Holder Leicester hele vejen og vinder Premier League, må bookmakerne grave dybt i lommerne for at udbetale. Odds er nu faldet fra 5.000 til 3. Vi har spurgt bookmakerne om fænonemet Leicester.

Forestil dig lige at have sat en flad halvtredser på Leicester før sæsonstart til odds 5.000.

Det ville ikke være noget dårligt udgangspunkt at have før de sidste 13 kampe i Premier League. Her er stillingen den, at Leicester fører med fem point ned til Tottenham og Arsenal. Og efter weekendens imponerende 3-1 triumf ude mod Manchester City er Leicester for første gang blevet bookmakernes favorit til titlen. Sammen med Arsenal giver de nu kun pengene 3 gange igen.

Der skulle dog gå længe, før oddsene på Leicester for alvor faldt. Fra sæsonstarten kunne man få odds 5.000 hos Unibet* og langt ind i sæsonen var prisen stadig meget høj, da eksperter såvel som bookmakere blot ventede på, at Leicester ville knække. I november kunne man således stadig få odds 1.000 hos engelske Sky Bet. Og indtil for 14 dage siden var Leicester i odds 9 på det danske marked.

Skulle Kasper Schmeichel og Leicester gå hele vejen, kommer det til at koste nogle skillinger, bekræfter både Nordicbet*, Danske Spil* og Unibet* til BetXpert.

"Det er klart Leicester, som vil gøre mest ondt på os. Vinder Schmeichel og co. vil det pt give cirka to millioner i gevinst til Oddset-spillerne. Så det vil være en betragtelig økonomisk lussing, siger Hans-Henrik Busk Stie, content manager, ved Danske Spil*.

To Oddset-spillere bider negle

Danske Spil* tilbød før sæsonen odds 2.000 for Leicester-guld. Det er der blot to Oddset-spillere, som har spillet på. Men gennem hele sæsonen er indsatserne væltet ind. Hans-Henrik Busk Stie mener, at de har været for sene til at anerkende holdets præstationer.

"Ja, der er nok ingen tvivl om, at vi har været for længe om at anerkende Leicesters reelle niveau. Som hold har de sæsonen igennem præsteret på et utroligt højt niveau uden de – på papiret - helt store stjernespillere," siger han.

Står det til Danske Spil*, ser de helst, at Manchester City løber med titlen. 

"Manchester City vil være det bedste økonomiske resultat set for Danske Spil*. Både Arsenal og Tottenham er også blevet spillet pænt i løbet af sæsonen. Christian Eriksen og Tottenham vil pt. give Oddset-spillerne en halv million i gevinst," siger han. 

Også hos Nordicbet* vil en Leicester-triumf give nogle smæk. Her tilbød de odds 3.000 før sæsonstart.

"Et Leicester-mesterskab vil også gøre rigtig ondt på os. Det er klart det hold, som vi vil tabe mest på i rækken," siger Tonni Munk Jensen, oddssætter hos Nordicbet*.

Unibet*: Forfriskende hvis Leicester vinder

Hos Unibet* havde man odds 5.000 på Leicester inden sæsonstart. Her tvivler man dog på, at det vil betyde det helt store, hvis de gik hele vejen.

"Selvfølgelig gør det ondt, hvis man skal udbetale til nogle afsindigt høje odds, men jeg tror nu, det er begrænset, hvor mange tunge indskud, vi har fået på Leicester til odds 5.000," siger Unibets presseschef Per Marxen og forklarer, at fanbasen uden for Englands grænser ikke er stor på et hold som Leicester. Det smitter af på indsatserne.

Typisk er det hold som Manchester United, Liverpool og Chelsea, der er de mest spillede klubber. Umiddelbart vil han dog vurdere, at det er et helt andet hold, hvor der økonomisk er mest på spil for Unibet*.

"Hvis Tottenham løber med mesterskabet, så tror jeg, det bliver dyrt, for der er så mange Spurs-fans i Norden," siger han og påpeger, at man længe har kunnet score tocifrede odds på Tottenham som mestre. Nu er oddset hos Unibet* nede i odds 5,5.

Største sensation nogensinde

Særligt i England trækker Leicester overskrifter. Og her er der for alvor penge på spil for både spillere og bookmakere. 

Blandt andet står en William Hill-kunde til at vinde 66.666 pund, hvis de går hele vejen.

En PR-ansvarlig fra Sky Bet er til Sportinglife citeret for at sige, at det vil koste dem 5 millioner pund, hvis Leicester vinder.

Hos Danske Spil* kalder Hans-Henrik Busk Stie det for "den største sensation i Premier League," hvis Leicester går hen og vinder. Per Marxen fra Unibet* er helt på linje, men påpeger, at man lige skal spise brød til.

"Der er mange kampe endnu, men det vil virkelig være forfriskende, hvis sådan et hold kan vinde Premier League, som normalt er så fastlåst," siger han.

Skulle de gå hen og vinde, kan han ikke mindes noget lignende eksempel.

"Vinder Leicester vil det være en sensation. Vi skal vel tilbage til Kaiserslautern, der blev tyske mestre som oprykker i slutningen af 90'erne, Herfølges DM-triumf eller Grækenlands EM-sejr i 2004. Men ingen af dem har givet odds 5.000," siger Per Marxen.