Sidste år tog Cristiano Ronaldo det fornemme Ballon D´or-trofæ som verdens bedste fodboldspiller, men hvem fortjener prisen i år. Vi har set på oddsene.

Der kan nå at ske rigtig meget på den store fodboldscene, inden vi til januar skal have uddelt den gyldne bold til vinderen af FIFA Ballon d'Or 2014.

I de seneste år har afstemningen mere eller mindre været et opgør mellem Barcelona´s Lionel Messi og Cristiano Ronaldo fra Real Madrid, men den dominans er måske ved at blive brudt.

Sidste år var der mange, der så bort fra La Liga-stjernerne og i stedet pegede på Bayern Münchens Franck Ribery som favorit til prisen som årets spiller.

Den franske fløjspiller har dog ikke kunnet følge op på den flotte sæson sidste år, og så måtte Ribery jo også melde fra til sommerens VM-slutrunde, så hvem skal udfordre Messi og Ronaldo denne gang?

Kan tysk VM-triumf bryde Messi/Ronaldo-æraen?

Netop VM-slutrunden kan ende med at veje tungt, når krydset skal sættes på stemmesedlen. Her trækker det meget ned for Cristiano Ronaldo, der ikke fik vist meget på et skuffende portugisisk mandskab.

Det taler så for Ronaldo, at han endte både som topscorer i La Liga, men også suveræn topscorer i Champions League-turneringen og sparkede Real Madrid til ´La Decima´.

Lionel Messi styrede Argentina til VM-finalen og blev kåret til turneringens bedste spiller, men han kan næppe selv være helt tilfreds med præstationerne på de brasilianske VM-baner. Der var for få kampafgørende aktioner, og vi så kun i glimt lidt af Messi-magien.

Det blev ganske vist til 28 ligascoringer for Barcelona, men Messi har i de tidligere sæsoner scoret hele 46 og 50 La Liga-mål, så heller ikke her har den lille argentiner imponeret.

Der er vel umiddelbart ikke en oplagt kandidat, men det er naturligt at kigge nærmere på nogle af de bærende profiler hos de tyske VM-vindere, hvor Thomas Müller, Manuel Neuer og anfører Philip Lahm alle havde stor andel i VM-triumfen.

Tyskernes succes er grundlagt på en stærk kollektiv indsats, og kigger vi mere mod individualisterne, så finder vi bl.a. Hollands Arjen Robben. Sammen med Müller, Neuer og Lahm førte Arjen Robben også Bayern München til endnu et sikkert mesterskab i Bundesligaen. Den finurlige Robben har det dog at falde omkuld lidt for nemt, men han blev belønnet med en VM-bronzemedalje.

Men hvem har I fidus til som vinder af Ballon d'Or 2014?

Udvalgte Ballon d'Or 2014 Vinder-odds

Bedste odds Bookmaker
Lionel Messi 3,50
Unibet
Cristiano Ronaldo 3,50
Partybets
Thomas Müller 10,00 Unibet
Neymar

11,00

Unibet
Arjen Robben 12,00 Partybets
Philip Lahm 17,00 Partybets
Manuel Neuer 21,00 Unibet
James Rodriguez 21,00 Unibet
Sergio Ramos 41,00 Partybets