Mandagsbraget fra Premier League er et møde mellem Birmingham-baserede Aston Villa og Londonklubben Tottenham Hotspur. Det er også en slags danskermøde - mellem Spurs-manager Frank Arnesen og Villa-målmand Thomas Sørensen. Hvem vinder? Aston Villa er klar favorit, men mangler nogle markante midtbanefolk. Steen Jessen, BetXperts PL-mand, aner derfor en overraskende udesejr - til odds 4,33.

Læs analysen hér:

http://www.betxpert.com/ekspert/eng/#42914

I det følgende går vi bag om Tottenham:

Frank Arnesen arbejder hårdt i Tottenham Hotspur. Efter sit skifte fra PSV, har den danske manager gjort sit til at strømline den hæderkronede, men i de senere år kronisk underpræsterende London-klub.

Således fløj han i sommer den franske landstræner Santini over kanalen - måske for at skabe en Wenger-effekt a lá arvefjenden Arsenal... Men den forfinede franske næse brød sig ikke om lugten i det dansk-engelske bageri og tog hjem igen. Officielt pga problemer i familien; reelt nok fordi han
ikke brød sig om magtfordelingen i Spurs. Altså: Santini syntes, Frank A. blandede sig for meget i kokkeriet.

Tjah. Det var nøjagtigt derfor Frank tog væk fra PSV - fordi han ikke følte han fik lov til at blande sig nok! I øvrigt viser Arnesens generalieblad, at det måske godt kan betale sig at lade ham have stor indflydelse på spillerindkøb, etc. Han var således manden, der hentede både Romario og Ronaldo til PSV.

Santinis efterfølger blev Martin Jol. Hvem? Tjah, Jol blev hentet til Spurs i juli som assistenttræner efter 6 år som cheftræner i hollandske Waalwijk. Han er selvfølgelig Arnesens valg - de kender hinanden fra Holland. I øvrigt nok endnu en grund til Santinis utilfredshed; at han ikke selv måtte vælge sin hjælpetræner.

Men har der så været en Jol-effekt? Ikke umiddelbart. Spurs fortsætter det spil, som har været kendetegnende i et stykke tid, dvs et ofte fremragende angreb og en mildt sagt anløben defensiv.

Tottenham har nu tabt 5 ligakampe i træk - har dog vundet 2 pokalkampe - senest i sidste weekend, hvor det hjemme på White Hart Lane blev til et nederlag på 4-5 til det hold, man ALLERMINDST vil tabe til: Arsenal.

9 mål i een kamp. Medmindre man er Spurs-fan, var det sådan set en god dag for fodbolden. Jep, der blev begået graverende forsvarsfejl, men underholdende var det. Dvs, hvis man ikke hedder José Mourinho, humorforladt Chelsea-træner, der kaldte kampen en skændsel for fodbolden.

I hvert fald var arvefjende-opgøret endnu en bekræftelse af, at der er problemer i Tottenhams defensiv. Som ellers ironisk nok aldrig har været bedre end i år! Spurs har nemlig skilt sig af med alle de afdankede tyske og italienske primadonnaer, der løb rundt og spillede fandango til en skyhøj hyre. Nu råder man over store talenter som centerforsvarerne Ledley King og Anthony Gardner, begge i omegnen af det engelske landshold - og udenlandske klipper som Pamarot (ex-Nice), marokkanske Naybet (ex-Deportivo) og svenske Erik Edman. Og såmænd også de rutinerede Richards og Buncjevic.

Men der har været en del skader, især har Gardner været meget ude, og bortset fra de nævnte, består Spurs´ defensive stab udelukkende af helt unge og grønne folk.

På midtbanen har der også været problemer: Spurs råder over notabiliteter som Simon Davies, Jamie Redknapp og Atouba, men de 2 første har ikke været på toppen og bruges mest som indskiftere, mens Atouba har været skadet.

Angrebet strutter til gengæld uimodståeligt af klasse: Kanoute, Keane, Defoe...

Med andre ord: Der er masser af potentiale i Tottenham, men også masser af problemer. Nok at tage fat på for en foretagsom manager. Lige noget for Frank Arnesen!