Allerede en uge efter løbet i Kina, så er F1-cirkusset nået til Bahrain. Mercedes kommer med en sejr i bagagen, men Ferrari har dog stadig potentiale til at udfordre dem. Kampen i midten af feltet spidser konstant til, hvorfor der er god grund til at følge med i løbet på søndag. Der er mange interessante match-ups. Se mine spiltanker nederst.

Bahrains Grand Prix 2015

Banen i Bahrain er en af de mere moderne i kalenderen. Den har tre langsider, der alle afsluttes af hårde opbremsninger og skarpe sving. Dermed er det et banelayout, der favoriserer biler, som har et overtag i forhold til motorkraft.

Vejret byder på nul procents chance for regn og derudover enormt høje temperaturer. Pirelli har gjort soft- og mediumdækket tilgængeligt til denne weekend, hvilket kunne betyde, at dækstrategi bliver en vigtig faktor – særligt i løbets begyndelse, der køres i høje temperaturer. Løbet slutter om aftenen, lokal tid, hvorfor banetemperaturerne er en del lavere mod løbets afsluttende fase.

I Bahrain er man udsat for en af de mere kuriøse udfordringer i sporten, da banen er lokaliseret midt i en ørken. Derfor bliver man nødt til at spraymale det omkringliggende område med lim, således at der ikke kommer alt for store problemer med, at glat sand blæser ind på banen. Sandet er dog stadig en faktor, hvilket gør løbet til en udfordring for kørerne, da underlaget kan ændre sig løbende.

Favoritterne til løbet er de to Mercedes-kørere, Hamilton og Rosberg. De sidder i den hurtigste bil i feltet og derudover besidder de begge et enormt talent. Udfordrerne til Mercedes bliver atter denne weekend Ferrari, der har Vettel og Raikkonen bag rattet. Særligt Ferrari vil håbe på at kunne få ligeså meget ud af weekenden som det tilsvarende varme løb i Malaysia.

Udvalgte vinderodds

Vinder, Bahrains Grand Prix                                                            Odds Bookmaker
Lewis Hamilton (Mercedes) 1,50
Bet365
Nico Rosberg (Mercedes) 3,50
Ladbrokes
Sebastian Vettel (Ferrari) 10,00
Ladbrokes
Kimi Raikkonen (Ferrari) 15,00
Bet365
Valtteri Bottas (Williams) 67,00
Bet365

Spiltanker

Ferrari som vinder af ørkenkrigen?

Der er udsigt til enormt høje temperaturer i indledningen af Bahrains GP. Dette kan medføre, at der vil være et temmeligt stort dækslid på softdækket, som løbet startes på.

Ferrari har igennem sæsonen vist, at deres bil er en del mere nænsom ved dækkene sammenlignet med favoritterne fra Mercedes. I øjeblikket kan man hente odds 10 på Vettel og odds 15 på Raikkonen (ved hhv. Ladbrokes og Bet365*) som vinder af søndagens løb.

Jeg er i øjeblikket i gang med at overveje, hvorvidt der er værdi i disse odds, men jeg må erkende, at jeg er kraftigt fristet af odds 10 på Vettel, der har vundet løbet tre gange tidligere. Så byd endelig ind, hvis du har nogen tanker om vinderen af løbet på søndag!

Verstappen-Sainz Jr.

De seneste to løb har jeg haft Verstappen og Sainz Jr. som snorlige konkurrenter. Efter løbet i Kina synes jeg dog, at der bør kunne tilskrives en svag favoritrolle til hollandske Verstappen. Han havde en glimrende weekend, hvor han viste sig fra sin stærkeste side, men var uheldig med at hans motor eksploderede på sidste omgang af løbet. Sainz havde derimod en temmelig anonym weekend, hvor han endte som nummer 13.

Dermed mener jeg, at det bør være berettiget, at have Verstappen som smal favorit, da han lader til at have momentum i øjeblikket. Jeg lander på et sted mellem 50-55 % chance for, at Verstappen vinder dette matchup.

Alonso-Button

De to McLaren-kørere har haft en skuffende start på 2015. Deres bil er langsom og har vist sig at være enormt upålidelig, hvilket er en skam, da de er to af de største profiler i hele F1-feltet. Bookmakerne havde Alonso som temmelig stor intern favorit i starten af sæsonen, hvilket dog har ændret sig løbende. Derfor vil jeg holde skarpt øje med oddsene på dette matchup, da jeg har Alonso som vinder med cirka 55-60 %.

Ved det seneste løb i Kina havde Alonso desuden en glimrende weekend, hvor han lå til at passere Button mod slutningen af løbet på grund af et bedre taktisk udspil. Der blev dog ikke meget konkurrence, da Button kolliderede med Maldonado, hvilket gjorde Alonso til vinder af den interne duel. 

Partybets har odds 1,90 på Alonso i denne duel. Det er for højt! Se mit eksperttip her

Massa-Bottas

De to Williams-kørere, Massa og Bottas, havde op til denne sæson store forventninger til at skulle udfordre Mercedes. Dette har dog ikke været muligt indtil videre, hvor Ferrari har overhalet dem indenom. Derfor må de kæmpe om sekundære pladser bag de fire forreste, ofte blandt hinanden.

Generelt har der været en holdning blandt bookmakerne til at vurdere Bottas som temmelig stor favorit i dette interne matchup. Jeg mener dog, at vi igennem 2015-sæsonen har set en styrket Massa, hvilket ikke længere berettiger denne skævvridning. Umiddelbart vil jeg give Massa cirka 48 % chance for at vinde dette matchup, hvilket dog kan ændre sig løbende igennem weekenden som følge af præstationer fra træningerne.

Hülkenberg-Perez

Som i sidste uge har jeg igen gjort mig overvejelser i forhold til duellen blandt de to Force India-kørere, Hülkenberg og Perez. Jeg anser stadig tyske Hülkenberg som værende en overlegen kører sammenlignet med Perez.

Ved Malaysias GP udgik Hülkenberg med en ødelagt gearkasse, hvor han ellers havde overhalet Perez i løbets indledning. Jeg ville ikke blive overrasket, hvis bookmakerne sætter dette matchup i nærheden af 50/50 som følge af Hülkenbergs problemer i Malaysia. Personligt kommer jeg ikke under 55 % chance for at tyskeren vinder dette match up, hvorfor jeg vil afvente bookmakernes odds og oprette det som tip, såfremt der findes værdi i den retning. 

Giv endelig dine tanker og meninger om løbet på søndag til kende, således vi kan få gang i noget F1-debat.