18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Paris-Nice odds 2024: Evenepoel og Roglič er favoritter

Tags: Cykling
Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.

Anders MaiEkspert Anders Mai
Vis mere
Vis mindre

Paris-Nice 2024

Der bliver i alt kørt otte etaper fra den 3. til den 10. marts

Sidste års Top 3:
1. Plads:  Tadej Pogačar 
2. Plads:  David Gaudu 
3. Plads: Jonas Vingegaard

Officielt website: www.paris-nice.fr

Cykelløbet Paris-Nice 2024 består af 8 etaper og starter d. 3. marts og slutter d. 10. marts. Remco Evenepoel og Primoz Roglic er de store favoritter ved Paris-Nice 2024, som hverken Jonas Vingegaard eller Tadej Pogačar deltager i. Til gengæld anses Mattias Skjelmose som en stærk outsider ved løbet. Se odds på vinderen af Paris-Nice 2024 her.

Se odds på Paris - Nice 2024 hos Bet365

Odds på Paris-Nice 2024

Cykling er en dynamisk sport, hvor løbsbilledet konstant ændrer sig. Det gør, at odds på cykling er særligt relevant. Bookmakerne ser til gengæld ud til at være enige om, at danskeren med de største chancer for at stå i den gule trøje d. 10. marts er Mattias Skjelmose. Se oddsene på Paris-Nice 2024 på løbet herunder.


Favoritterne til at vinde Paris-Nice 2024

Selvom Tadej Pogačar mere eller mindre satte Jonas Vingegaard på plads ved sidste års Paris-Nice, var det et løb mellem de to ryttere. Den danske Tour de France-vinder kunne dog ikke følge med, og Tadej Pogačar tog en overlegen førsteplads, mens franske David Gaudu tog andenpladsen.

Et løb mellem Evenepoel og Roglič

Remco Evenepoel og Primož Roglič er bookmakernes favoritter til at vinde Paris-Nice 2024. Dette har selvfølgelig først og fremmest noget at gøre med, at sidste års nummer 1 og 2, Tadej Pogačar og Jonas Vingegaard, ikke er med.

Men bookmakerne er ikke helt enige om favoritværdigheden. I skrivende stund anser f.eks. Bet365 Primož Roglič for løbets favorit, mens bookmakeren VBet vurderer Remco Evenepoel til have største chance for at vinde.

I år er det dog to andre herrer, der ifølge både cykel-eksperter og bookmakere skal kæmpe om den gule trøje ved Paris-Nice 2024, nemlig Remco Evenepoel og Primož Roglič. Det interessante er, at der er uenighed om, hvem af de to har den største chance for at vinde løbet. 

Evenepoel er i supergod form. Den belgiske Soudal Quick-Step-rytter har på seks løbsdage været på podiet fem gange. Her vandt han halvdelen af gangene, og han tog den samlede sejr i Volta ao Algarve for tredje gang. Ikke en dårlig statistik at dukke op med til Paris-Nice.

Paris-Nice

Roglič har et lidt andet udgangspunkt for løbet. Når den slovenske rytter står ved startlinjen til 1. etape af Paris-Nice i Les Mureaux, så er det ikke bare starten på hans sæson - det er første gang, at han skal køre for sit nye hold, Bora-Hansgrohe. En detalje, der er værd at have i baghovedet, når man skal placere et spil på vinderen af løbet.

Med det sagt, så er der ingen tvivl om, at han som vinder af Paris-Nice 2022 ved, hvordan man kører det her løb og vinder. Han vil dog samtidig være klar over, at det vil kræve hans bedste form at vinde løbet denne gang, og at han har brug for støtte fra sit nye hold.

Bookmakerne er på forhånd uenige om, hvem af Evenepoel og Roglič der er favorit til at vinde løbet. Det betyder, at oddsene på forhånd varierer lidt fra bookmaker til bookmaker. Hvis man har fidus til en af de to herrer til at vinde løbet, kan det altså være en god idé at tjekke mere end én bookmaker med odds på Paris-Nice 2024.

Find spiltips på Paris-Nice 2024 her på BetXpert.

Outsidere til at vinde Paris-Nice 2024

Selvom cykeleksperter, journalister og bookmakere er enige om, at Evenepoel og Roglič er store favoritter, så er der spændende outsidere til at vinde løbet.

Bookmakerne har på forhånd vurderet Alexander Vlasov, João Almeida og Matteo Jorgenson til at være de nærmeste konkurrenter til Evenepoel og Roglič. Men David Gaudu, som endte på andenpladsen ved Paris-Nice 2023, er også et godt bud på en outsider. Paris-Nice har de sidste årtier gennemgået en fransk sejrstørke. Vi skal faktisk tilbage til 1997 for at finde den seneste hjemmesejr, hvor Laurent Jalabert sejrede.

Hvis vi skal have en fransk vinder i år, så er David Gaudu bedste bud. FDJ-kaptajnen har fået en solid start på sæsonen. Det er dog svært at se, hvordan han skal slå de to storfavoritter.

I årets udgave af Paris-Nice finder vi også en stærk, dansk rytter med vinderchancer i form af Mattias Skjelmose. Han har haft en fornuftig sæsonstart i 2024, og Paris-Nice er lige præcis et løb, som han prioriterer højt. Dermed er han bestemt en rytter, som der skal holdes øje med. Ikke mindst fordi han er det største danske klassementhåb. Han er god til at positionere sig i feltet, hvilket bliver vitalt, hvis der kommer sidevind. Her vil han også blive støttet af en formstærk Mads Pedersen. Realistisk set er der selvfølgelig langt større chance for, at Mattias Skjelmose vinder en etape, end at han vinder løbet.

I forhold til at placere et spil på ham, vil vi derfor anbefale, at man kigger mod odds på hver enkelt etape og måske gør brug af live odds.

Se odds på Paris - Nice 2024 hos Bet365

Bookmakere med odds på Paris-Nice 2024

Der er endnu ikke odds på Paris-Nice hos samtlige bookmakere, men vi vil opdaterer optakten løbende med friske odds. Du vil finde det største spiludvalg på Paris-Nice hos bookmakere som Bet365, Unibet og Nordicbet. Det gælder odds på vinderen af løbet såvel som odds på de enkelte etaper. Derudover vil man hver dag også kunne finde head to head odds på dagens etape.

Live odds på Paris-Nice

Liveobetting er et godt eksempel er ved odds på en Paris-Nice-etapevinder. Hvilke ryttere har gode ben på etapen? Hvem er stærkeste sprinter, hvis feltet kommer samlet i mål? Skulle der kommer et lovende udbrud afsted, vil det straks påvirke bookmakernes liveodds på vinderen af Paris-Nice-etapen. Det er også en god metode, hvormed man lige kan give sig tid til at se rytterne an. Det handler om dog at slå til på det tidspunkt, hvor det udsete live odds er mest favorabelt og indeholder mest værdi.

Danske ryttere i Paris-Nice 2024

Selvom Jonas Vingegaard ikke deltager i Paris-Nice 2024, bliver det absolut ikke kedeligt at følge løbet set med danske briller. Se herunder, hvilke danskere du kan følge i løbet:

Rytter Hold
Casper Pedersen Soudal - Quick Step
Mathias Norsgaard Movistar Team
Mattias Skjelmose Lidl - Trek
Mads Pedersen Lidl - Trek
Tobias Lund Andresen Team dsm-firmenich PostNL
Anthon Charmig Astana Qazaqstan Team
Jakob Fuglsang Israel - Premier Tech
Michael Valgren EF Education - EasyPost
Søren Kragh Andersen Alpecin Deceuninck

Paris-Nice ruten 2024

Paris-Nice 2024 består af 8 etaper og starter d. 3. marts og slutter d. 10. marts. Løbet passer til både sprintere, udbrudsspecialister og bjergryttere, og årets tidskørsel er for hold. Ruten lyder på 1.219 kilometer i alt.

Etaperne

1. Etape (3. marts): Les Mureaux → Les Mureaux - 157 km

1. etape er en semikupperet etape på 157 km med både start og mål i Les Mureaux, der ligger 35 km fra Paris. Etapen slutter med en let 5,1% stigning på 2,3 kilometer, som de fleste sprintere kan være med på. Den første etape kan derfor meget vel ende i massespurt.

2. Etape (4. marts): Thoiry → Montargis - 177 km

2. etape starter i Thoiry og slutter i Montargis, som ligger omkring 150 km syd fra Paris. Hvis der er chance for massespurt på 1. etape, så er det næsten stensikkert på 2. etape, som er mere eller mindre flad.

3. Etape (5. marts): Auxerre → Auxerre - 26 km

3. etape er en 26 km lang holdkørsel i byen Auxerre. Etapen foregår i et semikupperet terræn med to mindre stigninger. Under holdkørslen får holdene tiden for den første rytter, der kommer over stregen, mens de enkelte ryttere får deres individuelle sluttid.

4. Etape (6. marts): Chalon-sur-saône → Mont Brouilly - 183 km

På 4. etape kommer der for alvor til at ske noget. Etapen er på 183 km og starter i Chalon-sur-saône og slutter i Mont Brouilly. Etapen har syv stigninger i alt, hvor den sidste er på 3 km og stiger i gennemsnit 7,7%.

5. Etape (7. marts): Saint-Sauveur-de-Montagut → Sisteron - 193 km

5. etape er på 193 km og starter i Saint-Sauveur-de-Montagut og slutter i Sisteron. Det er en meget flad etape, hvor der vil være gode muligheder for sprintryttere eller et udbrud for at køre sejren hjem.

6. Etape (8. marts): Sisteron → La Colle-sur-Loup - 198 km

Det samme gør sig gældende for 6. etape, som er den længste etape i Paris-Nice 2024. Løbet starter i Sisteron og slutter i La Colle-sur-Louper og er på ca. 198 km.

7. Etape (9. marts): Nice → Auron - 173 km

7. etape er uden tvivl kongeetapen i Paris-Nice. Her skal rytterne først gennemføre stigningen Col Saint-Martin, inden løbets favoritter og stærkeste ryttere skal kæmpe om sejren på finalestigningen i byen Auron.

8. Etape (10. marts): Nice → Nice - 109 km

8. etape er en klassisk 109 km lang afslutning på Paria-Nice. Etapen består af flere hårde stigninger,  hvor Col des Quatre Chemins (3,6 kilometer med 8,8 %) er den sidste stigning, før rytterne flyver ned ad en 9 kilometer lang nedkørsel til Promenade des Anglais i Nice.

Vejret under Paris-Nice 2024

Foruden ruten er vejret også en væsentlig faktor. Paris-Nice har kælenavnet ”Løbet mod Solen.” Som navnet antyder, kan vejret ofte være lidt gråt på de første par etaper. Dertil kommer, at der kan komme etaper, hvor vinden spiller en rolle. Det gælder især, hvis der står sidevind på menuen. Her er der ryttere, som er bedre til at sidde godt placeret end andre. Danske Mattias Skjelmose er f.eks. dygtig til at sidde i sidevind. Og han har endda Mads Pedersen ved sin side. Om det er noget, der kan vise sig at blive en fordel for danskeren under løbet, må tiden vise.

De seneste 10 vindere af Paris-Nice

  • 2023: Tadej PogaČar
  • 2022: Primož RogliČ
  • 2021: Maximilian Schachmann
  • 2020: Maximilian Schachmann
  • 2019: Egan Bernal
  • 2018: Marc Soler
  • 2017: Sergio Henao
  • 2016: Geraint Thomas
  • 2015: Richie Porte
  • 2014: Carlos Betancur

Danske etapesejre i Paris-Nice

  • 2023: Mads Pedersen, 2. etape
  • 2022: Mads Pedersen, 3. etape
  • 2021: Magnus Cort, 8. etape
  • 2020: Søren Kragh Andersen, 4. etape (enkeltstart)
  • 2000: Bo Hamburger, 3. etape
  • 2019: Magnus Cort, 4. etape
  • 1988: Søren Lilholt, 2. etape
  • 1986: Jørgen V. Pedersen, 6. etape
  • 1973: Leif Mortensen, 5. etape
  • 1970: Ole Ritter, 2. etape

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår starter Paris-Nice 2024?

Paris-Nice 2024 starter søndag den 3. marts i Les Mureaux. Derfra går turen mod Nice, hvor løbet slutter søndag den 10. marts.

Hvor kan jeg oddse på Paris-Nice?

Du finder Paris-Nice odds hos en række bookmakere som Bet365, Danske Spil, Unibet og Nordicbet. Her kan du sætte væddemål på bl.a samlet vinder, etapevinder og der er også mulighed for at livebette undervejs i etaperne.

Hvem er favorit til at vinde Paris-Nice 2024?

Remco Evenepoel og Primož Roglič er bookmakernes første favoritter til at vinde løbet.

Paris-Nice 2024

Der bliver i alt kørt otte etaper fra den 3. til den 10. marts

Sidste års Top 3:
1. Plads:  Tadej Pogačar 
2. Plads:  David Gaudu 
3. Plads: Jonas Vingegaard

Officielt website: www.paris-nice.fr

Relaterede artikler

Feedback