Den nye Formel 1-sæson indledes i weekenden. Feltet har flere ex-verdensmestre end nogensinde før, men kan de true Red Bull og Sebastian Vettel?

Red Bull har siddet tungt på tronen de seneste år, men kan det østrigske team kan få kamp til stregen i denne sæson?

Links

Formel 1-organisationens website (hvor man finder stilling, program etc):

http://www.formula1.com/default.html

Eksperttips

BetXperts Formel 1-mand Martin Rasmussen, der i sine snart tre år på BetXpert, har præsteret 99 tips med en tilbagebetaling på 113% til følge, har set på feltet og lader op til sæsonen, der indledes i denne weekend, med denne optakt.

Find Martins spilforslag på denne side (hvor man også kan skrive sig på hans mailingliste og dermed få et praj når han udlægger nye tips): http://www.betxpert.com/ekspert/martin-rasmussen

Bemærk: Selve løbet køres om søndagen; fredagen er afsat til træning, lørdag til træning og kvalifikation. Tips kan gå på selve løbet, men de kan også gå på kvalifikationen.

Red Bull jagter Formel 1-hattricket

Endnu en sæsonlang paradekørsel af Sebastian Vettel og Red Bull lige som sidste år? Eller kan publikum måske i stedet se frem til noget i retning af 2010-sæsonen, hvor spændingen var intens med fire kandidater til VM-titlen helt frem til sidste løb?

Den nye Formel 1-sæson begynder i denne weekend (den 16.-18. marts), og på forhånd er der flere spørgsmål end svar, for traditionen med at holde kortene tæt til kroppen før sæsonstart er en lige så fast del af sporten som vruuum, crash! og kontroverser mellem Lewis Hamilton og de øvrige kørere.


Red Bull var klart stærkest sidste år, og eksperter vurderer også, at de er i front fra start i år, men vurderingen er behæftet med en vis usikkerhed, fordi det er yderst vanskeligt at sammenligne tider fra testkørslerne, hvor holdene kører forskellige programmer, forskellige fuelloads og forskellige dæk.

Af samme grund tolker jeg også ekspertvurderingerne om et meget tæt felt efter Red Bull som en anden måde at sige: "Vi ved faktisk ikke, hvem der er hurtigst – vent at se til Melbourne". For det er ved fredagens træning på Albert Park, at man får den første reelle mulighed for at sammenligne teams og kørere.

Der er altid nogle, som mener, at den nye Formel 1-sæson bliver den største nogensinde, og det er selvfølgelig tit noget vrøvl. Men i år kan man faktisk godt argumentere for det på flere måder. Med 20 løb bliver det således i hvert fald den længste sæson nogensinde, efter at Bahrain er tilbage på kalenderen og det amerikanske grand prix i Austin er blevet føjet til hen mod slutningen af sæsonen.

Der er også flere vindere i feltet end nogensinde før – forstået på den måde at udover den regerende mester, Sebastian Vettel, så er der yderligere fem tidligere verdensmestre blandt kørerne, efter at Kimi Raikkonen er vendt tilbage til Formel 1 efter et par års fravær. Udover de to har også de to McLaren-kørere, Lewis Hamilton og Jenson Button, samt Fernando Alonso (Ferrari) og naturligvis Michael Schumacher (Mercedes) prøvet at stå øverst på sejrsskamlen ved sæsonafslutningen.

Kimi Raikkonen er vendt tilbage for at køre for Lotus, som tidligere hed Renault, og som faktisk spås gode chancer for at blande sig i toppen i år. Finnen blev verdensmester i 2007, men havde en svag sæson for Ferrari i 2009, hvorefter han forlod Formel 1 for i stedet at køre rally de seneste to år. Han er det mest markante nye navn i feltet i år, hvor formationen på de bedste teams ellers er uændret – bortset fra at den forholdsvis uerfarne Romain Grosjean er hentet ind som andenkører hos Lotus.

In other news: Virgin har skiftet navn til Marussia efter en af de russiske hovedaktionærer og byder på en af årets få rookie'er, franske Charles Pic. Holdet ligner stadig agterlanternen i feltet sammen med Hispania. Team Lotus har skiftet navn til Caterham (og udrydder dermed navneforvirringen med Lotus/Renault), og her bliver Vitali Petrov ny makker til Heikki Kovalainen i stedet for Jarno Trulli. Caterham har vist bedre takter end de to øvrige "nye" hold, og teamet ligner i år et hold, der godt kan blande sig i den bagerste del af det brede midterfelt.

Hos Force India er Adrian Sutil skiftet ud med Nico Hulkenberg, der tidligere har kørt for Williams en enkelt sæson. Han bliver kollega til Paul di Resta, som imponerede i sin debutsæson sidste år. Jean-Eric Vergne er rookie hos Toro Rosso, mens Bruno Senna med det forpligtende efternavn har fået et sæde hos Williams frem for landsmanden Rubens Barrichello.

Sebastian Vettel er - efter sin mere end overbevisende sejr sidste år og med forventningerne om et stærkt Red Bull-team igen i år - bookmakernes klare favorit til sejren igen i år. I skrivende stund kan han spilles til lidt over odds 2 på Betfair*, mens Lewis Hamilton, Fernando Alonso og Jenson Button følger efter som outsidere til titlen.

Odds:

Her er Betfairs odds (før kommision):

Sebastian Vettel (Red Bull) - 2,08

Lewis Hamilton (McLaren) - 6,4

Fernando Alonso (Ferrari) - 8

Jenson Button (McLaren) - 9

Mark Webber (Red Bull) - 18

Kimi Raikkonen (Lotus) - 29

Nico Rosberg (Mercedes) - 38

Michael Schumacher (Merc.) - 48

Det er værd at bemærke, at Kimi Raikkonen vurderes over de to Mercedeskørere, på trods af hans fravær i to år, og på trods af at Mercedes generelt præsterede væsentligt bedre end Lotus/Renault sidste år. Jeg vil ikke afvise, at der kan være værdi i spil mod Kimi Raikkonen her i begyndelsen af sæsonen, men de fleste bookmakere har været meget tilbageholdende med H2H-sæsonvæddemål, og jeg har endnu ikke set odds for det første løb – bortset fra vinderodds.

Det skal i den forbindelse også bemærkes, at Kimi Raikkonen satte gode tider ved de afsluttende testkørsler i Barcelona, så også omkring ham må konklusionen være, at der er flere spørgsmål end svar, og vi må vente at se til den kommende weekend i Melbourne...

Løbskalender:

16.-18. marts: Australien

23.-25. marts: Malaysia

13.-15. april: Kina

20.-22. april: Bahrain

11.-13. maj: Spanien (Barcelona)

24.-27. maj: Monaco

8.-10. juni: Canada

22.-24. juni: Spanien (Valencia)

6.-8. juli: England

20.-22. juli: Tyskland

27.-29. juli: Ungarn

31. aug-2. sep.: Belgien

7.-9. september: Italien

21.-23. september: Singapore

5.-7. oktober: Japan

12.-14. oktober: Sydkorea

26.-28. oktober: Indien

2.-4. november: Abu Dhabi

16.-18. november: USA

23.-25. november: Brasilien