Som bekendt starter SAS Ligaen i den kommende weekend (forvent en optaktsartikel her på siden en af de kommende dage). Men inden da skal en række danske klubber i ilden ude i Europa.

I dag gælder det således mesterholdet FC København der træder ind i 2. kvalifikationsrunde til Champions League. Modstanderen er Mogren fra Montenegro der i 1. runde slog maltesiske Hibernians med 2-0 ude og 4-0 hjemme - men som ligner et hold de københavnske løver kan indtage med hud og hår.

Første kamp spilles i Parken (i aften kl. 20:15), og returkampen på Balkan d. 22. juli.

Vi har ikke umiddelbart fundet værdi i FCK-kampen, men det har vi i et andet CL-opgør, mødet mellem islandske Hafnafjordur og Aktobe Lento fra Kazakhstan (kl. 21:15). Se Torben N. Sørensens analyse.


Øvrige danske klubber i Europa 
I morgen gælder det Europa League. Og også her finder vi danske islæt.

Randers gik sikkert videre fra 1. kvalifikationsrunde via sejre over nordirske Linfield. I 2. kvalifikationsrundes første kamp gælder det en udebane-dyst mod FC Sūduva fra Lithauen.

Kronjyderne får selskab af to andre danske hold i denne runde: AaB skal på hjemmebane op imod Slavija fra Bosnien. Og Brøndby tager imod estiske Flora Tallinn.

Returkampene spilles d. 23. juli.

Sidste danske klub med Europa-billet i denne sæson er sølvvinder OB. Fynboerne træder først ind i Europa League fra 3. kvalifikationsrunde, med indledende kamp d. 30. juli.


Læs artiklerne (med deltagende hold, spille-datoer etc) om den nye struktur i henholdsvis Champions League og Europa League.