I aften (kl. 20.00) er der Hockey Night på TV2 Zulu med et lokalbrag mellem Rødovre Mighty Bulls og Herlev Eagles i Sumpen, som hallen i Rødovre kaldes. Ørnene har gode chancer for at overraske mod et mandefaldsramt hjemmehold - se Mike Larsens eksperttip og læs hans artikel om kampen.

Så er det tid til endnu en Hockey Night på TV2 Zulu - denne gang en fredag aften, når Rødovre Mighty Bulls møder rivalerne fra Herlev Eagles i et københavnsk lokalbrag. Der er vigtige point på spil i Metal Ligaen, hvor Rødovre Mighty Bulls kan lave et større hul ned til bundholdene, mens Herlev måske kan trække sig over stregen.

Kampen og eksperttips

Rødovre er nr 6 med 6 point ned til netop Herlev, der ligger under stregen som nr 9. Der er kun ét point op til 8.-pladsen, hvor Aalborg ligger. Dog har Aalborg spillet en kamp færre.

Mighty Bulls er skidt kørende for tiden med kun 2 sejre i de seneste 9 kampe - selv mod Gentoftes Unibet* Stars tabte man på hjemmebane. Herlev sejrede senest flot i Vojens efter overtid, så man fik igen kontakt med top8 holdene.

Rødovre mangler en del spillere til kampen pga skader og U20-VM, mens Herlev har stort set alle mand klar.

BetXperts ishockey-ekspert Mike Larsen har spilforslag til flere af fredagens kampe i Metal Ligaen: http://www.betxpert.com/ekspert/mike-larsen

Han har også et tip til TV-kampen:

 

Rødovre Mighty Bulls - Herlev Eagles 2 til odds 2,80 hos Sportingbet

Der kunne lure en mindre overraskelse i aften, da Rødovre Mighty Bulls mangler en del spillere. Rødovre er stærke på hjemmebane, men formstærke Herlev vil nok give sig 110% i et lokalbrag og bør have fine chancer. Læs tip-analysen her

Mike har et overskud på 16,00 units og en tilbagebetaling på 129% for de 55 kampe han er kommet med analyser på i denne nye sæson, der startede i slutningen af september. Samlet ligger Mike med en TBP på 114% efter 754 ishockeytips i sin karriere på BetXpert. 

Et kig på Rødovre Mighty Bulls

Rødovre har en stærk målmand i Sebastian Dahm, der har spillet en god sæson indtil videre. Han er dog faldet lidt i niveau over de seneste kampe, men han er en målmand, der hurtigt kan lukke modstanderen ude af kampen. Når det sker, skal Rødovres offensiv kun score ét mål for at vinde.

Defensivt lå man rigtig godt til med bare 2 mål imod pr. kamp, men på det seneste har man lukket 26 mål ind over 6 kampe, så man er oppe på ca. 3 mål imod pr. kamp.

Defensiven styres af svenske Mike Rådde, der nærmest kan kaldes dansker, da dette er hans 6. sæson i dansk ishockey. Ellers har man en masse unge talenter, og kan man holde på dem i fremtiden, så får man bygget noget stærkt op.

Specielt unge Matias Lassen er en spændende spiller, og han kunne ligne den næste dansker, der tager turen over Atlanten for at prøve at slå sig igennem i Nordamerika.

Offensivt har man en masse danske spillere, der er gode talenter, der har været lidt omkring for at få erfaring. Alderspræsidenterne er Martin Aage Nielsen og Jannik Karvinen på hhv. 29 og 28 år. Begge har stor rutine, som de kan trække på, og Karvinen har som regel været god for en del point.

Højbjerg tvillingerne er kommet hjem fra USA, hvor man ikke helt slog igen. Et par gode talenter, der er store forventninger til i fremtiden, hvis man kan holde dem i Rødovre.

Mikael T. Christensen er assisterende kaptajn og en rigtig kriger på isen, hvor han er rigtig god til at stresse modstanderne til at lave fejl. En god center, der ville pynte i de fleste klubber i Danmark. 

Et kig på Herlev Eagles

Herlev har et spændende hold, men man kan ikke tiltrække de helt store profiler, da økonomien ikke er den store i klubben. Man kæmper med 3 andre sjællandske hockeyklubber samt nogle større fodboldklubber om de samme penge, og man må bare erkende, at man bliver mere eksponeret i foldboldverdenen.

Herlev har en spændende målmandsduo i Martin Jørgensen og Trevor Koenig, hvor Jørgensen ser ud til at blive spillet i stilling til at være førstemålmand næste sæson. Koenig er en god læremester, og det er tydeligt at se, at Jørgensen er blevet bedre de seneste sæsoner.

Defensiven styres af Henrik Nordin. der er en af de bedre defensive spillere, der har været i den danske liga. Ikke nok med, at han styrer defensiven med hård hånd, så er han også rimelig farlig, hvor det er blevet til ét mål i denne sæson. Derudover har man den tidligere landsholdsspiller, Nicklas Hansen, der dog ikke har spillet lige så godt, som han har gjort tidligere.

Ellers er det unge spillere, der er i defensiven ved Herlev i denne sæson. De gør det godt, og de spiller meget simpelt ud af zonen og forsøger ikke at lave så mange fejl. Man har lukket 53 mål ind over 18 kampe, hvilket ikke er så dårligt endda. Kigger man på hele ligaen, så har et hold som SønderjyskE, der ligger nummer 1 lukket flere mål ind.

Offensivt har man flere gode spændende spillere, men man er ikke just et hold, der laver masser af point. Det er nok meget godt symboliseret ved, at topscorer er Antti Hölli, der har lavet 13 point i 18 kampe, mens nummer 2 er Curtis Leinweber, der ligger med 11 point. Ellers er det unge Mikkel Sørensen, der ligger nummer 3 på deres interne pointliste med 9 point.

Man har et godt hold offensivt, men man har arbejdet en del for at finde den rette sammensætning af kæder, og det har kostet nogle point her og der. Dog har man spillet godt på hjemmebane, hvor man har drillet flere hold.

Der må være flere point i spillere som Jonas Sass (8 point i 17 kampe), Guillaume Doucet (7 point i 18 kampe) og Sebastian Svendsen (4 point i 17 kampe). Svendsen er holdets dårligste spiller, når det kommer til +/- statistikken, da han ligger på -13. Han har været på isen i 13 mål mere imod, end holdet har scoret mens han var på isen.