Vi har spurgt nogle bookmakere (Danske Spil*, Danbook og Unibet*) hvad de indtil videre har vundet og tabt på ved EM-slutrunden...

DANBOOK

David Rasmussen, Head of odds:

Vi er indtil videre 3% oppe på EM efter gruppespillet. Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, men pilen peger dog i den rigtige retning, da vi fik en temmelig dårlig start på EM.

Den bedste dag ved EM havde vi lørdags, hvor Grækenland vandt over Rusland og Tjekkiet slog Polen. Det var der ikke mange af vores kunder, der havde regnet med.

Den dårligste dag ved EM var i mandags, hvor Italien fik en sejr på mindst 2 overskydende mål mod Italien og Spanien som forventet vandt over Kroatien.

Det er værd at notere sig at i en periode, hvor der ikke er så mange højt profilerede kampe ud over EM, så er rigtig mange af spillene placeret på dagens kampe for EM, hvorfor det kan give store udsving i indtjeningen for de enkelte dage, da langt de fleste spil typisk er placeret samme sted.

Derudover kan vi se der er nogle spiltyper, der indtil videre ikke har været så gode for os. Generelt set har slutrunden budt på mange chancer og en del mål, hvorfor spiltyper som "begge hold scorer" og "antal skud på mål" har en kostet os en pæn mønt - specielt i starten af turneringen, da spillene her typisk har været placeret i troen på at begge hold scorer eller, at der kommer mange skud på mål.

DANSKE SPIL*

Jens Nielsen, Produktchef, Oddset & Tips:

De første 24 EM-kampe er forløbet forrygende for både vores kunder og for os. Spilinteressen er rekordstor. I sidste uge satte vi alltime omsætningsrekord for en enkelt uge på Oddset og Tips med i alt 110m kr. Samtidig udbetalte vi det største samlede præmiebeløb nogensinde til kunderne.

Vi har på de første 24 EM-kampe udbudt i alt 820 væddemål på Den Lange. Disse er i snit sat i en tilbagebetalingsprocent på 94,2%. Oddset-spillerne har i snit fået 96,8% tilbage pr. kamp. Dvs. indtil nu har vores kunder været lidt bedre end os – og det tager vi hatten af for!

Kundernes mest indbringende kampe i gruppekampene, Top 5:
1.    Tyskland over Portugal
2.    England over Ukraine
3.    Danmark over Holland
4.    Rusland over Tjekkiet
5.    England over Sverige

Omvendt er flest kunder faldet af på:
1.    Polen-Rusland (x – der var spillet meget på Rusland)
2.    Grækenland – Rusland (1 – der var spillet meget på Rusland)
3.    Danmark – Portugal (2 – der var spillet meget på Danmark)
4.    Ukraine – Sverige (1 – der var spillet meget på Sverige)
5.    Sverige – Frankrig (der var spillet meget på Frankrig)

UNIBET*

Per Marxen, Pressechef:

Hvis vi kigger på hvilke lande, hvor vi havde den største risk, går vi i hvert fald ikke grædende i seng… Holland, Danmark, Rusland og Sverige er alle ude, så på den led har det været en gevinst for os. Dog er de store to forhåndsfavoritter Tyskland og Spanien stadig med, og hvis en af dem vinder, kan Outrighten stadig gå hen og blive dyr for os.

Sammen tendens gælder i øvrigt det populære topscorerspil; hvor Mario Gomez og Fernando Torres stadig bejler til titlen. Ibrahimovic, Lewandowski, Kerzhakov og Dzagoev var fire spillere, der var yderst populære og hvor vores risk derfor var ganske betragtelig.

At vi mistede Sverige og Danmark i gruppespillet var måske ikke så overraskende, men som det altid er ved en slutrunde, er der mange, der spiller patriotisk, uanset odds.

Lørdag d. 16.juni var næppe en dag som de fleste spillere vil se tilbage med glæde på; at Grækenland slog Rusland og Tjekkiet gjorde det onde ved Polen, var der ikke mange, der havde regnet med. Og at såvel Polen som Rusland ikke gik videre fra Gruppe A, kom også bag på en del spillere. Derimod er det helt ”efter favoritplanen” at England og Frankrig gik videre fra Gruppe D, og at Italien og Spanien kom videre fra Gruppe C

Hollands nederlag til Danmark er dog stadig den største vinderkamp for os, mens England-Sverige var den største live betting-kamp indtil videre.

Tilføjelse fra Unibet*:

I Unibets Oddsafdeling er de ikke specielt glade for Sebastian Larsson...

Umiddelbart tegnede det ellers til en fin aften, da Sverige forleden slog favoritterne fra Frankrig i den sidste gruppekamp – men da Larsson i overtiden hamrende bolden i nettaget og cementerede den svenske 2-0-sejr, udløste han samtidig den Injury Time-forsikring, som Unibet* har kørt med gennem hele gruppespillet. Og det kostede en lille million danske kroner, der skulle tilbage i spillernes lommer

”Alle tabende væddemål på første målscorer, HT/FT og korrekt score gik tilbage til kunderne – fordi Sebastian Larsson ventede til det 91.minut med at score for svenskerne,” siger pressechef Per Marxen fra Unibet*.

”Injury Time-forsikringen kører gennem hele slutrunden, men det var første gang den kom til udbetaling. Men så skete det ellers også med et brag." 

”Mandag var vi heldige, da Mario Balotellis 2-0-mål for Italien blev scoret inden dommerens tillægstid, men tirsdag var heldet sluppet op – og med meget store indskud på især Karim Benzema som første målscorer, og mange cifferspil på fransk sejr med 1-0, 2-0 og 2-1, var det ensbetydende med den hidtil største ”forsikringspræmie” til spillerne.”