Markedsudviklingen går imod Danmark før aftenens semifinale ved Eurovision 2016. Bookmakere og eksperter tror ikke på en dansk finaleplads.

Eurovision-feberen har dårligt nok ramt landet, før at den danske sang dømmes ud.

Det ligner nemlig et tidligt exit til danske Lighthouse X, når de i aftenens semifinale skal dyste om en af de 10 finalepladser på lørdag.

Se odds og analyse af MGP 2019

Sangen "Soldiers Of Love" skiller sig ikke nok ud, og så er Danmark havnet i en svær semifinale med mange østeuropæiske lande, som ikke ventes at give mange danske stemmer.

Sådan lyder det fra bookmakere og BetXperts Eurovision-ekspert.

At dømme ud fra oddsene var der ellers optimisme for bare få dage siden, men nu markedet flyttet sig markant.

Danske Spil giver blot odds 1,50 på, at Danmark ryger ud i aftenens semifinale. Mens en finaleplads belønnes med odds 2,40. Ifølge bookmakeren går 75 procent af alle indskud på, at Danmark ikke kvalificerer sig.

Bookmakere: Det ser svært ud

Danske Spils oddssætter Peter Emmike forklarer:

”Soldiers Of Love” skiller sig i vores optik ikke nok ud til, at vi kan være sikker på stemmer fra de andre nationer. Danmark kan desværre ikke gøre sig de store forhåbninger om særlig mange ”nabostemmer”, udover Norge, så samlet set er vi ikke videre optimistiske på vegne af Lighthouse X."

Også Nordicbet er lunken. Her startede odds på dansk finaleplads ellers i 1,55, men er siden steget markant. Oddssætter Tonni Munk Jensen hæfter sig blandt andet ved de mange østeuropæiske modstandere.

"I semifinalen er Danmark oppe imod en del østeuropæiske lande, som gerne tager sig godt af deres nabolande i pointuddelingen. Vi tror derfor, at lørdagens popfest bliver uden dansk islæt", siger oddssætteren, der giver odds 2,45 på en dansk finaleplads.

Se odds og optakt til Eurovision semifinale 2019

Ekspert er skeptisk

Også Highroller - BetXperts egen Eurovision-ekspert - er skeptisk.

"Først og fremmest indeholder det danske bidrag og sceneshowet ikke megen nytænkning, som vægtes højt af juryer, som er musikfagfolk. Det er en sød, glad sang, men det hele er hørt og set før."

"Den mangler alt det, som ABBA's Waterloo mestrede. Sceneshow, historiefortælling og kort og godt: musikalsk styrke," forklarer han.

I Highrollers store optakt til Eurovision 2016 var han først ret fortrøstningsfuld i forhold til Danmarks chancer, men ligesom med markedet, så er han er nu vendt rundt. Han forklarer markedets negative syn på den danske sang således:

"Det skyldes, at flere og flere folk nu har hørt og set sangene fra sceneprøverne og har fået bekræftet deres tiltro til de 8-9 favoritter til at gå videre, som Danmark ikke ligger blandt. Den manglende wow-effekt kunne opvejes, hvis man stillede op med meget dygtige sangere a la Frankrig og Armenien, men heller ikke der ligger vores drenge helt i top. Der er ikke mange i udlandet, som synes, at bidraget skiller sig ud."

Danmark vs. Norge

Highroller har dog langt fra afskrevet sangen "Soldiers Of Love". Men han vurderer blot finalechancerne til at være omkring 30 procent lige nu - blandt andet pga. at Danmark nu kan "sælges" til odds 3,5 på Betfair-børsen. Det svarer til odds 1,40 på, at Danmark ikke når finalen.

"Danmark skal nok kæmpe med især Norge, Georgien og Makedonien om en af de sidste af de 10 pladser. Island og Holland (og tidligere Sverige), som ofte giver os gode point kan dog ikke stemme i denne semifinale, men vi har stadig f.eks. Norge, U.K., Tyskland og evt. Australien."

  

Torsdag aften klokken 21 går det løs. 10 ud af 18 deltagende lande går videre til lørdagens finale.

Se Highrollers store optakt her.