Forbrugerombudsmanden har vurderet, at Danske Licens Spil vildleder forbrugerne, når de bruger sloganet ”Til glæde og til gavn”.

Danske Spil* kæmper for at bevare deres dominerende position på det danske spillemarked, og de er da også landets klart største annoncør.

Men den statsejede spiludbyder har flere gange været på kant med lovgivningen og Danske Spil* har i de seneste år - ifølge Politiken - adskillige gange modtaget kritik fra Spillemyndigheden, mens Forbrugerombudsmanden har truet med retslige indgreb.

"Vi mener, at hver eneste overskudskrone går til gavn. Enten går det til udlodningsmidlerne fra lottospillene, eller også bliver det udloddet fra Danske Licens Spil som overskud til staten. Jeg mener i høj grad, at statskassen udøver samfundsgavnlig virksomhed ved at drive skoler og hospitaler"

Danske Spil-direktør H.C. Madsen til Politiken

Hos bookmaker-organisationen DOGA er man heller ikke begejstrede for Danske Spils adfærd, og DOGA-direktør Morten Rønde mener, at Danske Spil* misbruger den troværdighed, som koncernen har bygget op og forsøger at bilde forbrugerne ind, at de er bedre end andre udbydere på markedet.

Det skal her bemærkes, at Danske Spil* ikke er medlem af DOGA.

Problemet er, at Danske Spil* ikke får præciseret, at det kun er overskuddet fra Danske Lotteri Spil, som havner i udlodningsmidlerne.

Overskuddet fra Danske Licens Spil, der står for Oddset, Tips, Poker og internetkasino, går derimod til statskassen og er dermed ikke øremærket idrætten og andre almennyttige formål.

Danske Spil* er overraskede

Forbrugerombudsmanden henvendte sig allerede sidste år til Danske Spil* og gjorde opmærksom på, at »Til glæde og til gavn« i forbindelse med spil udbudt af Danske Licens Spil A/S er vildledende og i strid med markedsføringsloven.

Danske Spil* var ikke enig i den beslutning og valgte dengang at indgå i en dialog for at finde en løsning. Forbrugerombudsmanden har nu afsluttet sagen og afgjort, at Danske Licens Spil skal stoppe med at bruge deres velkendte slogan.

Hos Danske Spil* er man overrasket over dommen, og direktør H.C Madsen udtaler i en pressemeddelse: ”Til glæde og til gavn” er et slogan og en del af vores brand i Danske Spil*. Det mener vi godt, forbrugerne kan gennemskue, men vi følger naturligvis Forbrugerombudsmandens afgørelse".

Danske Spil* havde i 2015 et overskud på ialt 4,7 milliarder kroner, og udlodningsmidlerne fik tildelt ialt 1.247.450 kr., der bl.a går til DGI, Danmark Idrætsforbund og Team Danmark.