FC København kvalificerede sig onsdag aften til 3. kvalifikationsrunde til Champions League (modstander bliver norske Stabæk, med kamp 29. juli i PARKEN og returkamp 5. august på Telenor Arena uden for Oslo). Det skete med endnu en suveræn 6-0-sejr over montenegrinske Mogren. I dag skal de danske Europa League-deltagere se om de kan følge trop.

AaB måtte i sidste uge nøjes med 0-0 på eget græs mod bosniske Slavija - og skal se om det i returkampen endelig lykkes at få hul på målbylden (især Jeppe Curth der brændte en direktør forleden mod AGF må hungre efter scoringer).

Brøndby dummede sig endnu mere end nordjyderne i sidste uge, ved at tabe 0-1 hjemme mod Flora Tallinn. Nu gælder det returkampen mod et estisk hold der ikke imponerede på Brøndby Stadion, men altså nu står med et godt udgangspunkt.

Bedst står Randers FC der hjemme i Østjylland tager imod FC Sūduva fra Lithauen efter sidste uges nydelige 1-0-sejr på udebane.

Vi har umiddelbart ikke fundet værdi i kampene med dansk islæt, men her er et Torben N. Sørensen-tip til Spartak Trnava - Sarajevo FK (kl. 19:30). Flere Europa League-tip kan komme i løbet af torsdagen.

Randers med udsigt til HSV
Sidste danske klub med Europa-billet i denne sæson er sølvvinder OB. Fynboerne træder først ind i Europa League fra 3. kvalifikationsrunde, med indledende kamp d. 30. juli og returkamp d. 6. august.

Her skal OB (på udebane i indledende kamp) møde makedonske Rabotnicki eller Crusaders FC fra Nordirland.

HVIS AaB, Brøndby og Randers går videre til 3. kvalifikationsrunde, bliver det med følgende modstandere:

AaB - Košice (Slovakiet)
Brøndby - Legia Warszawa (POL)/FC Olimpi Rustavi (GEO)
Randers FC - HSV (TYS)

Se den øvrige Europa League-lodtrækning til 3. kvalifikationsrunde her.

Læs artiklerne (med deltagende hold, spille-datoer etc) om den nye struktur i henholdsvis Champions League og Europa League.