for mange af vores nye tiltag på forhånd, men forskellige former for loyalitets programmer ligger højt på agendaen.

Den famøse finanskrise har gennem det seneste år kostet nogle operatører livet. Oplever I krisen hos jer, og hvordan?

Nej det er ikke umiddelbart noget vi direkte kan aflæse og vores seneste regnskab fra juli viste da også massiv fremgang.

MARKEDET – I FREMTIDEN

Hvad er jeres forventning til liberaliseringen af det danske marked?

Jamen, forventninger til markedet afhænger rigtig meget af, hvordan den endelig lovpakke kommer til at se ud. Som udgangspunkt er vi glade for at der kommer en liberalisering, men spørgsmålet er hvor attraktive vilkårene er. Her kan vi godt frygte at man som kunde ender op med et mindre udbud end i dag.

Forventer I at markedet vil opleve en stor eller lille tilgang af helt nye aktører?

Igen afhænger det meget af licensvilkårene, men jeg forventer ingen stor tilgang af helt nye aktører. Dog er det ingen hemmelighed at der i branchen tales om at konkurrencen i fremtiden i høj grad vil komme fra de store mediehuse. Derfor tror jeg også man vil se en masse strategiske samarbejder i den henseende. 

Hvor attraktivt er det for jer at ansøge om en dansk licens?

Jamen det danske marked er et vigtigt marked for os, så derfor er det også attraktivt for os at ansøge om en licens, men igen må vi bare sige, at vi skal se de fulde licens krav før vi kan tage endelig stilling til det. 

Hvad vil en dansk licens betyde for jeres kunder?

Igen svært at svare 100% på, da vi endnu ikke har set den færdige lovtekst, men blot hørt brudstykker.

11. Hvor mættet er det globale marked er mht. antal udbydere?

Jeg forventer klart at når vi kommer på den anden side af finanskrisen og liberaliseringen skyller ned gennem Europa, så vil vi se en konsolideringsbølge blandt de store internationale spilleselskaber.

LIMITS/BONUS

Hvor udbredt er personlige limits som begrænsning af enkelt-kunders mulighed for at spille hos jer den dag i dag?

Jamen det er jo ingen hemmelighed at vi som så mange andre opererer med limits på visse kunder. Det er dog ikke noget jeg opfatter som uforholdsmæssigt udbredt

Har I – som parallel til bonus til nye kunder – et loyalitetsprogram overfor specielt aktive kunder?

Vi arbejder med forskellige former for loyalitetsprogrammer. I øjeblikket har vi eksempelvis vores Stakerace, hvor eksempelvis top 50 deler flere tusinde kroner i mellem sig hver måned. Det er et system der udelukkende handler om omsætning, så hvad enten du er vindende eller tabende spiller, så deltager du i det program. 

Hvis markedet som helhed besluttede sig for om signup bonus skulle bevares eller afskaffes, hvor ville I så stille jer?

Jamen er det en samlet branche, så har vi ikke noget problem med at bakke op omkring en afskaffelse. Faktisk tror jeg også at den loyale kunder hellere ser de penge der bruges på sign up bonuser gik til ham selv.

Jeg ser altid lidt på det, som med forskellige former for avis abonnenter, hvor den trofaste og loyale avis læser altid betaler fuld pris, mens alle andre nærmest får kastet dem i nakken.

ØVRIGE FORVENTNINGER TIL FREMTIDEN

Hvad er jeres forretningsmæssige forventninger til VM 2010? Har I planer om specielle tiltag i den forbindelse?

Jamen de er da store og især nu hvor Danmark er kvalificeret. Ligeledes er tidsforskellen på kun en time jo også helt fantastisk, især i forhold til Live Odds, som vi igen forventer vil stige markant sammenlignet med tidligere slutrunder.


-------------------------------------------------Læs BetXperts anmeldelse af Sportingbet.