Det er musikbranchens svar på Oscars og den røde løber bliver gjort klar til at tage imod alle de fornemme musikstjerner, når de prestigefyldte Grammy-statuetter skal uddeles den 6. februar. Se de bedste odds for Grammy Awards 2023 i vores optakt.

Det bliver i den grad Ladies Night ved årets store Grammy Awards, da megastjerner som Taylor Swift, Adele og Beyoncé er blandt de kunstnere med flest nomineringer.

Det store prisshow bliver afviklet natten til mandag den 6. februar med den populære Trevor Noah som vært til at styre løjerne. Bookmakerne står med klar med skarpe odds for de store priser.

Grammy Awards 2023 bliver den 65. i rækken, og mon ikke det denne gang bliver de kvindelige kunstnere, der kommer til at brillere ved gallafesten.

Særligt Adele skal være klar til at indtage scenen med storhittet ´Easy on Me´, der spås gode chancer forat vinde prisen for Song of the Year.

Men der kan blive kamp om Grammy-statuetterne og vi skal også holde godt øje med Beyoncé, der har stor succes med hendes seneste album Renaissance, der er favorit til vinde en Grammy for Album of the Year.

Grammy Awards 2023 odds

Song of the Year - udvalgte odds Højeste odds Bookmaker
Easy on Me (Adele) 2,00
All Too Well (Taylor Swift) 4,00
As it Was (Harry Styles) 4,50
Break my Soul (Beyoncé) 13,00
About Damn Time (Lizzo) 17,00

Album of the Year - udvalgte odds Højeste odds Bookmaker
Renaissance (Beyoncé) 1,85
30 (Adele) 3,75
Harry´s House (Harry Styles) 4,50
Mr. Morales and The Big Steppers (Kendrick Lamar) 15,00
Un Verano Sin Ti (Bad Bunny) 21,00

Se også bookmakernes bedste kampagnetilbud 

Record of the Year - udvalgte odds Højeste odds Bookmaker
Easy on Me (Adele) 1,90
As it Was (Harry Styles) 3,10
Break my Soul (Beyoncé) 7,00
Bad Habit (Steve Lacy) 9,00
About Dawn Time (Lizzo) 13,00

Danske vindere af Grammy Awards

Der har igennem årene været flere danskere, der har fået æren af at modtage en Grammy; f.eks kunne fik Bent Fabricius-Bjerre en meget fortjent Grammy for "Alley Cat" tilbage i 1963 for Best Rock and Roll Recording.

I 2017 var Lukas Graham nomineret i hele tre kategorier for ´7 years´; Record of the Year, Song of the Year og Best Pop Duo/Group Performance. Det blev dog ikke til en pris til Lukas Graham, da det i stedet blev Bruno Mars, som kunne lade sig hylde som den store vinder det år.

Seneste danske Grammy-vinder var Frederik Thrane, der i 2021 var producer på Bad Bunny´s album YHLQMDL.

Grammy Awards: Sidste års vindere

Der er et hav af forskellige kategorier ved Grammy Awards, hvor der skal uddeles hele 91 priser.

Ser vi på listen over sidste års vindere, så havde bl.a Foo Fighters med Dave Grohl en god aften og hentede Grammys for Bedste Rock Album og Bedste Rock Sang.

Olivia Rodrigo skulle også op og holde takketale et par gange i løbet af aftenen, da hun fik Grammy-statuetter for Best New Artist samt Best pop vocal album.

Sidste år gik de største priser til Jon Batiste for albummet´ We Are´, mens Silk Sonic med deres monsterhit ´Leave the Door Open´ blev belønnet med både Record of the year og Song of the year.

Ofte stillede spørgsmål

🔎 Hvornår holdes Grammy Awards 2023?
Man skal være lidt af en natteravn for at følge det store show, da årets Grammy Awards bliver afholdt mandag den 6. februar 2023 kl 01.00 - 04.30 (dansk tid).

🔎 Hvor afvikles Grammy Awards?
Det store show foregår i Staples Center, Los Angeles. Udover alle stjernerne og en masse takketaler vil der som altid være en række musikoptrædener undervejs. Det er igen komikeren Trevor Noah, der er vært for årets prisuddeling.