Vi har spurgt nogle bookmakere (Danske Spil*, Danbook og Unibet*) hvad de har vundet og tabt på ved de første otte EM-kampe...

DANSKE SPIL*

Jens Nielsen, Produktchef, Oddset & Tips:

"I første runde vandt spillerne lidt over os. Vi satte EM-kampene i gennemsnitligt 94,4%, og spillerne har fået 108,6% tilbage.

Særligt indbringende kampe for kunderne har været Rusland over Tjekkiet, Tyskland over Portugal og Kroatien over Irland.

Omsætningen går rigtig fint. Spilinteressen er stor og har naturligt nok fået et ekstra boost efter Danmarks indledende sejr."

DANBOOK

David Rasmussen, Head of odds:

"Isoleret set har vi på de første 5 EM-dage haft et lille tab på EM-spillene indtil videre, hvilket selvfølgelig ikke er tilfredsstillende, men sådan er det jo at være bookmaker. Nogle dage vinder man - andre dage taber man.

Den dyreste dag vi har haft har været åbningsdagen. Først var det et forventeligt kryds mellem Polen og Grækenland, hvorefter russerne vandt over Tjekkiet. På sidstnævnte kamp havde vi en meget stor andel af spil inde på Rusland.

Den bedste dag vi har haft under EM-slutrunden var dagen hvor Danmark vandt over Holland. Det var der ikke mange af vores kunder, der havde regnet med, men (desværre for os) blev det fulgt op af en favoritsejr til Tyskland over Portugal, hvor vi igen stort set kun fik spil ind på Tyskland, hvorfor det næsten udlignede kundernes tab på Holland-kampen.

EM-omsætningen følger vores budget ganske pænt, og med en god chance for avancement til Danmark, kan omsætningen nemt komme til at ligge over budgetteret."

UNIBET*

Per Marxen, Pressechef:

"Det har været en utrolig åbning, hvor vi har sat rekorder på stribe. Ikke mindst den dag hvor Danmark slog Holland, der var den bedste dag i Unibet* Danmarks historie, målt på omsætning, nye kunder, aktive kunder, live-betting og ikke mindst spil via smartphones/tablets. 

Kigger vi på de enkelte kampe, var Sveriges nederlag til Ukraine godt for os, da vi havde en meget stor risk på svenskerne (naturligvis fordi vi også er næststørst på markedet i Sverige). De uafgjorte kampe mellem Spanien-Italien, Polen-Grækenland og Frankrig-England var var også gode resultater for os, da førstnævnte hold i hvert tilfælde var relativt store favoritter. 

Danmarks overraskende sejr til Holland var skidt for Unibet* Danmark (rigtig mange danskere havde taget klaphatten på og blev belønnet for deres patriotiske spil), mens det samlet set var godt for forretningen, at Oranje tabte. Så isoleret set på 1x2-spillet, måtte vi til lommerne, mens der dog var en del live-spil der gik vores vej. Mest af alt fordi alle kunder – inklusive de danske – faktisk troede, at hollænderne på et tidspunkt ville få bolden i det danske net. 

Tre kampe er entydigt gået spillernes vej, nemlig de tre favoritsejre i Kroatien-Irland, Rusland-Tjekkiet og Tyskland-Portugal. Dog havde spillerne regnet med over 2,5 mål mellem Tyskland og Portugal, men ellers var dette tre kampe, der var i spillernes favør.

En decideret status for 1.runde kan jeg ikke komme med på stående fod. Ud over en fornemmelse der siger, at vi nok har en lille edge på spillerne, via de artige overraskelser (Danmark og Ukraine) og de tre remisser."