Sponsoreret indhold fra Betsafe

De græske banker har smækket kassen i, og forude venter der grækerne en skæbnesvanger folkeafstemning om landets økonomiske fremtid. Hos Betsafe lyder vurderingen, at grækerne går med til sparekravene fra de internationale kreditorer, og landet forbliver i Euro'en. 

Det er få mennesker, der har været mere i fokus i 2015 end den græske premierminister Alexis Tsipras. Den kontroversielle venstrefløjspolitiker har i disse dage travlt med at opfordre grækerne til at stemme nej på søndag, hvor sparekravene fra landets kreditorer skal til folkeafstemning. Hos Betafe lyder vurderingen dog, at befolkningen trodser premierministeren, og at landet forbliver et euroland, uanset hvad resultatet af weekendens afstemning bliver. Bookmakeren betaler blot pengene 1,20 gange igen, hvis Grækenland stadig er en del af det europæiske valutafællesskab ved årsskiftet.

"Grækerne er meget afhængige af indtægterne fra turisme, og derfor gør usikkerhederne om landets økonomi også ekstra ondt i disse måneder. Grækenland har fået adskillige chancer for at rette op på den finansielle situation, men vores vurdering er, at EU vil strække sig endnu længere for, at Grækenland forbliver i samarbejdet. Alt tyder på, at konsekvenserne for EU's samlede økonomi ved et græsk euro-exit simpelthen er for store til, at unionen vil tillade det," siger Thomas Holm, der er oddssætter hos Betsafe, og fortsætter:

"Når det er sagt, så er det ikke en ligegyldig folkeafstemning. EU ønsker at se en græsk vilje til at få styr på økonomien, og på trods af Tsipras opfordringer om det modsatte, så mener vi stadig, at grækerne stemmer ja til sparekravene. Alvoren er gået op for grækerne, og da landets banker i denne uge lukkede, fik folkeafstemningens ja-fortalere virkeligt vind i sejlene," lyder det fra Thomas Holm.

Er Grækenland fortsat en del af Euro-samarbejdet d.31.12.2015? 
Ja 1.20
Nej 4.00

Hvad bliver resultatet af den græske folkeafstemning d. 5 juli?
Ja (Det græske folk accepterer EUs forslag) 1.40
Nej (Det græske folk accepterer ikke EUs forslag) 2.70

Find spillet på www.Betsafe.dk Betsafe.dk> under Politik & Finans