BetXperts tennisekspert, klaus f, er klar med en optakt til årets tredje Grand Slam-turnering, der starter søndag den 27. september. 

Et French Open i slutningen af september, der går ind i oktober måned, ville de færreste mennesker nok have troet på, hvis nogle havde fortalt dem det i begyndelsen af 2020. Covid-19 har raseret tennisprogrammet, og det betyder, at Nadal skal ud og forsvare sin titel i den franske hovedstad på nogle kolde efterårsdage. Bliver det så ligesom US Open? Ikke hvis man skal tro arrangørerne, der vil tillade tilskuere på lægterne. Dog et begrænset antal, men det vil uanset føles anderledes for spillerne, der kommer fra tomme tribuner på Flushing Meadows i New York.


Corona har dog allerede floreret blandt de potentielle deltagere, da fire spillere er sendt ud af kvalifikationsturneringen, fordi de har testet positiv for Covid-19. En voldsom start for de franske arrangører, og man tør næsten ikke forestille sig, hvad der kan ske fremadrettet, når disse positive test er kommet inden turneringen overhovedet er gået i gang.

Odds på French Open 2020

Herunder finder du odds på, hvem der vinder mændenes French Open. Rafael Nadal er forhåndsfavorit, men klaus f tror ikke på Nadal i år. Det får du begrundet længere nede i optakten. 

Hvem vinder herrernes French Open? Højeste odds Bookmaker
Rafael Nadal 2,00
Dominic Thiem 4,00
Novak Djokovic 4,00
Daniil Medvedev 31,00
Stefanos Tsitsipas 34,00
Alexander Zverev 41,00
Stan Wawrinka 61,00
Diego Schwartzman 67,00
Marin Cilic 101,00
David Goffin 101,00
Milos Raonic 101,00
Denis Shapovalov 101,00

Odds er senest tjekket tirsdag den 22. september klokken 09.47. 

Præsentation af favoritterne

Nedenfor kan du læse klaus f's præsentation af de største forhåndsfavoritter til titlen. 

Kongen af Roland Garros

Rafael Nadal har ikke spillet meget tennis i år. Hvis man tolker på spanierens kommunikation under pandemien har det været tydeligt, at de menneskelige og samfundsmæssige konsekvenser af Covid-19 har fyldt langt mere end sporten. Derfor var det en noget rusten Nadal, der dukkede op i Rom i sidste uge. De første par kampe gik godt, men i kvartfinalen tabte han mod Diego Schwartzman. En spiller, der aldrig havde slået Nadal før. Samtidig kan man frygte for spanierens favoritværdighed i Paris, når det bliver på så langsomme betingelser, som det efterårslignende vejr vil medføre. Den spanske legende har brug for sol og varme, så han får det optimale ud af sit topspin. Et meget godt eksempel var i 2018, hvor han faktisk mødte Schwartzman ved French Open. I de tunge betingelser kom argentineren op med et sæt og et break. Kampen blev afbrudt på grund af regn, og da de kom tilbage, og solen brød frem, var Nadal uovervindelig. Der er samtidig introduceret nye bolde, der angiveligt skulle være langsommere end de originale. Og så kommer Nadal ikke med flere titler i bagagen, som han plejer op til turneringen. Han kommer med tre kampe siden første marts, hvor et af dem er et nederlag.

Den kontroversielle verdensetter

I optakten til US Open skrev undertegnede en overskrift, der hed ”den kontroversielle Djokovic”. Det holdt meget godt stik, da han blev smidt ud i kampen mod Busta, efter han ramte en linjedommer med en bold. Hvor efterlader det Djokovic? I sidste uge i Rom var han skrøbelig. Han tabte sæt mod Koepfer og burde have tabt sæt til både Ruud og Krajinovic. Men serberen har kæmpet sig igennem, og står nu i finalen, der spilles i dag (mandag kl. 17, red). Djokovic har en psyke, hvor det bedste ofte kan komme frem i ham, hvis han føler, det er verden mod ham. Og det tror jeg, at han vil føle, sådan som verdenspressen er efter ham i disse dage. Han skændes med dommere i kampe og er generelt meget verbal. Det er rebellen Djokovic. Ham, der tog Federer ned fra to matchbolde i schweizerens baghave i Wimbledon 2019-finalen. Det er i min optik den bedste version af Djokovic, når det gælder om at omsætte det til resultater. US Open var en brat opvågning for ham, og jeg tror, at vi kommer til at se en rebelsk og frygtindgydende serber i Paris.

Bejleren til tronen

Dominic Thiem skal nævnes i alle Grand Slams fremadrettet. Østrigeren har med sin titel i New York krydset en milepæl i karrieren. Han er verdens nummer to på grus, og måske er han verdens bedste lige nu. Det helt store spørgsmål er, om Grand Slam-titlen ved US Open for en uge siden er en fordel eller en ulempe for hans chancer i Paris. På den ene side har han haft et ekstremt hårdt US Open – mentalt såsom fysisk. Det var en hård udfordring at være i en corona-boble for alle spillerne. Og på banen var de sidste par kampe voldsomme for Thiem. Især finalen, hvor han fik kramper må have kostet på fysikken. Nu venter der et helt nyt underlag i en helt ny turnering. Og han kommer ind til Roland Garros uden én eneste gruskamp i benene. Omvendt, så har han fået den mentale ballast, der skal til at vinde et French Open. Han har nu de ekstra procent selvtillid, der måske manglede ved finalerne mod Nadal de sidste par år. Og så har han stærkt momentum. Hans form er i top modsat Nadal og Djokovic, der langsomt er ved at finde den. Og som hans tidligere træner Bresnik har udtalt i forhold til udfordringerne fra at gå fra hard court til grus: ”Thiem bruger cirka en halv time på det”. Derfor er det noget af et tveægget sværd, man står med, når Thiems chancer skal vurderes i forhold til French Open.

De andre aspiranter

Alexander Zverev bør nævnes qua hans finale ved US Open. Men set i lyset af, at han var oppe 2-0 i sæt og break i tredje sæt og kunne serve for kampen i femte sæt, så frygter jeg, at tyskeren har nogle ar på tennissjælen, der ikke heles med det samme. Han er utvivlsomt stærk på grus, men oplevelsen i New York vil hænge som en skygge over ham i et stykke tid.

Hvad angår Stefanos Tsitsipas, kan man nærmest postulere det samme. Grækeren har det med at tage nederlag ekstra tungt, hvilket han ikke er bleg for at indrømme. Og han kommer med et af de værste nederlag i Grand Slam-historien. Tsitsipas havde seks matchbolde og en 5-1-føring i fjerde sæt mod Coric, men smed det hele væk. Han var også skidt spillende i Rom i sidste uge, hvor han tabte mod Jannik Sinner.

Daniil Medvedev er normalt glad for grus, men russeren har brug for relativt hurtige betingelser til sit spil. Det tror jeg ikke, at han får i Paris i september og oktober. Det vil hæmme hans spil i min optik. Og samtidig kommer han med et skuffende nederlag til Thiem i semifinalen i New York, hvor han ikke magtede at vinde sæt.

Stanislas Wawrinka bør vel nævnes af respekt for hans titel i Paris, men den efterhånden aldrende schweizer har ikke fysikken til at gå hele vejen efter min mening. Han trak sig fra turneringen i Prag og blev blæst ud af banen af Musetti i Rom. Alt skal flaske sig, hvis Wawrinka skal gå langt i Paris.

En mand, der lige har slået Nadal, skal nævnes i en optakt til Roland Garros. Diego Schwartzman har som tidligere nævnt haft Nadal i torvene i den franske hovedstad. Og det var netop i de betingelser, som vejret foreskriver de 14 dage i Paris. Argentineren spiller finale i Rom i dag (mandag eftermiddag, red) og bør derefter trække sig fra Hamburg, der begynder i morgen (tirsdag, red). Hvis han får seks dages pause og kommer med det momentum, han har fra Rom, så kan han blive rigtig farlig.

Dark horses

Casper Ruud fra Norge viser noget sensationelt spil i disse dage. I semifinalen i Rom havde han sætbold mod Djokovic. Han har slået Berrettini, Cilic og Khachanov i sidste uge. Og mon ikke han befinder sig godt i de skandinaviske vejrbetingelser i Paris.

Roberto Baustista Agut burde måske stå under aspiranterne, men han har ikke præsteret nok på grus til det. Spanieren er også lige blevet far, så han vil nok have fokus andetsteds i disse dage. Men han har det, der skal til i forhold til at gå langt i en Grand Slam.

Denis Shapovalov bliver ved med at forbedre sig under sin nye træner Youzhny. Canadieren var i sidste uge ét parti fra en finale i Rom mod Djokovic efter at have besejret nogle stærke navne på vejen. Han har udviklet sit spil på grus og spiller generelt mere klogt nu. Han kan godt lave ravage i feltet.

Felix Auger-Aliassime demonstrerede i New York, at han godt kan være med på den største scene. Den unge komet fra Canada har topniveauet til at drille de fleste. Man kan dog godt frygte, at spillet kommer til at gå for langsomt for ham i Paris.

Spilforslag

Nadal kan sælges til omkring odds 2 på Betfair* Spillebørs. Det er i min optik et godt spil, ligesom det var at sælge Djokovic ved US Open. Der er så mange faktorer, der er taget ud af normalen, hvorfor French Open 2020 bestemt ikke er ligesom alle andre Grand Slams i Paris. Nadal kommer uden momentum og kampe i benene. Han får langsommere betingelser qua vejret. Det tilsammen gør, at han ikke skal have op til 50 procent chance for at slå feltet bestående af 127 spillere.

Nadal vinder ikke French Open: Odds 1,95 hos Betfair* Spillebørs

BetXperts tennisekspert tror ikke på, at gruskongen Rafael Nadal får en 13. titel i Paris i denne omgang. Oddset er fratrukket fem procent i kommission.

Dominic Thiem kan være udslidt efter US Open, men jeg hælder til, at de 14 dages pause efter US Open har været tilstrækkeligt. Og rammer han topniveau, er han måske verdens bedste spiller lige nu. Han vil komme ind med en anden selvtillid til French Open i forhold til tidligere. Han vil også vide, at hans to største konkurrenter (Nadal og Djokovic) er mere sårbare end nogensinde før. Odds omkring 5 på Betfair-børsen er spilbart i min optik.

Dominic Thiem vinder French Open: Odds 4,80 hos Betfair* Spillebørs

Tenniseksperten tror på, at Dominic Thiem kan tage sin Grand Slam-titel nummer to i træk ved Roland Garros. Oddset er fratrukket fem procent i kommission. 

Jeg rører ikke Djokovic, da jeg synes markedet rammer rigtigt med et odds omkring 4 på serberen.

De andre aspiranter og dark horses er simpelthen for langt fra de tre favoritter niveaumæssigt, så dem ser jeg lige nu ingen værdi i.