Hver eneste gang man tror, at Koldings oprykkere rammer muren i 1. division, så vinder de igen. Sæsonens helt store positive overraskelse indtager en nuværende fjerdeplads i divisionen, men er den nu også helt fortjent, og varer successen mod ved? Tonni Munk Jensen forsøger at give svarene og gennemgår alle ugens kampe, der i denne uge spænder fra onsdag til søndag.

Skive var inden sæsonen det bedste bud på en oprykker, der kunne klare skærene og undgå nedrykning i 1. division. Sæsonen har da også været ganske acceptabel for deres vedkommende med en foreløbig syvendeplads. Men at Kolding, der sluttede seks point bag Skive i 2. division, på nuværende tidspunkt skulle indtage en fjerdeplads med otte sejre i 16 kampe og ni point ned til nedrykningsstregen, var der næppe nogen i deres vildeste fantasi, der havde forestillet sig. Sønderjyderne gik ind til sæsonen med krum hals og masser af tro på egne evner, og selv ikke en sejrsløs periode fra midt august til midt september har sat en stopper for deres imponerende pointhøst.

Man forstærkede sig egentlig kun på ganske få pladser inden sæsonen, men konceptet hos det løbestærke hold med en lidt tilbageholdende taktik kombineret med lynhurtige omstillinger skulle vise sig at passe rigtig fint til 1. division. Da kantprofilen Fazlagic blev skadet for en måneds tid siden, havde man sine bange anelser, men igen har de formået at skrabe de nødvendige sejre sammen, og de er godt på vej mod de 40 point, som træner Anders Jensen har sat som mål for at undgå nedrykning.

At Kolding stadig kigger nedad, selvom de ligger lige uden for top 3, forstår man godt, når man kigger lidt nærmere på nøgletallene fra efterårets kampe. For Kolding har på mange måder trodset al logik. Målt på spil og chancer har Kolding kun været det bedste hold i et fåtal af kampene, og Wyscouts rangering af holdene ud fra Expected Points - det antal point, som holdet burde have haft målt på chancerne i de enkelte kampe - placerer Kolding som tredjesidst. De har med afstand været divisionens heldigste mandskab, og det er især defensivt, det har knebet for holdet. Kun Nykøbing har indkasseret flere mål end Kolding, men selv på dage, når modstanderne har scoret to eller tre mål, så er det på imponerende vis lykkedes dem at få sejrene i hus. 

16 kampe er en lille sample, og det er endnu et tegn på, at tabellen altid lyver, men heldet kan næppe fortsætte for et Kolding-hold, der for nuværende også er presset med skader og karantæner, ligesom spillerne begynder at se lidt slidte ud efter en masse hårde kampe. Derfor kan der også være god ræson i at kigge modstandernes vej i de resterende efterårs-kampe.

Fredericia - Roskilde

Spilles onsdag d. 6/11 kl. 18.30 - Se mere info i vores matchcenter  

To hold med en travl uge, da dette er en udsat kamp, og begge spiller igen søndag. 

Fredericia forsøger at hænge på Vejle og Viborg i toppen af rækken, og skal det holde i længden, så skal man undgå dumme udvisninger som i Næstved i weekenden. Gertsens to gule kort betød højst sandsynligt et tab på to point, men det uafgjorte resultat understregede også endnu engang, at Fredericia har det med at dumme sig mod de svagere modstandere, der står lidt dybt. På positiv-siden er man ubesejret i fem kampe i træk, og selv på de tunge efterårsbaner har man holdt fint flow i spillet. Hjemme har de kun vundet tre af syv kampe, og Roskilde kan på trods af status som bundhold også blive en hård nød at knække.

Gæsterne er således det eneste hold i rækken, der har vundet sine to seneste kampe, og holdet må komme med gevaldig selvtillid til denne kamp. Nu har man kontakt med de andre bundhold, og igen i Skive tog man fuldstændig kontrol over boldbesiddelsen. Mod et Fredericia-hold, der også helst styrer slagets gang, skal det blive spændende at se, hvem der vinder herredømmet over bolden. Holdets topscorer Bakiz kommer de til at savne i denne kamp, da han er ude med karantæne, men det virker nu stadig, som om bookmakerne har skelet lige lovlig meget til stillingen, da odds på kampen skulle sættes.

Ciffertip fra hoften: 3-2/2-2/2-1

Fredericia - Roskilde: Over 3,0 mål til odds 1,85 hos bet365 (nu 1,825)

Fredericia spiller meget offensivt og har 13 af kampe med mindst tre mål, og de skaber mange chancer med en meget pågående spillestil. Gæsterne mangler topscoreren, men de har også fået gang i offensiven på det seneste. Læs hele eksperttippet.

Nykøbing - Vejle

Spilles torsdag d. 7/11 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter  

 Nykøbing fik for en stund stoppet den heftige strøm af indkasserede mål, da man efter en solid defensiv indsats tog et uafgjort resultat med sig hjem fra Vendsyssel. Efter tre nederlag i træk var det bestemt en lille oprejsning, men det batter ikke alverden i tabellen, hvor kun målforskellen holder holdet over nedrykningsstregen. Nykøbing er stadig uden sejr siden slutningen af august, og programmet er heller ikke det nemmeste for tiden. Torsdag aften venter Vejle, og så har man mødt samtlige top 5-hold den seneste måned. Den gode nyhed er, at forsvarskrumtappen Wilson vender tilbage, så man efterhånden kan stille i stærkeste opstilling.

Vejle tog endnu en sikker sejr på hjemmebane - den syvende i træk - da Amager blev sendt hjem til Sjælland med et stort nederlag. Dermed overtog man førstepladsen i divisionen, og skulle Vejle blot spille på hjemmebane i alle kampe, så var der ikke meget tvivl om, hvem der ville rykke op. For på udebane har det haltet en del mere for vejlenserne, der ikke har scoret i de to seneste kampe på fremmed græs og kun har én sejr i de seneste fire. Kreativiteten forsvinder, og man tør ikke presse nær så højt på udebane, og så ender det tit i et fysisk slag. Derfor er kampen i Nykøbing bestemt heller ikke en walkover for Vejle, der har revanche til gode efter et ydmygende nederlag på 2-4 mod netop Nykøbing i sæsonens første hjemmebanekamp.

Ciffertip fra hoften: 0-1/0-2/1-1

Nykøbing - Vejle: Under 3,25 til odds 1,85 hos Unibet

Efter at have indkasseret mindst to mål i 10 kampe i træk, så spillede Nykøbing en taktisk fin kamp i Vendsyssel, og hvorfor ændre på noget, der fungerede så godt? Det ville være dybt underligt, hvis ikke man fortsætter i samme stil mod Vejle, som man for alt i Verden ikke må give for meget plads at spille på. Ender det først i et midtbaneslag, hvor ingen af holdene tør løsne alverden på den gode organisation, så kan der blive langt op til fire mål her.

Viborg - Næstved

Spilles fredag d. 8/11 kl. 18.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Viborgs træner Jacob Neestrup lagde ikke skjul på skuffelsen over nederlaget i Køge, hvor førstepladsen i tabellen gled holdet af hænde. Han talte efterfølgende om, at dette ikke var en ridse i lakken, men snarere en mursten gennem vinduet i forhold til holdets udvikling og den gode stime, som holdet var inde i. Mon ikke, at spillerne har haft en hård træningsuge op til denne mustwin-kamp, hvor rækkens nok pt. dårligste hold kommer besøg. Viborg har i nogenlunde samme oddsniveau taget storsejre mod Rosklde, Nykøbing og Fremad Amager, og der bør heller ikke være tvivl om sejren her, for hjemmeholdet er en klasse bedre end Næstved.

Selv med en føring og en mand mere på banen i over en time lykkedes det ikke Næstved at besejre Fredericia, og det giver et godt billede af, hvor sårbart et hold, sydsjællænderne er i øjeblikket. Spillerne ser trætte ud efter et hektisk efterår med to skift på trænerposten, masser af udskiftning på spillersiden og et dalende niveau på det spillemæssige plan. Det gjorde ikke chancerne for sejr mod Fredericia højere, at offensiv-spilleren Luis Fernando på ulykkelig vis måtte melde fra efter en dødfødsel på hjemmefronten. Det påvirkede naturligvis truppen, og fodbold bliver pludselig sekundært. Næstved har haft det rigtig svært mod topholdene i denne sæson, og det vil være en stor overraskelser, hvis de får noget med sig hjem fra Viborg.

Ciffertip fra hoften: 3-1/2-0/4-1

Viborg - Næstved: Viborg -1,25 til odds 1,79 hos Nordicbet

Næstved ser trætte og slidte ud for tiden, og så er det hårdt at skulle på en af de sværeste udebaner i divisionen. Viborg skal revanchere sig for en skidt indsats senest, og det bør gå ud over gæsterne, der i to hjemmekampe mod Viborg halsede meget efter de grønblusede. Det ligner en komfortabel hjemmesejr.

Fremad Amager - Vendsyssel

Spilles søndag d. 10/11 kl. 13.45 - Se mere info i vores matchcenter 

Det er ikke sjovt at være Amager-spiller for tiden. Fire nederlag i træk med en score på 0-14 trækker tænder ud, og selvom to af modstanderne har været divisionens førerhold samt Horsens i pokalen, så må det alligevel bekymre trup og trænere, at de er SÅ nemme at skabe chancer imod. Har de fulgt nøgletallene fra uge til uge, så kan det nu ikke overraske dem synderligt, at en nedtur var på vej, for som nævnt i disse spalter flere gange, så har Amager været ret heldige i store dele af efteråret, og specielt offensivt skaber de simpelthen ikke nok. 

Vendsyssel halter stadig afsted, men træner Mølby kunne trods alt konstatere, at man i nulløsningen mod Nykøbing havde spillet sæsonens bedste halvleg. Det ligner nu mere et forsvar af egen position, for de havde altså besøg af rækkens pt. allerdårligste defensiv, og så meget skabte Vendsyssel nu heller ikke. 15 mål i 16 kampe er katastrofalt dårligt for et hold, der havde som ambition at kæmpe med i toppen af rækken. Nu er angriber Abou Ali heldigvis tilbage, og han var allerede mod Nykøbing involveret i en del chancer. Spiller Vendsyssel til niveau, så vinder de kampen mod et kriseramt Amager-hold. Gør de, som de har gjort mest i efteråret, så bliver det endnu en halvkedelig kamp, der ender uafgjort.

Ciffertip fra hoften: 0-1/1-2/1-1

Fremad Amager - Vendsyssel: Vendsyssel -0,25 til odds 1,88 hos Unibet

Amager er nede i en dyb bølgedal for tiden, og med træthed i benene fra onsdagens pokalkamp, så kan det blive svært at møde endnu et fuldtidsprofessionelt hold her. Vendsyssel var klart bedst i den omvendte kamp, selvom de tabte den, og de har været ganske gode til at sætte sig på kampene mod de svagere hold. Nu mangler de bare at sparke chancerne i mål.

Roskilde - Hvidovre

Spilles søndag d. 10/11 kl. 13.45 - Se mere info i vores matchcenter  

Roskilde missede chancen for at indhente de andre bundhold onsdag aften, da de tabte i Fredericia. Igen var de spillemæssigt rigtig fint med i kampen, og det var bemærkelsesværdigt, at de hos bookmakerne faktisk var favoritter til at vinde 2. halvleg, da der var pause i den meget svære udekamp. Desværre for Roskilde fandt de aldrig rytmen i de sidste 45 minutter, og igen manglede de den sidste kynisme i begge felter. Topscorer Bakiz vender tilbage fra karantæne til kampen mod Hvidovre, og han er vigtigt, når der skal skabes chancer. Roskilde har spillet fint på hjemmebane, hvor de også har vundet to af de seneste tre kampe.

Den ustabile stil fortsætter for Hvidovre, der er meget svære at blive kloge på. Ret overraskende tabte man senest hjemme til formsvage Kolding, der dog blev hjulpet godt på vej af en sjælden dårlig kamp af Hvidovres målmand Djukic. Selvom det nu lysner en smule, så er man stadig ramt af skader og karantæne, og det ligner umiddelbart en kamp, hvor man overlader initiativet til Roskilde for så at satse på omstillinger og dødbolde. Vigtige Nøhr kom ind og fik spilletid mod Kolding efter en kort skadespause, og han betyder meget i den offensive del af Hvidovres spil.

Ciffertip fra hoften: 1-1/2-1/0-0

Roskilde - Hvidovre: Roskilde DNB til odds 1,73 hos Unibet

Roskilde synes at være det marginalt bedre hold af de to i øjeblikket, og selvom de har en kamp fra onsdag i benene, så bør de være i stand til at ride videre på den positive bølge, som de oplever i øjeblikket. Det ændrer det forventede nederlag i Fredericia ikke på, og de vil sandsynligvis også mod Hvidovre have så stor en del af boldbesiddelsen, at de kan kontrollere det meste af kampen.

Fredericia - Skive

Spilles søndag d. 10/11 kl. 14.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Fredericia tog en pligtsejr hjemme mod Roskilde onsdag aften. Holdet spillede ikke specielt godt, men det var nok på en aften, hvor Roskilde aldrig for alvor blev farlige, og det blev en af de sejre, som et tophold skal kunne tage nogle gange i løbet af sæsonen. Anfører Ege var ude med skade, og backen Ritter udgik i onsdagskampen, men man kan heldigvis glæde sig over, at midtbanemanden Gertsen vender tilbage fra karantæneboksen. Nu venter så endnu en hjemmekamp som relativt store favoritter, og det gælder for Fredericia om at holde det samme niveau i defensiven, men få løftet offensiven op, så der skabes flere chancer end mod Roskilde.

Skive kunne have taget et stort skridt væk fra nedrykningspladserne med en sejr på hjemmebane mod Roskilde i fredags, men et rødt kort blev dyrt, og med nederlaget er man i den grad fedtet ind i bundstriden, hvor man nu kun har et enkelt point ned til den forkerte side af stregen. Nederlaget må have gjort ondt, og det blev ikke bedre af, at vigtige Jespersen på midtbanen røg i karantæne, og offensive Santos måtte lade sig udskifte. Det ligner et meget defensivt udgangspunkt for Skive, der har tabt fire af de seneste fem udekampe. 

Ciffertip fra hoften: 2-0/2-1/3-1

Fredericia - Skive: Fredericia -1,0 til odds 2,23 hos Unibet

Fredericia har løftet bundniveauet gevaldigt i forhold til sidste sæson, og selv på en halvdårlig dag eller uden et par stamspillere vandt de ret sikkert 2-0 over Roskilde, som så sent som i sidste uge gjorde livet surt for søndagens modstandere fra Skive. Kampen er en af dem, som bare skal vindes, hvis de skal kæmpe med i topstriden, og det bør da også blive til tre ret sikre point mod et Skive-hold, der mangler mindst én - og måske to - faste midtbanespillere.

Kolding - HB Køge

Spilles søndag d. 10/11 kl. 15.00 - Se mere info i vores matchcenter  

Kolding tog (endnu) en halv-heldig sejr i Hvidovre, hvor de var meget skarpe, når chancerne opstod, mens de havde marginalerne, når Hvidovre nærmede sig. Her cirka halvvejs gennem sæsonen har de allerede hentet to-tredjedele af de 40 point, som der er målet i klubben, og det yderst imponerende af en oprykker, som alle havde dømt til nedrykning. De drømmer dog nok allerede nu om den kommende vinterpause, for holdet virker slidt for tiden, og man får ikke sat mange afleveringer sammen, før bolden er tabt. Det gør det ikke bedre, at de i øjeblikket er voldsomt presset på fraværssiden. De to profiler, forsvarsspiller Høgsholt og kanten Fazlagic, har været ude i nogle kampe, og senest udgik forsvars-stamspiller Zederkoff med en skade, mens den centrale midtbanespiller Sommer er i karantæne nu. 

Modsat Kolding, så ville HB Køge nok ønske, at der var 8-10 kampe tilbage i efteråret, for de har langt om længe fundet formen. Sejrene har været undervejs længe, men først nu har de fået de afgørende marginaler, og det var voldsomt stærkt, at de helt fortjent sendte topholdet Viborg hjem med et nederlag i fredags. Det meget bevægelige Køge-hold spiller hurtigt, sikkert og effektivt for tiden, og de kan skabe chancer mod alle hold. De har kun tabt to af de seneste 11 kampe, og den seneste måneds tid har de været mindst på højde med hver af de tre tophold.

Ciffertip fra hoften: 1-3/1-2/0-2

Kolding - HB Køge: 2 til odds 2,45 hos bwin (nu 2,35)

Kolding har været heldige, spiller skidt i øjeblikket og er hårdt ramt af fravær til denne kamp. De kæmper godt og har været stærke hjemme, men Køge rammer topformen for tiden og har spillet lige op med flere tophold for nylig. Læs hele eksperttippet.

Regnskab efter spillerunde 16

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakten: 59
  • Status: +7,64 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 112,95 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For 1. divisions-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 34
  • Status: -4,66 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 86,29 %