Børnerådet og Center for Ludomani melder sig nu ind i koret, der råber vagt i gevær om de populære computerspil, der opfordrer børn og unge til at bruge penge på loot boxes og skins. Læs mere om det og ugens øvrige bettingnyheder.

Loot boxes og skins har længe været omdiskuteret, og nu melder Børnerådet og Center for Ludomani sig ind i koret, der råber vagt i gevær om de såkaldte loot boxes og skins, der kendes fra blandt andet Fortnite og Counter-Strike.

Formand for Børnerådet, Anne Mette Thorhauge, forsker i computerspil, og hun er ikke i tvivl om, at det er på kant med loven. 

"Det er ulovligt at tilbyde gambling til mindreårige, og det her er en form for lottospil langt ind i børnekulturen. Spillene presser børnene ud i regulær gambling, så vi skal i gang med at beskytte vores børn imod det her," siger hun til Berlingske. 

Center for Ludomani støtter op om denne kritik. Sarah Thiele, der er forebyggelseskonsulent hos Center for Ludomani, frygter, at hun i fremtiden vil se flere unge i behandling for afhængighed, især i takt med at interessen for computerspil stiger. 

For lidt over et år siden meldte Spillemyndigheden ud, at køb af loot boxes ikke var gambling. Tilbage i november indgik Spillemyndigheden dog i et internationalt samarbejde, hvis formål er at indgå i dialog med spilbranchen samt oplyse de unge om de uklare linjer, der opstår når gambling bliver en del af gaming.

Læs mere

Andre bettingnyheder fra uge 50

10/12 Playtech investerer i detektorer for snyd

Playtech, som er leverandør af spilleprodukter til bookmakere, har nu fået FraudForce implementeret i sine produkter. FraudForce kan beskrives som en computer med en hjerne. Den er designet til at opdage mystiske spilmønstre og manipulation. 
Læs mere

10/12 Spil på eSport slår rekord

Med Astralis store sejr i Counter Strike på hjemmebanen i Odense kan Danske Spil nu melde om en ny markant rekord inden for eSport. Med en omsætning på 700.000 kr. slog kampen den hidtidige omsætningsrekord hos Danske Spil med næsten 20 %. 
Læs mere

11/12 William Hill og Paddy Power sagsøges for 1,5 millioner pund

Advokatvirksomheden Mackrell Turner Garrett har sagsøgt bookmakerne William Hill og Paddy Power for halvanden millioner pund. Bookmakerne sagsøges på vegne af spillere, der med stjålne midler benyttede bookmakerne, som dermed anklages disse for, at deres hvidvaskningskontroller har fejlet.
Læs mere

11/12 Bank vil lade kunder blokere for bookmakerindbetalinger

Den engelske bank Barclays vil lade sine kunder selvudelukke sig fra at kunne indbetale til bookmakere. Eksisterende kunder vil ikke kunne blokere enkelte bookmakere, men kan lukke ned for denne slags indbetalinger generelt.
Læs mere (betalingsside)

12/12 Rusland giver Google bøde for manglende censur

Giganten Google har fået en bøde fra Rusland, fordi der på russiske søgemaskiner ikke er fjernet sider fra internationale bookmakere. Bøden fra russisk side lyder på 7.500 dollars.
Læs mere

12/12 Bet365 tager markedsandele på engelsk fodbold

Den engelske bookmaker Bet365 fortsætter sin fremgang i det engelske og har i ny rapport fra Oddschecker igen taget markedsandele. Målt på antallet af klik hos Oddschecker står Bet365 for 19,17 % på det engelske fodboldmarked.
Læs mere (betalingsside)

13/12 Bethard, MRG og Stars Group får licens i Sverige

Licenserne fortsætter med at blive delt ud i Sverige, og nu har to forholdvist nyligt lancerede danske licensbookmakere også fået licens i Sverige. Der er tale om Zlatan Ibrahimovics Bethard og MRG Group, som blandt andet består af MrGreen. Samtidig har også Stars Group, der står bag BetStars og PokerStars, fået licens.
Læs mere og Læs mere (Betalingsside)

13/12 Leovegas søger licens i Spanien

Det svenskejede bettingfirma, LeoVegas, som har licens i Danmark, har nu også ansøgt licens i Spanien. LeoVegas forventer at kunne træde ind i det spanske marked omkring 1. kvartal i 2019. Direktør Gustaf Hagman forklarer, at dette kun er det første skridt mod at udvide til flere spansktalende lande.
Læs mere

14/12 Barcelona trækker sig ud af amerikansk projekt

Ideen om spanske La Liga kampe i USA har længe floreret, og flere spanske klubber har da også vist interesse for projektet. Det var blandt andet planlagt, at Barcelona skulle spille en La Liga kamp mod Girona i USA. Barcelona har dog valgt at tilbagekalde dette, og vil nu ikke deltage i projektet. 
Læs mere

14/12 England forbyder betting reklamer i kampe

Fra 2019 vil det nu ikke længere være lovligt at vise reklamer for betting, fem minutter før en kamp starter, under kampen og fem minutter efter kampen.
Læs mere

14/12 Sportsbetting lovliggjort i Brasilien

Den brasilianske præsident Michel Temer har offentliggjort, at fra 2019 vil sportsbetting blive lovligt i Brasilien. Det er blot et af de første skridt, og det forventes, at senere vil casino også blive lovliggjort.
Læs mere

15/12 William Hill tildelt € 300.000 bøde

William Hill er blevet anklaget af Hollands gamblingforbund for at tilbyde spil til kunder i Holland. Det er ikke lovligt, da William Hill ikke har licens til at tilbyde spil i Holland. Bookmakeren har nu valgt at anke bøden.
Læs mere