Vi har spurgt nogle bookmakere (Danbook, Betsafe og Unibet*) hvordan det gik dem ved EM-slutrunden - hvad de vandt og tabte på...


DANBOOK

David Rasmussen, Head of odds:

EM sluttede for vores vedkommende med en fortjeneste på 3,67%. Det er ikke helt tilfredsstillende, selvom det ikke ligger langt fra vores teoretiske tilbagebetalingsprocent på de "store" spiltyper, som er 95%. Omvendt startede EM skidt for vores vedkommende, hvorfor det ikke er utilfredsstillende at ende op med et "solidt" plus.

EM er generelt et rigtigt godt trækplaster, og vores omsætning har også været flot i juni måned og ligger en lille smule over vores budget.

Hvis man kigger på de enkelte dage, så har vi oplevet store udsving i indtjeningen, hvilket er ganske naturligt når omsætningen kun er er koncentreret om en enkelt eller to kampe.

Den 16. juni var indtjeningsmæssigt klart den bedste dag for os. Det var dagen hvor Grækenland overraskede mod Rusland samtidig med at Tjekkiet vandt over Polen. Der kunne vi nøjes med at tilbagebetale 44% af kundernes indskud den dag.

Til gengæld var den 18. juni en blodrød dag. Det var dagen med to favoritsejre til Spanien og Italien over hhv. Kroatien og Irland. Der måtte vi bide i det sure æble og tilbagebetale hele 174% af dagens omsætning til kunderne.

BETSAFE

Tony Brandenborg, Country Manager:

Det netop overståede EM var præget af sejre til favoritterne, kulminerende med Spaniens magtdemonstration i finalen. Faktisk havde du tjent gode penge, hvis du konsekvent havde spillet på favoritter turneringen igennem.


Havde du således spillet 100 kroner hos Betsafe på samtlige favoritter under EM, havde du tjent 561 kroner. Spaniens knusende 4-0 sejr over Irland samt Tysklands 4-2 sejr over Grækenland i kvartfinalen var blandt de største favoritter, som indfriede forventningerne.


At slutrunden var præget af favoritsejre, betød ikke, at der slet ingen overraskelser var. Faktisk stod Morten Olsensdrenge for den største ved at slå Holland i den indledende gruppe. Den danske choksejr gav nemlig hele odds 5,75. Andre pæne overraskelser var Italiens flotte semifinalesejr over Tyskland, som kastede odds 4,70 af sig. Ligeledes var det en overraskelse for de fleste, at Grækenland formåede at spille sig i kvartfinalen ved at slå Rusland. Dette blev belønnet med odds 4,45.


At netop dette EM skulle blive favoritternes EM, havde mange af vore kunder luret. Dertil kommer, at turneringens største overraskelse var den danske sejr over Holland, som en del af vore danske kunder ligeledes havde luret. Så det overordnede resultat for os under EM var ikke prangende. Omvendt havde vi masser af glade og tilfredse kunder.


UNIBET*

Per Marxen, Pressechef:

Kampen mellem Holland og Danmark var den absolut mest indbringende for os. Men dette EM har på alle måder været fænomenalt. Omsætning, kundetilgang, live-betting har sat den ene rekord efter den anden.

Men spillerne fik trods alt det sidste ord: De vandt klart søndag aften. Ikke bare fordi Spanien vandt kampen – men også fordi en af storfavoritterne endte med at tage titlen. Finalen slog i øvrigt rekord for omsætning i år (den var også større end CL-finalen), ligesom der også var ny rekord på livebetting-omsætning. De hidtigere rekorder var i øvrige de to semifinaler, så det er i det hele taget på sin plads at nævne, at vi har slået rekord efter rekord under dette EM.

Særlig mobilbetting (via tablets og smartphones) fortsætter med at stige – og aldrig har så mange kunder været online, som det var tilfældet under aftenens finale. At den i øvrigt faldt ud til mange spilleres fordel, skyldes ikke mindst, at Spanien vandt så stort, som det var tilfældet. Og at rigtig mange benyttede sig af Italiens uheld med netop indskiftede Thiago Motta, til at live-bette på spansk storsejr, da Italien blev efterladt med 10 mand.

I øvrigt var vores Injury Time-forsikring under EM også en halvdyr affære for os, idet næsten 5 millioner kr. røg tilbage til spillerne. Og det blot for tre kampe: Overtidsscoringer af hhv. Sebastian Larsson, Xabi Alonso og sidst Mesut Özil i semifinalen, udløste forsikringspræmierne over tre omgange.