Det klassiske etape-cykelløb Paris-Nice køres 9.-16. marts. Se hvad cykelekspert Jesper Sørensen skriver om ruten, favoritterne (inkl chancevurderinger) og outsiderne

Læs den nye optakt til Paris-Nice 2017 her


Årets Paris-Nice byder på en rute uden holdløb, prologer, enkeltstarter eller de større udfordringer. I stedet venter flere sprinteretaper samt mellemhårde etaper, der i højere grad favoriserer klassikerryttere (særligt puncheurs) frem for deciderede klassementsfolk. Danskerne Jakob Fuglsang, Chris Anker, Nicki Sørensen, Matti Breschel og Lars Bak er nok med, men står umiddelbart med ret små chancer.

Odds
Tips
Primær favorit

Øvrige favoritter

Outsidere

Rute

Paris-Nice har i de seneste par år været domineret af Team Sky. I 2012 vandt Bradley Wiggins, mens det var Richie Porte, der vandt i 2013. I 2011 var det Tony Martin, der vandt løbet, og således har tre tempostærke ryttere vundet de seneste par udgaver af løbet. Måske er det derfor, at man i år har præsenteret en rute helt uden enkeltstart – men de store bjergafslutninger er også sparet væk i årets udgave. Dermed kan der forventes en uge med flere massespurter og korte, intense etapeafslutninger, men uden de større dueller i bjergene.

 

OP

Odds

Udvalgte vinder-odds fra Bet365*

Odds 
Bet365
Rui Costa 5,75
Carlos Betancour 7,00
Vincenzo Nibali 8,50
Richie Porte (IKKE MED ALLIGEVEL) -
Romain Bardet 15,00
Tony Gallopin 19,00
Tejay Van Garderen 19,00
Sylvain Chavanel 19,00
Zdenek Stybar 19,00
...  
Jakob Fuglsang 67,00
...  
Chris Anker Sørensen 201,00
...  
Nicki Sørensen 401,00
...  

OP

Tips

BetXpert vil komme med tips til Paris-Nice løbende (et vinder-spil er sandsynligvis også på vej). Følg vores eksperttips her (hvor man kan skrive sig på ekspertens mailingliste og dermed få et praj når nye tips lægges ud):

Jesper Sørensen

Jacob Nordestgaard

OP

Primær favorit

Som man kan læse under rute-beskrivelsen, så er årets rute ikke noget spektakulært, og hvis vejret holder sig nogenlunde normalt, så ser det ud til, at vi få et meget tæt løb, hvor bonussekunder bliver afgørende. Man skal dog aldrig sige aldrig – kommer der pludselig en styg sidevind, er løbet helt åbent, og samtidigt kan taktikken også være svært afgørende i tætte løb. Men kigger man på det, der forventes, nemlig at det bliver et tæt løb og bonussekunderne spiller en stor rolle, så synes jeg meget taler for én rytter.

Carlos Betancur, AG2R

Cirka-vinderchance: 15%

Colombianske Betancur har et antrit, som kun de færreste kommer i nærheden af. Han startede sæsonen overvægtig i Tour de San Luis, men allerede under Tour du Haut Var var kiloene så småt væk, og efter at have vundet en kuperet spurt mod John Degenkolb, endte han med at tage den samlede sejr i det franske løb.

Hvis han har fortsat formen fra dengang, så bør han efter min bedste overbevisning være løbets største favorit. På de eksplosive stigninger er der få, der vil konkurrere mod ham, hvilket han allerede beviste sidste år under Fleche Wallonne og senere under Giro d’Italia. Hans afsluttende spurt kan måle sig med de helt bedste, hvilket igen understreges af hans nylige sejr i en spurt, hvor han slog Degenkolb. Han slår næppe Degenkolb i en reel spurt, men det vidner om en meget hurtig mand på de hårdere afslutninger.

Samtidigt er han så god en klatrer, at jeg har svært ved at se, hvem der skal kunne sætte ham undervejs. AG2R er på hjemmebane, og de vil give meget for at få en sejr i Paris-Nice. Det er dog værd at bemærke, at holdet også har Romain Bardet, som der er forventninger til, men i min optik er holdet bedst stillet, hvis de satser mest muligt på Betancur – han ligner the man to beat.

OP

Øvrige favoritter

Rui Costa, Lampre-Merida

Cirka-vinderchance: 13-15%

Den portugisiske verdensmester, Rui Costa, er modsat fx Richie Porte meget glad for de manglende kilometer i kampen mod uret. Rui Costa har nemlig tabt sig en anelse, således han er bedre i bjergene, og selvom de største bjerge mangler her i Paris-Nice, så burde det gøre ham lettere og dermed en tand mere eksplosiv.

Rui Costa er nemlig ikke en rytter, der er bange for at angribe udefra, og ligeledes er han heller ikke helt langsom i en spurt. Jeg har svært ved at se ham konkurrere direkte mod Carlos Betancur i en kuperet spurt, men helt uden chancer er han bestemt ikke.

Samtidigt er Rui Costa ikke bleg for at forsøge sig udefra, og generelt er Rui Costa en ret dygtig allrounder. Det kan måske godt blive svært at vinde, men jeg synes bestemt, han skal nævnes som en af favoritterne til løbet, for det kræver bare ét rigtigt angreb fra hans side af, og så er sejren indenfor rækkevidde. Og Rui Costa har styrken til at gøre det.

Richie Porte, Team Sky

Skulle have været med, men Chris Froome er ude af Tirreno-Adriatico, så Team Sky har flyttet Richie Porte flyttes over til det italienske løb.

Zdenek Stybar, Omega Pharma-Quick Step

Cirka-vinderchance: 4-5%

Hvis der en rytter, der er holdbar, hurtig og som elsker små, eksplosive stigninger, så er det tjekkiste Zdenek Stybar, der tidligere i år vandt verdensmesterskabet i cykelcross. Stybar har løftet sit niveau meget voldsomt det seneste års tid, og han har blandt andet Vuelta a España-etapesejre og den samlede sejr i Eneco Tour på CV’et.

Samtidigt ligner Stybar en stor outsider til forårsklassikerne, og særlig bakkerne i Flandern Rundt bør passe ham mere end glimrende. Han kan blive sat lidt under pres på enkelte stigninger, men der følger altid en nedkørsel efter de længere stigninger i årets udgave, hvorfor han sagtens bør kunne komme tilbage.

Han viste under Tour of Oman, at formen er ganske udmærket lige nu. Han var ikke så synlig i Omloop Het Nieuwsblad (det var kendetegnende for hele holdet), men formen bør være der. Særligt fordi det er et af de sidste løb inden Flandern Rundt, der køres en lille måned efter starten på Paris-Nice. Jeg har personligt ret stor tiltro til tjekken, og det ville ikke undre mig, hvis han endnu engang beviste sine evner her i Paris-Nice.

Vincenzo Nibali, Astana

Cirka-vinderchance: 10-11%

En rytter, der heller ikke har fået den mest optimale rute, er Vincenzo Nibali. Men italieneren er en vaskeægte væddeløbsrytter, og han kan konkurrere i næsten ethvert terræn, hvilket hans kørsel i blandet andet Milano-San Remo vel vidner om.

Nibali kører i Frankrig, fordi han har store ambitioner i Tour de France senere på året. Det var det samme, han gjorde sidste år, hvor han satsede på Giro d’Italia. Her kørte han Tirreno-Adriatico (som han vandt) og Giro del Trentino (som han vandt) som de primære optaktsløb til etapeløbet. Det er altså en rytter, der går efter sejren i de løb, han stiller op. I år har han dog fået en roligere optakt, da han lidt anonymt måtte nøjes med en 12. plads i Tour of Oman.

Nibali er en af de ryttere, jeg ikke vil udelukke. Han har en fantastisk sportsdirektør i bilen, nemlig Martinelli, og han er en fantastisk offensiv rytter, der kan vende hele løbet på hovedet, hvis han rammer dagen – og som er blevet stærkere og stærkere for hver sæson, han har kørt.

Sylvain Chavanel, IAM Cycling

Cirka-vinderchance: 4-5%

Chavanel er skiftet til det schweiziske hold, IAM Cycling, og det betyder, at han får endnu mere frihed, end han gjorde før. Det er ikke fordi, han har vist vanvittigt meget endnu hos det nye hold, men hans sæson starter også først for alvor nu.

Chavanel har tidligere bevist sig i løbet. Det er blevet til tre eapesejre samt en samlet tredjeplads i 2009. I alt er det blevet til fem top10-placeringer for franskmanden, og det ligner, at han er på vej mod en sjette top10-placering. Ruten er nemlig ret god for ham, og den indbyder til de uforudsigelige, dristige angreb, som Chavanel er en mester i at levere.

Chavanel har dog ikke rigtigt en evne, som ingen af de øvrige konkurrenter mestrer. Til gengæld er han ikke bange for at angribe, og det er nok hans store chance i det her løb.

OP

Outsidere

Årets udgave af Paris-Nice er lettere uforudsigeligt: Ingen svære, lange stigninger og ingen enkeltstart. Derfor er klassementet formentligt i spil konstant, og det handler således om at være klar i alle otte dage.

Derfor kan det blandt andet være interessant at holde øje med AG2R’s andet kort, Romain Bardet (AG2R). Franskmanden har vist god form og kommer fra en sejr i et endagsløb. Sammen med Betancur er han gjort til holdets kaptajner, og han kan måske leve lidt på at være den mere offensive rytter udefra af de to.

Hos Lotto-Belisol satser Tony Gallopin (Lotto-Belisol) på at køre et godt klassement. Franskmanden er lidt af en allrounder, men han har ikke været helt overbevisende i denne sæson indtil videre. Lotto har dog også Jan Bakelants, der i form godt kan gøre en ret god figur i det her løb.

En af de bedste bud på en vinderkandidat i den her outsiderkategori er i min optik Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp). Årsagen til at jeg holder ham i outsiderkategorien, er at han har kørt meget få løb indtil videre, men Slagter har egentligt de evner, der skal til: Han er hurtig på stregen, og svær at sætte på stigningerne. Men han mangler løb.

Tejay van Garderen (BMC) har det meget svært på denne rute, og det kan måske åbne op for at formstærke Steven Cummings (BMC) kan få lov at køre sin chance. Cummings vil dog også helst have en enkeltstart. De er ikke de bedste kandidater til sejren, men begge har vist ret god form på det seneste – ruten er bare ikke så god for dem.

Hos Orica-GreenEDGE har man også en solid duo i form af Michael Albasini og Simon Gerrans. Begge ryttere har evnerne til at vinde en etape hver især undervejs i løbet, men jeg er ikke sikker på, at de er helt gode i klassementssammenhæng – i så fald bør de satse på én af dem inden løbet går i gang.

Slutteligt er der Ion Izagirre (Movistar), der har vist ret god form indtil videre. Han hentede en samlet fjerdeplads i Vuelta a Andalucia mens han arbejdede hårdt for Alejandro Valverde. Nu ser det ud til, at han får lov at køre sin egen chance, og så plejer han gerne at vise sig frem. Sidste år blev han blandt andet nummer to i Polen Rundt og nummer fire i Tour Down Under. 

OP

Ruten: Ingen kamp mod uret

Årets Paris-Nice indledes ikke med en enkeltstart eller prolog, men derimod en reel etape på 162,5 kilometer. 1. etape ligner en dag for sprinterne. Etapen slutter således i 16 meters højde og uden de større udfordringer undervejs.

Det er lidt samme opskrift, der bliver fulgt på 2. etape af Paris-Nice. Etapen er denne gang 205 kilometer og flad det meste af dagen. Finalen er lidt tricky, og de sidste 500 meter ser ud til at stige med omkring 3,2 %. Det kan måske gøre etapen mere favorabel for de lettere sprintere, men det bør fortsat være et samlet felt, der skal afgøre etapen.

3. etape af løbet er igen fladt. Etapen er 180 kilometer, og det er igen sprinterne, der skal kæmpe om sejren. Før at tilsætte lidt kulør til afslutningen af etapen, har man valgt at indlægge den gamle Formel 1-bane, Circuit de Nevers Magny-Cours, som afslutning. Banen blev sidst brugt i F1-regi tilbage i 2008.

Først på 4. etape kommer vi lidt op i luftlaget. Det bliver næppe en afgørende etape for klassementet, men etapen kan sætte nogle af sprinterne ud af kampen om etapesejren. Den 201,1 kilometer-lange etape indeholder fire kategoriserede stigninger (3x 3. kategori og 1x 2. kategori) på de sidste 65 kilometer. Den sidste topper dog med 14 kilometer til målstregen, hvorfor det ligner en spurt i en mindre gruppe. Til gengæld er stignignerne undervejs ret hårde, og der rygtes ramper, der når over 25 % - men det er svært at forestille sig etapen bliver alt for selektiv.

Det ligner lidt samme etape dagen efter. 5. etape er 153 kilometer lang, og der er lidt stigninger undervejs. Den sidste topper med 13 kilometer til mål, men den er – ligesom dem før – ikke synderligt stejl. Igen ligner det en spurt i en decimeret gruppe.

6. etape kommer med en lidt hårdere stigning. Etapen, der er 221,5 kilometer lang, passerer 1. kategori-stigningen Col de Bourigaille, der snitter 5,9 % over 8,2 kilometer. Fra toppen af denne er der cirka 20 kilometer til mål. De sidste halvanden kilometer slutter dog med en lille rampe på halvanden kilometer cirka, der dog er ret stejl.

Der er flere stigninger på 7. etape¸ faktisk hele fem af slagsen. De er dog placeret enten i starten eller midten af etapen, og de sidste 60 kilometer foregår således uden en kategoriseret stigning undervejs. Det er småkuperet, men næppe noget man for alvor bemærker.Etapen slutter dog med en lille stigning på 2 kilometer, der umiddelbart stiger med 4-5 % i snit.

På 8. etape er man gået væk fra den afsluttende bjergenketlstart, man har haft de seneste par år. Man besøger dog stadig Col d’Eze, der er den afsluttende stigning på 128 kilometer lange etape. Stigningen slutter dog 15 kilometer før mål, hvorfor det er en nedkørsel, der slutter etapen og dermed løbet.

På hver etape er der bonussekunder. På målstregen kan man få fjernet 10, 6 og 4 sekunder for top3, mens de indlagte spurter fratrækker 3, 2 og 1 sekunder fra ens samlede tid. Det er nok særligt vigtigt i dette års udgave, som jeg spår til at blive ret tæt, medmindre ting som fx vejret kommer og spiller ind. Men det er ikke nødvendigvis negativt: På forhånd er der ikke én dag hvor man tænker, at klassementet skal sættes på plads, og det bør betyde, at rytterne opsøger hver evig eneste mulighed der er, for at hente væsentlige bonussekunder – og det kan skabe godt ræs.