Astralis kan komme tilbage på toppen, når der afholdes DreamHack Masters i Marseille. Det danske hold har set stærke ud, og der er tvivl om rivalerne. Jesper Carstens giver dig overblikket i denne optakt.

Den konkurrencedygtige CS:GO-scene fremvises denne gang i Marseille i DreamHack-turneringen. Det er en særdeles spændende turnering, for det er første gang, vi ser en række nye holdkonstellationer ved et offline-event.

For eksempel har brasilianske SK hentet Stewie2k. FaZe har også været nødsaget til at skifte ud, ligesom hjemmeholdet G2 og major-vinderne Cloud9 har gjort det.

Alt imens må det stabile, fremadstormende mousesports-hold slikke sig om munden, og danske Astralis har nok også høje forhåbninger ved denne turnering. De har nemlig set særdeles stærke ud i onlinekampene på det seneste, og det skyldes især, at holdet er ved at være sammenspillet efter tilgangen af Magisk.

Det vil dog være en fejl at tro, at de er suveræne favoritter her. Der er så meget talent i toppen af CS:GO, og det hele handler om, hvem der får momentum i den enkelte turnering. Men Astralis har bestemt gode forudsætninger...

DreamHack Masters Marseille 2018 odds & tips

Hold øje med tips fra BetXperts CS:GO-ekspert, Il_Falco.

Vinder af DreamHack Masters Marseille

Bedste odds Bookmaker
SK Gaming 6,00
Bet365
FaZe 6,50
Danske Spil
Astralis 6,50
Bet365
mousesports 7,00
Danske Spil
Fnatic 8,00
888sport
G2 8,50
Betsafe
Cloud9 15,00
888sport
Liquid 15,00
Danske Spil
Na'Vi 17,00
888sport

Favoritterne: Jævnbyrdig favoritfelt

Oddsene indikerer det, men lad os bare understrege det: Toppen af CS:GO er ekstremt tæt, og det er marginaler, der afgør en række turneringer. Det er også muligt, at vi ser et ekstremt lige niveau her, men tager man de danske briller på, så kan man - synes jeg - godt tillade sig at have høje forventninger.

Astralis

Astralis vandt ELEAGUE-majoren i starten af 2017 og var generelt det bedste hold det første halve år, hvorefter SK og FaZe så småt begyndte at trække lidt fra. Dernæst kom der lidt sygdom til dev1ce, der forhindrede holdet i at nå sit høje niveau, og i starten af 2018 valgte Kjaerbye at skifte væk fra holdet, hvilket igen satte dem lidt tilbage.

Men Kjaerbyes skifte var nok ikke det værste der kunne ske, for som alle parter siden har udtalt, så var der et "sammenstød" i forhold til de roller, som spillerne ønske. Dupreeh ville gerne overtage Kjaerbyes rolle, så da man fik muligheden for at skifte ud, hentede man Magisk ind på holdet.

Siden skiftet har de spillet flot. Magisk har naturligvis haft brug for en tilvænningsperiode, men på det seneste har de spillet på et ret højt niveau i onlinekampe, og hvis de kan overføre det til denne turnering, så bør de kunne ryge langt.

Særligt fordi der er mange spørgsmålstegn ved konkurrenterne. Der er sket udskiftninger hos både SK, FaZe, G2 og Cloud9 for nyligt, og selvom mange hold oplever at være gode i deres honey moon-periode, så vil nogle aftaler og lignende ikke være på plads endnu. 

Jeg synes ikke, at Astralis er turneringens suveræne favoritter, men i en konkurrence, hvor der er marginaler, der adskiller de bedste hold, så bør det være til danskernes fordel, at de har spillet sammen i en længere periode. Det afspejler sig også på resultaterne i øjeblikket.

De øvrige favoritter: Mange hold kan vinde

Man kan sige det samme om mousesport. EU-holdet har spillet sammen i et stykke tid, og bliver bare bedre og bedre. De har vundet StarSeries og V4 Future på det seneste, og de er strøget op som det andetbedste hold på HLTV's rangliste. De er rigtig skarpe, og jeg vil mene, at de er det hold med mest momentum i øjeblikket.

Selvfølgelig er FaZe stadig talent-wise ét af de bedste hold, og jeg har ikke grund til at tro andet, end at de fortsat er dominerende. Olofmeister er dog ikke en del af holdet i øjeblikket af personlige årsager, og i hans fravær er Xizt kommet ind. Han har set bedre dage, men på et FaZe-hold, hvor NiKo, rain og GuardiaN er de store navne, tror jeg, han kan levere glimrende, imens Olofmeister er ude. Det er et spørgsmålstegn, for sådan en udskiftning kan forstyrre rollerne på holdet. På papiret har de super meget talent, og hvis alt spiller for dem, kan de sagtens vinde. De har været det bedste hold i lang tid.

Det samme kan siges om SK, der dog har haft en skidt periode (modsat FaZe, der egentligt har leveret - bare ikke vundet titler). De har netop tilføjet Stewie2K i stedet for TACO. Jeg tror egentlig, at det kan blive en meget spændende tilføjelse, men der er nogle ubekendte her. Hvilken rolle får han? Kan kommunikationen fungere med fire brasilianere? Sandsynligvis. Men fungerer den med det samme? Hvis fer, FalleN, coldzera og Stewie2K alle spiller op til niveau, så bliver det svært at bremse dem, og så vil jeg mene, at de har det mest talentfulde roster blandt alle hold.

Fnatic må ikke undervurderes. De vandt IEM Katowice og WESG, og generelt spiller de ganske godt med deres nuværende roster. De er lidt heldige, som fx da Flusha gennempryglede FaZe i finalen i Katowice, men de er afgjort med i det felt af hold, der kan vinde her.

Det samme er G2 ifølge bookmakerne. Jeg er ikke sikker, for jeg har ikke fulgt dem tæt nok, siden de sagde farvel til ShoX. De har erstattet ham med spanske mixwell, der er ganske dygtig, og de har roteret lidt rundt i rollerne. Det har vel set ok ud, men talentwise har de nedgraderet, selvom mixwell er dygtig.

Man må heller ikke undervurdere hold som Liquid, Cloud9, Na'Vi og Space Soldiers, ligesom Gambit og Ninjas in Pyjamas kan lave noget her, hvis de får lidt medvind.

Turneringsinformation

Turneringen spilles med gruppespil. Der er fire grupper med fire hold i hver, og gruppespillet løber fra den 18-20. april. Der spilles double elimination: To sejre, og du er videre. To nederlag, og du er ude. To hold går videre fra hver gruppe.

Slutspillet løber fra 21-22. april, og det er Bo3-kampe. 

Grupperne ser ud som følger:

Gruppe A:

FaZe, Cloud9, G2, Team EnVyUs

Gruppe B:

mousesports, SK, Ninjas in Pyjamas, Valiance

Gruppe C:

Fnatic, Natus Vincere, Renegades, TyLoo

Gruppe D:

Liquid, Astralis, Space Soliders, Gambit