Dette er en tidligere optakt. Leder du efter optakten til Håndbold VM 2017 for kvinder, kan den læses her

Håndbold-EM for damer 2016 i Sverige står for døren (4. - 18. december). I denne optakt kigger vi på odds, vurderer Danmarks chancer og finder flere solide spilforslag.

De danske håndboldherrer endte med sølv om halsen sidste gang, et dansk landshold spillede en slutrunde på svensk grund. Forventningerne til de danske håndbolddamer er dog - med god grund - knap så høje.

Danmark er skadesramt og spås ikke de store chancer på trods af en overkommelig indledende pulje.

Til gengæld er vores norske naboer igen storfavoritter til at snuppe guldet. Men hvad med russerne, der hentede OL-guld i Rio?

Og hvad med Holland, der nu har den tidligere FCM-træner, Helle Thomsen, ved roret? Sverige, Frankrig og Spanien skal også nævnes, når vi snakker medaljekampen. 

Chipurin kigger på det hele i denne optakt.

Kan Danmark overraske alt og alle?

Efter et VM på hjemmebane med problematikker både på og udenfor banen er forventningerne til Klavs Bruun Jørgensens mandskab dalet i en sådan grad.

Den officielle målsætning er en top12-placering, men under Møbelringen Cup kunne man fornemme på holdet, at de selvfølgelig har sat næsen op efter lidt mere - specielt taget deres overkommelige indledende pulje in mente. 

De danske håndboldkvinder stiller op med hele seks slutrundedebutanter. Det er altså et noget uprøvet og amputeret dansk mandskab, der skal forsvare de rødhvide farver ved EM i Sverige.

Holdets tidligere anfører, Line Jørgensen, og Rikke Poulsen er begge ude med skader, mens rutinerede kræfter som Burgaard, Nørgaard og Gravholt simpelthen er fravalgt. De mange fravær betyder, at der hviler et stort ansvar på de få rutinerede spillere, der er tilbage på det danske holdkort.

Det er bl.a. Stine Jørgensen, Maria Fisker, Sandra Toft, unge Anne Mette Hansen og Stine Bodholt, som virkelig skal spille på et højt niveau, hvis Danmark skal i nærheden af en semifinale.

Danmark ender som gruppevinder til odds 1,85 hos Danske Spil*

Danmark er dog havnet i en forholdsvis overkommelig pulje, hvor der er muligheder for at gøre rent bord.

Ungarn ligner på forhånd den klart sværeste modstander i gruppen, men har et par vigtige spillere ude med skade, mens et generationsskifte hos Montenegro gør, at de ikke bør kunne volde Danmark de store problemer.

 Gruppens sidste deltager er Tjekkiet, som må betegnes som det klart svageste mandskab.

Se Chipurins spilforslag på dansk succes i gruppespillet (Oddset er slashet, men stadig lidt værdi hos både Danske Spil* og Unibet*)

Danmark krydser klinger med en forfærdelig svær pulje i mellemrunden, hvorfor det kan blive altafgørende at få fire point med videre fra den ordinære pulje.

Norge og Rusland bør blive 1 og 2 i gruppe D, mens det sidste hold kunne ligne Rumænien, som de fleste danskere stadig har mareridt om, da Neagu og co. slog danskerne ud ved VM på dansk grund sidste år efter forlænget spilletid. 

Meget skal altså flaske sig, hvis Danmark skal have en chance for at ende blandt semifinalisterne. Ender danskerne i top 4 ved EM, giver Danske spil* odds 3,50  

Og hvis jeg skal give svar på overskriften: Kan Danmark, som forventet, få fuld plade i gruppespillet, kan det blive en spændende slutrunde, selvom mellemrunden er rigtig besværlig. Jeg kan godt se dem ende som tréer i mellemrunden og derved ende i kampen om 5. pladsen ved EM, hvilket vil være klart over forventning.

EM i kvindehåndbold 2016: Odds og tips

Hold øje med tips gennem EM-slutrunden fra BetXperts to håndboldeksperter.

Chipurin

Matias Mortensen

Kigger vi på vinderodds på slutrunden, så er Norges slutrundens største favorit til at ende med guldet, også selvom holdet mangler deres verdensklasse stregspiller Heidi Løke.

Rusland følger efter Norge, men er skidt stillet på målmandsposten, og så har Bliznova droppet landsholdskarrieren. Derefter er der et stykke ned til de nærmeste konkurrenter, men umiddelbart er der intet interessant værdimæssigt. 

Værdien skal derimod findes på specials. Se mere under oddslisten her.

Vinder af EM i damehåndbold 2016

  Bookmaker
Norge 2,75
Danske Spil
Rusland 4,00
Danske Spil
Sverige 11,00
Danske Spil
Frankrig 11,00
Danske Spil
Holland 13,00
Jetbull
Spanien 15,00
888sport
Danmark 18,00
888sport
Rumænien 22,00
Danske Spil
Ungarn 34,00
Bet365
Tyskland 41,00
Bet365
Polen 76,00
Unibet
Montenegro 100,00
Danske Spil
Kroatien 125,00
Danske Spil
Serbien 200,00
Danske Spil
Slovenien 501,00
Bet365
Tjekkiet 1001,00
Bet365

Værdien er på Holland

Værdi finder vi bl.a. ved sidste års VM helt store overraskelse, Holland, der chokerede hele håndboldverden ved at nå finalen, hvor Norge dog var overmagten. En præstation, der gav genlyd i det orangeklædte land, hvor håndbolden uden tvivl har fået et kæmpe boost.

 

Ved sommerens OL var Holland utroligt tæt på at gengive finalebedriften, men et étmålsnederlag til Frankrig slukkede den hollandske finaledrøm. I bronzekampen havde man (igen) ikke en chance mod Norge, som vandt med 36-26.

Siden sommerens OL er den tidligere FCM-træner, Helle Thomsen, blevet udnævnt som ny hollandsk landstræner. Hendes kvaliteter som træner er indiskutable. Bare tag et kig på FCMs pokalskab, som hun har fodret igennem de seneste mange år med danske og internationale titler.

Holland har en virkelig stærk trup med store internationale profiler. Nycke Groot, Estavana Polman, Laura van der Heijden og Tess Wester. Holdet virker sammenspillet og oser virkerlig af selvtillid, når de spiller håndbold.

[Holland ender over Sverige til odds 2,10 hos Unibet*]

Alternativt spil: Holland vinder gruppe B til odds 2,50 hos Unibet*. Bet365* med 2,40. 

Sverige spiller på hjemmebane og kan selvfølgelig forvente at spille for fulde huse, som er en klar fordel. Men kan landstræner Henrik Signell få svenskerne helt op i verdenstoppen? Det virker ikke sådan. Før slutrunden står jeg i hvert fald med en del spørgsmålstegn omkring den trup, som er blevet udtaget:

  • Hvorfor er den rutinerede og nykåret CL-mester Linnea Thorstensson røget ud blandt reserverne?
  • Hvorfor er storspillende Ulrika Toft Hansen ikke udtaget, når Linn Blohm kæmper med en fodskade og ikke har spillet vildt mange minutter for hendes klubhold i efterårssæsonen?
  • Hvordan kommer Nathalie Hagman til at præstere ovenpå en noget svingende sæson i NFH?

Isabella Gullden er uden tvivl holdets største stjerne, og der hviler et kæmpe pres på hendes skuldre. Præsterer hun ikke, kan det blive en skuffende turnering for hjemmeholdet. 

Selvom vi før har set slutrundehjemmehold ride på en bølge af succes, som fx. Serbien tidligere har gjort, så tror jeg ikke, dette bliver slutrunden, hvor Signells tøser kommer til at overraske.

NB: Specials lægges ikke op som officielle spilforslag, da udbuddet er for lille.

Flot spil på Stine Jørgensen 

Flere bookmakere tilbyder en helt række spændende specials på slutrunden. Danske Spil* har naturligvis lavet en del specials på Danmark, hvor vi har fundet flere interessante. 

Stine Jørgensen scorer over 38,5 mål under slutrunden

Danske Spil* tilbyder flotte odds 8,50 på en målrig slutrunde af den danske anfører. CV: 14-15%

Stine Jørgensen har haft en sublim sæson for klubholdet FCM med succes på den nationale samt internationale scene. På landsholdet har hun stort set samme rolle, som hun har på klubholdet. Der hviler nemlig et stort ansvar på anførers skuldre.

Hun er Danmarks bedste skytte og må forventes at have en del billetter offensivt. Samtidigt er hun det klare førstevalg fra 7-meterpletten, hvilket også var tilfældet ved VM slutrunden sidste år.

I den danske liga har hun snittet godt og vel 7 mål pr. kamp dette efterår. 64 mål i bare 9 kampe er en flot total. I Champions League har hun nettet 28 mål i 5 kampe, hvilket ikke er langt fra 6 mål pr. kamp. Ved VM i Danmark '15 scorede hun 48 mål i 9 kampe. Kan hun holde det flotte snit, kan vi stå med et rigtig gunstigt odds. 

Danmark kommer som minimum til at spille seks kampe ved slutrunden. Ender Danmark i en semifinale giver det otte kampe i alt, mens en 3. plads i mellemrunden kan give syv kampe i alt, da der også bliver spillet om 5. pladsen ved EM.

Montenegro med offensive mangler

Montenegro har, som tidligere nævnt, igangsat et generationsskifte, hvorfor de specielt offensivt kan få det svært. 

Hold øje med holdtotaler på det montenegrinske landshold. Holdet har udeladt storskytten Katarina Bulatovic, som igennem de seneste mange har lavet mål på samlebånd for Montenegro. Hendes skudkraft bliver en stor mangelvare for dem.

Desuden er holdets bedste kontraspiller, Jovanka Radicevic, heller ikke med til slutrunden. Jovanovic er desuden heller ikke med. Raicevic er eneste verdensklassespiller tilbage i den montenegrinske bagkæde - det bør være muligt at lukke ned for hende. 

Det er altså et amputeret landshold, som møder ind til slutrunde i Sverige. Derfor bør det være fordelagtigt at kigge mod et underspil på Montenegros holdtotal i deres gruppekampe. 

Byd endelig ind med kommentarer, spørgsmål og spiltanker, så vi kan få en masse debat.

OPDATERING MED NYE SPILFORSLAG: 

Frankrig ender over de svenske værter til odds 1,92 hos Nordicbet*

Frankrig spillede et stort OL, hvor de endte med sølv om halsen. Sverige spiller på hjemmebane, men mangler flere profiler og kan ende med at skuffe. Værdien er helt klart på Frankrig.Læs spilforslaget her.

Vyakhireva ender som russisk topscorer til odds 2,37 hos Bet365*

Vyakhireva er straffekastskytte og forventes at få mange minutter både på højreback og højrefløj. Selvom Vyakhireva ikke er den store skytte, når hun spiller i bagkæden, så bør hun have gode mulighed for at blive russisk topscorer. Læs spilforslag her.

Norge ender i top 4 til odds 1,40 hos Bet365*

Norge er storfavoritter til guldet og bør have gode muligheder for at ende i semifinalerne.
Selvom holdet mangler Løke, så ligner deres vej til semifinalen forholdsvis overkommelig - specielt pga. deres fremragende keepere og bagspillere.Læs spilforslaget her.