Ti lande gik videre fra den første semifinale, og det er nu tid til semifinale 2 ved Eurovision, hvor der denne gang er 18 deltagere til de ti pladser i finalen. Blandt deltagerne finder man den danske vinder, Rasmussen med "Higher Ground". Læs analysen af alle deltagere i semifinale 2, der starter den 10. maj klokken 21.

Tirsdag aften gik de første 10 lande videre til finalen ved Eurovision, hvor big 5 og værtsnationen allerede er klar. Nu skal de sidste finalister findes i semifinale 2 ved Eurovision, hvor der denne gang er en deltager mindre, nemlig 18. 

Det danske bidrag med vikingetemaet skal i aktion torsdag aften som sang nummer 5. Og bookmakerne vurderer, at Rasmussen med "Higher Ground" går videre til finalen - de danske chancer kan du læse mere om her

Odds på årets melodi grand prix

Konkurrencen i semifinale 2 er nemlig en hel del lettere end i den første semifinale. Via geopolitisk stemmehistorik (venne-lande seeding) er langt de fleste af favoritterne som tidligere nævnt, sjovt nok kommet i semifinale 1, mens mange af de dårligste kandidater som San Marino og Georgien altså er endt i Danmarks semifinale 2.

En uges tid inden den første semifinale blev nogle nye regler for juryernes stemmer præsenteret. De nye regler og deres betydning kan du læse mere om her

Eurovision semifinale 2 odds & tips

I optakten fra semifinale 1 præsenterede Highroller en lang liste over gode råd, hvis du vil oddse på Eurovision. De gode bettingråd til Eurovision kan læses her.

Landenes points offentliggøres først efter finalen. Se resultater fra tidligere år her. Der uddeles lige mange seerpoint og jurypoint, nøjagtig ligesom sidste år. Der kan også livebettes under showet. Det bedste råd må være at acceptere, at musiksmag er meget forskellig og kan appellere til bestemte målgrupper.

Se odds og optakt til Eurovision semifinale 2019

Odds på, om nationen går videre til finalen fra semifinale 2

Bedste odds Bookmaker
Norge 1,02
Bet365
Sverige 1,03
Betfair
Moldova 1,10
NordicBet
Ukraine 1,12 Betfair
Australien 1,36 Betfair
Danmark 1,28 Bet365
Polen 1,28
Danske Spil
Holland 1,33 Danske Spil
Ungarn 1,36 Bet365
Letland 1,70
888sport
Rusland 2,18 Betfair
Rumænien 2,00 Danske Spil
Malta 2,75
Unibet
Serbien 3,99 Betfair
Georgien 4,64 Betfair
Montenegro 5,39 Betfair
Slovenien 5,50 888sport
San Marino 17,36 Betfair

Bemærk, at odds på kvalifikation kan kombineres hos Danske Spil, eksempelvis en "vinder" og en "taber" i en double. Odds er opdateret onsdag den 9. maj klokken 22. Ved odds hos Betfairs Spillebørs er 6,5 % kommission blevet fraregnet. Det er således det effektive odds, der er angivet.

Moldova går videre til odds 1,10 hos Danske Spil. Cv 92%

Landet stiller med den måske eneste glade og skøre festsang i semifinale 2, og sceneshowet er ganske originalt og fedt. Vokalerne ligger under middel, men er ikke dårlige, mens selve sangen er god og catchy til både øst- og vestseere. Vinderodds er med rette faldet.

Malta går videre til odds 2,75 hos Unibet. Cv 39%

Landet Malta plejer at være med på noderne rent musikalsk, og mange kan godt lide denne popsang. Sangen har et godt sceneshow med to medbragte LED skærme. Sangens force er dog ikke dens kvaliteter, men nærmere dens konkurrenters mangel på samme. Rusland lyder fx virkelig ringe, som i pinligt ringe, og ligger nederst i afstemninger.

Vurdering af hvert lands chancer i semifinale 2

Analysen af hver enkelt deltager i den første semifinale følger den officielle startrækkefølge:

1. Norge - Alexander Rybak, "That's How You Write A Song"

Sanges styrke er klart artisten, der er vinderen fra 2009, Alexander Rybak. Den gang slog han benene væk under alle med et eminent sceneshow, energi og charme. Dette års sceneshow bliver ingen undtagelse, for Rybak er i topform, ses det af sceneprøverne. Han sprudler af energi, dans og der er også lidt skærmeffekter med i showet. Sangen bliver i semifinalen Eurovision-sang nr. 1500. Oddset er spillet meget ned, siden han vandt det norske melodi grand prix, og oddset er også faldet løbende derefter til at ligge på et niveau mellem odds 6-7 for at vinde.  

  

Rybak er populær i både øst og vest og ikke mindst i Norden. Sangen kan dog eventuelt være hypet grundet spilleglade nordmænd, som kan associere med 2009? Den vil sikkert score godt hos seerne, da disse ikke giver minuspoint Til gengæld frygter jeg, at visse jurymedlemmer kan straffe den med bundpoint, selvom en ny regelændring gør det sværere at straffe en sang. Danmark og Sverige er sikre vennelande, selvom Sverige også har en semifinale-favorit. Favoritlande giver sjældent giver gode point til konkurrenter (andre favoritlande). Den vil nok score nogle toppoint, hvilket rent matematisk er bedre end mange middelpoint. Jeg tror dog, at den kan skuffe lidt i finalen. Der er mange gode sange til at dele seerstemmerne med - eksempelvis Cypern, Litauen, Israel, Frankrig og Estland. Seerne og juryerne elsker det enkle og rene, nytænkende og autentiske, og denne sang er ingen af delene - men til gengæld er den fremført af en helt eminent sanger med et sceneshow med energi. Den bør gå videre.

2. Rumænien - The Humans, "Goodbye"

Sangen er meget ordinær, poppet og vestlig. Selvom den overraskede mig lidt til sceneprøverne med hensyn til udførsel, så var det en af mine første sange fra måske-gruppen som jeg dømte ude. Pop er normalt ikke godt til Eurovision, men med så mange andre dårlige konkurrenter, er jeg nu lidt i tvivl. Odds på kvalifikation har svinget lidt frem og tilbage mellem odds 2 og 2,7, og den kan både overraske, hvis Rusland eksempelvis flopper, men den kan også sagtens floppe. Den er en måske i den lidt svage ende. 

3. Serbien - Sanja Ilic & Balkanika, "Nova Deca"

Normalt er jeg glad for Serbiens Balkan-rytmer, men denne her er bare så kedelig, gennemsnitlig, middelmådig, det er set før. Det hele virker lidt rodet, og man sidder ikke med fornemmelsen af, at her er noget unikt, som passer perfekt til en scene. Der er mange dårlige konkurrenter som Rusland og Rumænien, men jeg tror ikke, at den kvalificerer sig til finalen, medmindre der opstår en wow-effekt på scenen.

4. San Marino - Jessika featuring Jenifer Brening, "Who We Are"

Ingen kan lide San Marino i Eurovision. Alt ved denne sang er bare latterligt, og det har de nok også selv regnet med. Det er en dårlig poppet melodi uden budskab, dårligt sunget, lyrik poppet med floskler og et fraværende sceneshow bestående af to fjollede robotter. Dog husker man sangen tydeligt - men sikkert ikke for noget godt. Den går med meget stor sandsynlighed ikke videre og ender nok helt i bund sammen med Georgien og Montenegro. 

5. Danmark - Rasmussen, "Higher Ground"

Vores gæve viking vandt det danske melodi grand prix. Der er ikke lavet meget om i forhold til sceneshowet. Dog synges koret live af nogle scenestatister og en enkelt sangcoach. Den minder meget om en musical, og derfor tror jeg, at den vil være lidt en hadesang hos mange, hvilket jeg læser rundt omkring. Til gengæld er der også rigtig mange, som synes godt om den. Man husker sangen. Den er mørk, dyster og anderledes med et fedt sceneshow, som passer til årets slogan "All Aboard". Den fik en flot 10. plads i OGAEs afstemning og har klaret sig okay i andre afstemninger. Jeg tror, den ender på en 12.-19. plads i finalen. Den har her i år Norge, Holland og måske Sverige som vennelande. Den har ikke meget konkurrence i den svage semifinale 2, og den bør nok gå nogenlunde sikkert videre. Et måske i den rigtig gode ende. Cv 73%

6. Rusland - Julia Samoylova, "I Won't Break"

Rusland stiller op med Julia Samoylova - den samme kørestolssanger, som blev udelukket af Ukraine sidste år. Nu får hun dog lov igen men med en anden sang. Lad mig sige med det samme: vokalen og især harmonien med koret lyder pinligt ringe. Sangen er også meget ordinær og poppet. Den skuffer mig, selvom Julia Samoylova måske kunne gøre det bedre solo. Den scorer sølle 1 point i OGAEs afstemning og som en af de allernederste i pressens exitpoll efter prøverne. Skal den gå videre, skal der komme en del nabo- og vennestemmer, som der ofte gør på et moderland som Rusland. Desuden er der jo mange andre dårlige sange og hele 10 ud af 18 går videre. Den prøver ubehjælpeligt at ramme noget meget vestligt i sit udtryk. Det bliver spændende at se, om den stemmes videre, og om der kommer buh-råb i så fald. Den kan sagtens floppe. Lige nu er der 45% chance for at den går videre. Hold øje med, hvor alle øst-stemmerne så skal ryge over, hvis den ryger ud. Den er en måske.

7. Moldova - Do-Re-DoS, "My Lucky Day"

Endelig i denne semifinale kommer der noget godt med fest og farver. Trioen har en ganske god og glad rytmisk sang med et virkelig godt sceneshow med gemte "stand-in-tvillinger", dans og fest. Kan konkurrere lidt med Rybak om seerstemmer. Sangen er vokalt ikke helt i top, men heller ikke dårlig. Til gengæld oser hele deres samspil af charme, og den er catchy. Den kører meget på en jive-etno stil, og den passer godt til både øst og vest. Den faldt meget i odds efter første sceneprøve, hvor den i pressens exitpoll fik en suveræn 1. plads for dagen. Den kan ramme en top 5 og bør gå sikkert videre på seerstemmer og til dels jurypoint.

8. Holland - Waylon Outlaw In 'Em

Denne sang er sammen med Rusland et af de indslag, som jeg er mest i tvivl om. Det er en blues tilbagelænet guitarsang med lidt country. Sangeren er Waylon, som endte på en flot 2. plads efter Conchita Wurst med Calm after the Storm, som mange elskede. Jeg er meget i tvivl om Waylon i år. Sangen er ikke nytænkende, og jeg har endnu ikke set mange, som elsker den, men den lyder ganske godt med lidt soft rock-n-roll-stemmepotentiale. Men måske snupper Ungarn alle rockstemmerne. Jeg er i tvivl om, hvor godt den vil klare sig. Den står til at gå videre. Jeg giver den et måske i den gode ende.

9. Australien - Jessica Mauboy, "We Got Love"

Australien har en ganske god sang, som er pop, men som ikke rigtig skiller sig ud eller vil blive husket, medmindre sangeren overpræsterer, hvilket sceneprøverne ikke tyder på, at den vil gøre. Den var en favorit i odds 8, men steg til over 100 efter sceneprøverne. Folk er skuffede over, at hendes dans ikke passer godt ind. Hun synger godt, men ikke prangende, og rykker ikke rigtig selvom mange kan lide landet og sangen. Den vil nok få mange middel rangeringer af især juryen. Jeg tror dog godt, den kan klare sig i top 15 i finalen. Torsdag bør den gå sikkert videre.

10. Georgien - Ethno-Jazz Band Iriao, "For You"

Et helt igennem kedeligt nummer. Der sker simpelthen for lidt, og det lyder ikke spændende, moderne, autentisk eller nytænkende. Nummeret kunne være sunget for 50 år siden. Der sker for lidt rent musikalsk, og den er let at glemme. Den bør ikke gå videre. 

11. Polen - Gromee feat. Lukas Meijer, "Light Me Up"

Som én af få sange i år og i denne semifinale kommer et DJ-nummer med tempo, smil på læben og gang i den. Det hele passer ret godt sammen, og sangen vil nok få mange middelgode stemmer fra både yngre seere og ældre jury, som jo altid tænker, at noget elektro, som var moderne for 30 år siden, i dag virker helt topmoderne i Eurovision. Tidligere semifinaler har før ladet gode DJ-numre gå videre. Jeg kan også godt lide sangen og sangeren. Jeg tror, den går videre.

12. Malta - Christabelle, "Taboo"

En middelgod sang, som ikke er prangende, men mange kan godt lide den, og oddset er flot højt. Især fordi den bruger små LED-skærme i et fedt sceneshow, som en af de eneste. Den er den af outsiderne, som bedst vil kunne overraske, hvis lande som Rusland, Rumænien, Letland eller Ungarn skulle skuffe. Bookmakerne vurderer den til ikke at gå videre. Den kunne godt overraske grundet den ringe konkurrence og dens unikke look.

13. Ungarn - AWS, "Viszlát Nyár"

Et fedt heavyrock nummer, som mange nok vil være superfans af - nok mest seerne, da juryen formentlig vil straffe den. Dog har rocknumre tidligere vundet (Lordi), men det var også en undtagelse fra reglen om, at rocknumre ofte har haft det svært. Men med ny regelændring bliver det svært at straffe enkelte sange, og så er superfans gode at have i baghånden. Det bliver et måske.

14. Letland - Laura Rizzotto, "Funny Girl"

En gennemsnitlig sang, som synges godt, men ikke prangende. Sangeren har endnu til gode at toppræstere. Selve melodien, som har et frisk tempo, er egentlig god nok, og positiv, men den giver måske ikke den store unikke aha-følelse. Dog kan den gå videre på grund af den svage konkurrence i semifinale 2, og en rød kjole er altid godt til at score beundring, det er psykologisk bevist. Den bliver spændende at følge med i og livebette på. Den er et måske til at gå videre. 

15. Sverige - Benjamin Ingrosso, "Dance You Off"

Sverige har en god sang, som minder om Bruno Mars og mange andre. Sangeren er rigtig god og danser funky moves. Den er en af de sikre, og bør kunne klare en top 15. Den har ikke megen konkurrence i sin egen moderne genre. Jeg kan lide den, men den har ingen wow-effekt, hvor man tænker, at her skete lige noget interessant. Jeg vil nok ikke selv stemme på den, men det skal de danske seere nok gøre. Og virkelig få personer vil have den som hadesang, så den vil score ok med jurypoint. Den går formentlig sikkert videre, men vinder med stor sandsynlighed ikke finalen. Måske vinder Sverige semifinalen, hvis ikke Moldova triumferer her.

16. Montenegro - Vanja Radovanovic, "Inje"

Et helt igennem kedeligt nummer. Der sker simpelthen for lidt, og det lyder ikke spændende, moderne, autentisk eller nytænkende. Nummeret glemmes nemt og kunne være sunget for 30 år siden. Og er ikke på engelsk. Den er for kold og klinisk og bør ikke gå videre. 

17. Slovenien - Lea Sirk, "Hvala, ne!"

Den er en både-og-sang. Den har et lavt bundniveau med ringe sang, vokal og vers, men til gengæld nogle fede festlige momenter. Den kan overraske, da der er ringe kvalitet i semifinalen, men den har nok også lidt konkurrence i Polens DJ-sang. Den kunne være en outsider, hvis andre svigter, men kun en lille outsider efter Malta.

18. Ukraine - MELOVIN, "Under The Ladder"

Et brændende trappe op til et klaver. Det virker godt og ild i et klaver er også set før med succes. Sangen scorer middelhøjt i afstemninger, og den er ikke helt dårlig, men vil næppe vinde. Den slog en stor favorit i den nationale finale. Den slutter bshowet af og vil derfor huskes bedre. Den er egentlig ok og har nogle østlande at få stemmer fra. Den bør gå sikkert videre.

Samlet forudsigelse for semifinale 2

Min personlige vurdering - i rangorden:

Ret sikker på at gå videre:

 • Sverige
 • Norge
 • Moldova
 • Ukraine
 • Australien
 • Polen 

Kæmper om de sidste 4-5 pladser:

 • Danmark (73% chance)
 • Holland
 • Ungarn
 • Letland
 • Rusland
 • Rumænien
 • Malta 

Kan overraske:

 • Serbien
 • Slovenien 

Får det svært:

 • Montenegro
 • Georgien
 • San Marino 

Husk, at video-versioner og scene-versioner kan være meget forskellige. Hør de fulde sange her, og sceneprøve 2 her.

Intet er givet på forhånd indenfor underholdningmarkeder. Jeg og resten af BetXperts bruge vil elske, hvis I vil kommentere med egne ideer og tanker, så vi kan drage nytte af hinanden. 

Rigtig god fornøjelse

Highroller har været i studiet hos Unibet for at optage en podcast om Eurovision i et samarbejde mellem Unibet og BetXpert. Podcasten kan høres linket her. Eller den høres via afspilleren nedenunder.