FIFA Puskás Award 2017 - bedre kendt som årets mål - uddeles den 23. oktober, og deltagerfeltet på 10 mål er nu skåret ned til tre kandiater. Se de tre nominerede mål her og odds på de tre fodboldspillere. 

FIFA introducerede prisen for årets mål i 2009. Prisen er opkaldt efter den tidligere Real Madrid-topangriber, ungarske Ferenc Puskás. Prisen bliver udelukkende uddelt på baggrund af fanstemmer. 

Først nominerer FIFA ti mål, hvorefter der kunne stemmes på det bedste mål af de ti. Den afstemning lukkede den 9. oktober, hvor de tre afsluttende nominerede til FIFA Puskas Award 2017 blev offentliggjort. 

De tre tilbageværende kandidater er venezeluanske Deyna Castellanos, franske Olivier Giroud og sydafrikanske Oscarine Masuluke. 

Stemmerne fra første del af afstemningen, tages med videre til den afsluttende afstemning, der slutter den 23. oktober 2017, hvor en vinder findes. 


Sidste år blev det malaysiske Mohd Faiz Sabri, der vandt. Han scorede et vanvittigt frisparksmål. Målet kan ses her (link til Youtube). 


BetXpert giver dig her et overblik over de tre kandidater og de bedste odds på årets mål - FIFA Puskás Award. 

Kandidaterne

De startede 10, og nu er de tre tilbage. De syv kandidater, der altså ikke klarede nåleøjet, var, Kevin-Prince Boateng, Alejandro Camargo, Moussa Dembele, Aviles Hurtado, Mario Mandzukic, Nemanja Matic og Jordi Mboula. Deres mål kan ses her.

Deyna Castellanos, Olivier Giroud og Oscarine Masuluke fik altså flest stemmer i den første afstemningsrunde. De stemmer, de fik der, bliver lagt sammen med de stemmer, de nu modtager i anden afstemningsrunde. 

Deyna Castellanos


Deyna Castellanos mål er scoret fra midterlinjen den 3. oktober 2016 under kvindernes U17-VM i Jordan. Målet sendte Venezuela videre til kvartfinalen. I det 93. minut udlignede Cameroun til 1-1, men der skulle gå under 60 sekunder fra udligningen til, at Venezuela igen var foran, da Deyna Castellano, umiddelbart efter bolden er givet op, sparker den direkte i mål fra midtercirklen. Målet blev kåret til turneringens bedste mål.

Olivier Giroud

Mens de fleste måske stadig havde tømmermænd efter nytårsaften, blev der spillet fodbold i Premier League på år 2017s første dag. Her mødte Arsenal på hjemmebane Crystal Palace, hvor de erobrede bolden foran deres eget straffesparksfelt efter cirka 17 minutters spil af første halvleg på Emirates Stadium foran 59.975 tilskuere. En kontraangreb blev sat i gang, og det ender med et halvskidt indlæg fra Alexis Sanchez til Olivier Giroud, da bolden er skråt bag ham. Men det forhindrer ham ikke i at lave et skorpionspark med hælen og få bolden i nettet via overlæggeren. 

Oscarine Masuluke

I den bedste sydafrikanske liga blev et spektakulært mål scoret den 30. november 2016. I det sjette minut af overtiden mellem Baroka - Orlando Pirates får Baroko et hjørnespark ved stillingen 1-0 til Orlando Pirates. Deres målmand, Oscarine Masuluke går med frem på hjørnesparket, der i første omgang bliver bokset væk af Pirates' målmand Thapelo Mabokgwane, men Masuluke løber efter bolden væk fra målet, og rammer den helt perfekt med et saksespark, der svæver over både forsvar og målmand til udligningen. 

FIFA Puskás Award 2017 Odds

Det er ikke mange bookmakere, der er ude med odds på årets mål 2017 endnu. Danske Spil* og Nordicbet* har begge to odds på det i skrivende stund, og de er langt fra enige i, hvad oddsene skal være. De er dog begge enige i, at det er Olivier Girouds mål, der er favoritten, men der er stor forskel i deres FIFA Puskás Award odds. 

Odds på årets mål fra Danske Spil*

Bedste odds Bookmaker
Olivier Giroud 1,33
Danske Spil
Oscarine Masuluke 4,50
Danske Spil
Deyna Castellanos 7,00 Danske Spil

Odds på årets mål fra Nordicbet*

Bedste odds Bookmaker
Olivier Giroud 1,75
NordicBet
Oscarine Masuluke 4,50
NordicBet
Deyna Castellanos 2,75
NordicBet

Odds på årets mål fra Unibet*

Bedste odds Bookmaker
Olivier Giroud 1,50
Unibet
Oscarine Masuluke 3,00
Unibet
Deyna Castellanos 5,00 Unibet

Danske Spil*: Giroud er storfavorit 

Danske Spil* tilbyder kun odds 1,18 (nu odds 1,33)på, at det er Olivier Girouds mål for Arsenal mod Crystal Palace, der bliver årets mål - de har ham som storfavorit til at vinde prisen foran Deyna Castellanos og Oscarine Masuluke. Favoritværdigheden skyldes blandt andet, at Giroud spiller for den engelske storklub Arsenal, og det kan betyde, at han får en del stemmer fra klubbens fans fra hele verden. Og når det kun er fans, der bestemmer, hvem der vinder FIFA Puskás Award, så vurderer Danske Spil*, at det giver Giroud en klar fordel. 

"Ud af de tre nominerede er det her det flotteste. Teknisk er det helt vildt udført, og det er en type mål, man ser meget sjældent i fodbold," siger oddsansvarlig hos Danske Spil* Peter Emmike i en pressemeddelelse. 


"De to øvrige mål er meget flotte også. Et skud fra midten af banen og et saksespark af en målmand er også spektakulært, men Girouds kasse tager prisen, tror vi. Også på grund af den store følgerskare, Arsenal har. Det her er trods alt en publikumsafstemning," fortsætter han.

Nordicbet*: Deyna Castellano kan trække ekstra stemmer

Også Nordicbet* mener, at Olivier Girouds mål skal være favoritten til at løbe med prisen som årets mål, men dog ikke lige så stor favorit, som Danske Spil* har gjort ham til. Samtidigt mener de også, at det er Deyna Castellanos mål, der er førsteudfordreren. 

"Girouds mål er den naturlige favorit. Dels er opspillet til målet fremragende, men selve udførelsen er også i en klasse for sig. Derudover foregår det i en liga som Premier League, som kun er med til at gøre det endnu mere imponerende," siger pressechef hos Nordicbet* Thomas Holm til BetXpert. 

"Deyna Castellanos mål er uden tvivl også spektakulært, og at det er scoret af en kvinde ser vi kun som en fordel, da det muligvis kan give lidt ekstra stemmer hos en målgruppe som måske ellers ikke ville stemme. Oscarine Masulukes fantastiske saksesparksmål er en stærk outsider. Det, som lige giver det lidt ekstra i forhold til andre saksesparksmål, er, at det er scoret af målmanden," fortsætter Thomas Holm. 

Byd gerne ind med, hvem I mener bør vinde årets mål 2017, eller hvis I opdager andre bookmakere, der har odds på FIFA Puskás Awards 2017.