De store europæiske ligaer er nu færdigspillede, men der resterer stadig en masse kampe i både Champions League og Europa League. FC København får onsdag besøg af Istanbul Basaksehir i returkampen i Europa Leagues ottendedelsfinale. BetXpert præsenterer her de højeste odds på den store kamp. 

Der har ikke været meget at juble over for FC København på det seneste. Jovist, man sikrede sig andenpladsen på sidste spillerunde, da legenden Dame N'Doye blev matchvinder i slutminutterne i 2-1-sejren mod FC Nordsjælland, men allerede få dage efter kom det frem, at N'Doye var færdig i klubben, da de to parter ikke kunne nå til enighed om en kontraktforlængelse. Selvom N'Doye var meget skadesplaget i sin sidste tid i klubben, ville han bestemt have været en markant aktør at have til rådighed i onsdagens returkamp. 


Selvom FCK havde en skuffende sæson i den hjemlige Superliga, kan sæsonen i Europa betegnes som godkendt, og det er uagtet onsdagens udfald. FCK tabte første opgør mod Istanbul Basaksehir med 1-0 på et mål af Edin Visca, der scorede fra straffesparkspletten i det 88. minut. 0-0 havde ellers været et forrygende resultat for københavnerne, men sådan skulle det ikke gå. Mange husker nok også post-matchinterviewet med Ståle Solbakken, der revsede UEFA for deres af  kampen. Kampen blev spillet for fulde huse i Istanbul, og det var endda dagen efter, at statsminister Mette Frederiksen fortalte, at Danmark lukkede ned som følge af pandemien.

Det er næsten fem måneder siden, at FCK og Basaksehir stod over for hinanden i første opgør, og meget er sket siden da. Istanbul Basaksehir er blevet tyrkiske mestre for første gang i klubbens 30-årige historie. Det betyder samtidig, at de for første gang i klubbens historie er klar til gruppespillet i Champions League. Nicklas Grodt Degn, der er journalist og ekspert på BetXpert under navnet 'Degnovic', fortalte for nylig følgende til BetXpert:

- Det vil være en svaghed, hvis Basaskehir måske allerede har øjnene en smule rettet mod Champions League i næste sæson, der bliver deres debut på den helt store scene. Pludselig er en knockout-runde i Europa League måske ikke det mest sexede, og det skal FCK udnytte. Og så er Basaksehir-spillerne nok allerede gået mentalt på ferie, og får et arbejde med at omstille sig til kampen. Det kan FCK have nemmere ved, i og med de har stået med betydende kampe indtil for ganske nylig, fortæller Nicklas Degn.

Du kan læse hele BetXperts artikel om Istanbul Basaksehir her.

De bedste odds på FCK - Basaksehir

Herunder finder du de højeste odds på returopgøret mellem FC København og Istanbul Basaksehir i Europa League-ottendedelsfinalen.

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
FCK 2,65
Uafgjort 3,40
Basaksehir 2,85
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,25
Under 2,5 mål 1,72
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,93
Nej 1,95

Odds er senest tjekket mandag den 3. august klokken 13.00.

FCK - Basaksehir spillerspecials

Jonas Wind special Højeste odds Bookmaker
Wind scorer 3,50
Wind scorer på hovedstød 18,00
Wind scorer og laver assist 22,00
Wind scorer mindst to mål i kampen 24,00
Mohamed Daramy special Højeste odds Bookmaker
Daramy scorer 3,90
Daramy scorer på hovedstød 18,00
Daramy scorer og laver assist 21,00
Daramy laver minimum en assist i kampen 6,50
Carlos Zeca special Højeste odds Bookmaker
Zeca scorer 13,00
Zeca scorer på hovedstød 35,00
Zeca scorer og laver assist 150,00
Zeca laver minimum en assist i kampen 16,00
Edin Visca special Højeste odds Bookmaker
Visca scorer 4,00
Visca scorer udenfor straffesparksfeltet 23,00
Visca scorer og laver assist 13,50
Visca laver minimum en assists i kampen 4,10
Demba Ba special Højeste odds Bookmaker
Ba scorer 3,25
Ba scorer udenfor straffesparksfeltet 26,00
Ba scorer på hovedstød 12,50
Ba laver minimum en assists i kampen 9,80
Danijel Aleksic special Højeste odds Bookmaker
Aleksic scorer 4,33
Aleksic scorer på frispark 27,00
Aleksic scorer og laver assist 50,00
Aleksic laver minimum en assists i kampen 12,00

Odds er senest tjekket mandag den 3. august klokken 13.00. 

FCK smalle favoritter

Ifølge bookmakerne er FCK smalle favoritter til at tage sejren mod Basaksehir onsdag aften. Skulle de gøre dette, kan de dog kun gå videre til kvartfinalen, hvis de vinder med minimum to mål, medmindre de sejrer 1-0, hvorefter kampen vil gå i forlænget spilletid. Det er utvilvsomt en svær opgave, men FCK plejer at være stærke i Europa. Ståle Solbakkens tropper har ikke lukket mere end maksimalt et mål ind i 30 europæiske kampe i træk, hvilket er europæisk rekord. 

FCK har dog på det seneste ikke set så stærke ud i defensiven. 13 mål i ti kampe indkasserede FCK i mesterskabsslutspillet, hvor lavpunktet kom mod AGF, der scorede hele fire mål i Parken. Hvis FCK skal have en realistisk mulighed for at gå videre, skal der lukkes af bagtil, da et enkelt udebanemål til Basaksehir, vil betyde, at FCK skal score tre gange for at gå videre. 

Formodede startopstillinger

FCK (4-4-2): Johnsson - Varela, Nelsson, Bjelland, Bengtsson -  Biel, Zeca, Falk Stage - Daramy, Wind 

Basaksehir (4-1-4-1): Günok - Caicara, Skrtel, Epureanu, Clichy - Tekdemir - Visca, Aleksic, Kahveci, Crivelli - Ba

FCK må undvære Viktor Fischer, Ragnar Sigurdsson og Michael Santos. Ingen spillere er i karantæne for nogle af holdene.

Begge hold var senest i aktion på samme dato, hvilket var søndag den 26. juli. Her sejrede FCK som tidligere nævnt med 2-1 mod FC Nordsjælland, mens Basaksehir tabte 3-2 ude mod Kasimpasa. 

Returkamp uden tilskuere

Der er kickoff på kampen klokken 18.55 onsdag aften, og det bliver en kamp uden tilskuere på tribunerne. I første opgør var der 12.205 tilskuere på plads på Fatih Terim Stadium, men FCK må altså spille returkampen uden fans på lægterne, og det må siges at være en stor fordel for Basaksehir. 

FCK har flere gange forsøgt at få en afklaring fra UEFA, men forbundet har ikke behandlet forespørgslen fra FCK. Lars Bo Jeppesen, der er direktør i PARKEN Sport & Entertainment er skuffet over det manglende svar fra UEFA.

- Vi er meget skuffede over, at UEFA ikke har fundet det relevant at behandle vores sag, siger Lars Bo Jeppesen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

- Vi har hele tiden haft et stærkt ønske om, at vi kunne dele den store og historiske kamp med vores fans og partnere. Vi har stor respekt for Covid-19-situationen, men vi har bevist, at vi er i stand til at håndtere kampe på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, så vi stiller os uforstående over, at vi ikke har kunne få et klart svar og en saglig begrundelse fra UEFA trods vores gentagne henvendelser og de danske myndigheders retningslinjer, der tillader tilskuere til kampe, fortæller Lars Bo Jeppesen.
 
Også Ståle Solbakken er utilfreds med UEFA i denne situation. 

- Sportsligt synes vi, at det er en uretfærdig måde at afvikle de to kampe på, siger Ståle Solbakken til fck.dk og uddyber sin utilfredshed:

- I Tyrkiet tillod myndighederne tilskuere, og vi stillede op til kampen under et kæmpe pres for spillerne og klubben til trods for, at det stred direkte mod vores egen overbevisning.

- I Danmark tillader man på nuværende tidspunkt også tilskuere, men her vil UEFA end ikke behandle sagen og udvise os den respekt, vi viste i Tyrkiet ved at spille. Det er i mine øjne håbløst håndteret fra UEFAs side, og det giver en sportslig urimelig fordeling over de to kampe uden en fornuftig begrundelse, fortæller Ståle Solbakken. 

Kampen onsdag aften kan ses på 6'eren og Dplay med kickoff klokken 18.55.